ERP HABER – ABD Ordusu Üretim ve Bakım Yönetimi Sistemlerini IFS Uygulamaları ile modernize ediyor.

Büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümleri her sektörden işletmenin daha iyi bir performans ve rekabet avantajı yakalamasını sağlıyor.IFS uygulamalarını, ABD ordusunda da kullanılıyor.

Yüksek standartlarıyla bilinen ABD ordusu, Lojistik Modernizasyon Programı (Logistics Modernization Program / LMP) kapsamında, üretim ve bakım yönetimi sistemleri için IFS uygulamalarını seçti. IFS tarafından geliştirilecek uygulamalar, ABD ordusunun tüm silah ve mühimmat depolarının yanı sıra, bakım ve üretim tesislerinde de kullanılacak.

ABD Ordusu Tedarik Birim Başkanlığı (AMC) ve IFS Kuzey Amerika yönetim birimi arasında imzalanan hizmet alım anlaşması kapsamında, ABD ordusu IFS’den alacağı hizmetler ve sistem bileşenleri için önümüzdeki beş yıllık dönemde 10 milyon dolar ödeyecek.

AMC kontrolünde ABD ordusuna malzeme sağlayan üretim ve bu malzemelerin bakımlarını gerçekleştiren birimler, iş çeşitliliği ve yükü bakımından Fortune 100 şirketlerine özdeş gösteriliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen üretim, donatım, bakım ve onarım işlerinin yönetiminin kompleks gereksinimleri, ABD ordusunun hizmet almak için IFS Uygulamalarını seçmesinde önemli rol oynadı.

ABD Ordusunun üretim, bakım ve onarım işlerinin yönetilmesinin, son derece yoğun ve zorlu bir görev olduğunu dile getiren IFS Kuzey Amerika Başkanı Cindy Jaudon, IFS’in bu göreve layık görülmesinden gurur duyduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Böylesine yoğun taleplerin olduğu bir ortamda, kaynakların akılcı kullanımı ve daha az kaynakla daha fazla iş yapabilmek büyük önem taşıyor. IFS uygulamaları, onarım depolarının, bakım envanterlerinin ve üretim faaliyetlerinin yönetimi için en uygun çözümü sunuyor. Bu çözümlerle, ABD ordusuna değer katacağımıza güveniyoruz.”

ABD ordusu, IFS Uygulamalarının kullanımına ilk olarak Corpus Christi Depo Tesisi’nde başlayacak. Bunu Rock Island Cephaneliği, ve Watervliet’de yer alan Birleşik Teknoloji ve Üretim Merkezi izleyecek. Buna ek olarak Anniston, Red River, Tobyhanna, Letterkenny ve Sierra’da yer alan depolarda da sistemler kurulacak. Sonrasında ise IFS Uygulamaları, 2014 yılından başlayarak, mühimmat üretim tesislerinde de kullanılacak.

IFS’in özellikle Havacılık/Uzay ve Savunma endüstrilerinde büyük tecrübesi bulunuyor. IFS Uygulamaları, bu endüstrilerin ve silahlı kuvvetler için gerçekleştirilecek çalışmalarda ihtiyaç duyulan işlev gereksinimlerini en iyi şekilde karşılıyor. Silahlı kuvvetlerin savaşa hazırlık standart’ında, kaynak izlenebilirliği, sürdürülebilirliği ve bulunurluğu çok büyük bir önem taşıyor. IFS’in entegre MRO, Performans Temelli Lojistik (PBL), proje yönetimi, filo yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi uygulamaları, bu üç temel gereksinimin karşılanmasını sağlıyor.