Arsan Tekstil İş Süreçlerini CPM Master ERP ile şekillendirerek verimliğini ve kontrolünü arttırdı. Arsan Tekstil Grubu Muhasebe Müdürü Ahmet Açıkgöz, neden CPM Master ERP kullandıklarını anlattı.

CPM Master ERP

“CPM MASTER ERP’ye 2009 sonunda geçiş yaptık. Aralık ayında eski programdan geçmiş bilgilerin aktarımı oldu. Bu özellik bile bize geçişte büyük kolaylık sağladı. Bu sayede kıyaslama yapılabildi. CPM MASTER ERP üzerinde çok hızlı çözümler yapıldı. Bize uygun raporlar hazırlandı, bize uygun çözümler gerçekleştirildi.
Raporları çok esnek, tek tuşla, tek ekranda görebiliyorum. KDV iadeleri için rapor geliştirildi, artık çok kısa bir sürede raporunu alabiliyorum. İadeler için hazırlıklar ve listeleme çok uzun zaman alıyordu. Şimdi anlık sayılacak zamanlarda listemiz hazır. Anlık mizan yaratabiliyorum, bunlar benim için olmazsa olmaz önemli konular.

CPM MASTER ERP sistemi sayesinde artık denetimlerimiz çok hızlı ve kolay geçmeye başladı. Yönetici ekranlarının isteğe göre düzenlenmesi önemli bir faktör bizim için. Eskiden bir hesaba ulaşmak için 3-4 adım kullanırken şimdi tek adımda ulaşabiliyoruz. Boyahane ve Üretim modülünü de yakında devreye alıyoruz. Şimdiden görünen aksaklıkların uygulamasında çözümlenmesi, bunun yanında CPM MASTER ERP üzerinde kolaylıkla aktarılması ve bize göre şekillenmesi memnuniyetimizi artırıyor.

Önceki personel sayımız abartılıydı. İdari kadrodan 4-5 kişilik azalma oldu. CPM MASTER ERP’nin getirdiği kolaylıklar nedeniyle yerine istihdam gereği duymadık.”

Arsan, 1986 yılında ülkemizin önde gelen Pamuk İpliği üretim merkezlerinden Kahramanmaraş’ta kurulmuştur. Üretim hattına boyalı ve apreli örme kumaş, en son da pamuklu dokuma ve ipliği boyalı gömleklik kumaşların üretimine başlamıştır. Boya Apre tesislerimiz en son teknoloji Orta Avrupa menşeli makineler ile üretime alınmıştır. Kaliteden taviz vermeyen benzersiz müşteri memnuniyeti ilkesiyle Arsan ABD, İngiltere, Italya, Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, Portekiz ve İsrail’den birçok saygın markaya ürünlerini satar konumdadır. Arsan 1998 yılında halka açılmış olup hisselerinin %15’i IMKB’de işlem görmektedir.

Kumaş boyahanelerinin eksiklerini ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak oluşturulan CPM MASTER ERP, üretim ve kurumsal entegrasyonu sağlamak için ihtiyacınız olan tek yazılım. Bir ürünün firmaya girişinden çıkışına kadarki tüm süreçleri takip ediyor, süreç ve maliyet analizlerini yapabiliyor, firmanın kurumsal anlamda muhasebeleşmesini sağlıyor. CPM MASTER ERP ile tanışan işletme sahipleri, tüm iş akışını tek bir yapıdan kontrol edebilmenin kolaylığını yaşıyor.