Bilişim AŞ. Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Seminerleri Kapsamında Mariott Hotel’de, Kalite Yönetimi Odaklı Kurumsal Kaynak Planlama ürününün (BilişimERP) Döküm Sektörü Dikey çözümü hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bilişim AŞ.

Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Seminerleri Kapsamında, Tüdöksad Akademi sunuşu ve tanışmanın ardından, Sayın Seyfi Değirmenci koordinatörlüğünde, Bilişim AŞ. ERP Ürün Müdürü Sayın M. Sedat Yılmaz, döküm sektörüne yönelik üretim sistemleri yazılımının detaylarından; üretim gerçekleşme kayıtlarının doğrudan operatörlerin kullanabileceği ilerlemeli ERP ekranları hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda; Üretim tarihi, üretim vardiyası, ocak ağırlığı, ocaktan alma sıcaklığı, şarj no, operasyon notu, dökülen ürünler, ürünlere kullanılan alaşım miktar, pota ve döküm sıcaklık, döküm süre, kullanılan malzemeler, döndü malzemeler, dipte kalan miktar, çalışan kişiler, oluşan duruşlar ve spektrometre sonuç bilgilerinin sahada anlık kayıt altına alınabilmesi işlemlerin sonucunda iş emirleriyle bütünleşik stok giriş ve çıkışlarının da otomatik oluşmasının bir bütün halinde takip edilebilirlik ve üretim süreçlerinin verimini arttırdığı konusu gündeme geldi.

Ardından Endüstri 4.0 ve IoT kapsamında sayaçların, sensörlerin, iş birimlerinin ERP sistemlerini anlık veri aktarımlarının mümkün oluşu ve kullanılan bant ve ekipmanların akıllılık düzeyinin burada belirleyici olduğunun altını çizen Bilişim AŞ. ERP Ürün Müdürü Sayın M. Sedat Yılmaz;

‘Tamamlayıcı veya tekil olarak Mobil Üretim&Saha Uygulamalarının  ilerlemeli ERP ekranlarının dışında sahada, tüm bölümlerde üretim ve kalite kontrol gerçekleştirmelerinin mobil cihazlarla da (tablet, kiosk vb) girilebilmesi oldukça önemlidir. Aynı zamanda üretimde kullanılacak mobil cihazlarla daha önce formlara kaydedilen üretim verilerinin tabletten girişi yanında, çeşitli dokümanların (teknik resim vb)  açıp, doküman yüklemenin ( fotoğraf v.b.) yapılabilmesinin büyük bir artı olarak görebiliriz’ dedi.

Bilişim AŞ.

BilişimERP ürününün artılarından kısaca bahsetmek gerekirse; Ürünlerin figür sayısına göre üretim gerçekleşme yapılabilmesi ve bu bilgilere göre üretim gerçekleşmelerinin sorgulanabilmesi, alternatif malzeme kataloguyla ürün ağacında tanımlanan malzemenin alternatiflerinin stok çıkışının yapılabilmesi; döndü, yolluk, ocak dipte kalan malzeme çıkışlarının yapılabilmesi; siparişe bağlı üretimler için iş emirlerinin doğrudan siparişe bağlanabilmesinin olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle ülkemizdeki ERP çözümlerinde genellikle bulunmayan ve Endüstri Mühendisliği konusu olan üretim planlama algoritmalarına da kısaca değinen Bilişim AŞ. ERP Ürün Müdürü Sayın M. Sedat Yılmaz 1985’ten bu yana verdikleri hizmetin kalitesinden ödün vermeden, daima daha ilerisini hedeflediklerini ve bu hedefleri için her geçen gün daha fazla çalıştıklarını kanıtlar nitelikte bir sunum gerçekleştirdi.