Inspark Genel Müdürü Sn. Serdar Susuz, Bulut bilişim çözümlerini kullanan kurumların kazandığı avantajları anlattı. Her bulut bilişim çözümü her kurum için uygun mu değil mi sorusuna açıklık getirdi.

Serdar Susuz: IT dünyasında son yıllarda yaşanan bulut bilişim dalgasıyla birlikte eski çalışma modellerimiz ve kurumlarımızın kullandığı eski çalışma modelleri bizleri bir çok konuda kısıtladığını fark ettik. İş modeli bizim önümüzü açan önemli bir model. Kurumların yazılım seçmesi esnasında operasyonlarını daha verimli yürütmeleri için bulut bilişim modeline yönelmelerini tavsiye ediyoruz.

İş modeli bizim önümüzü açan önemli bir model

Serdar Susuz: Burada da akla şu sorular geliyor. Her bulut bilişim çözümü her kurum için uygun mu değil mi? Biz nasıl paramızı bankaya yatırıyorsak, bu çözümler de datamızı, verimizi, müşterilerimizle ilgili verilerimizi data bankasına yatırıyor olmamızı sağlıyor. Dolayısıyla güvenilir tedarikçi ve güvenilir firmalarla çalışmak burada çok önemli.

Bulut bilişim çözümlerini salesforce

Bulut bilişim çözümlerini yeni teknolojilerle çok daha hızlı entegre edebiliyorsunuz.

Serdar Susuz: Bulut bilişim çözümlerini yoksa eğer özellikle sosyal medya gibi internet üzerinde yaptığımız bir çok iş var. Bu ortamları bireysel olarak da kurumsal olarak da zaten çok ciddi anlamda kullanıyoruz. Cep telefonsuz, akıllı telefonsuz yaşayamıyoruz. Bulut bilişim çözümleri yeni teknolojilerle çok daha hızlı entegre olabiliyor. Hatta bu entegrasyonlar hazır oluyor ve ciddi faydalar sağlıyorlar. Teknik konularla uğraşmak yerine kurumlar inovasyon yapma fırsatı yaşıyorlar.