Türkiye’de e-Dönüşüm sürecine ilişkin merak edilenlerin konuşulduğu buluşmada Doç. Dr. Demir e-Dönüşümün geleceğini, DigitalPlanet’ten Börekoğlu ve İzibiz’den Şimşek ise e-Dönüşüm’de özel entegratörlerin rolünü ve caniasERP ile e-Dönüşüm imkanlarını anlattı.

cms2015_09_21_103212053489_ozkara2_x0

e-Fatura ve e-Defter’in ardından e-Arşiv uygulaması için de müşterilerine çözümler sunan IAS, Türkiye’de e-Dönüşüm sürecine ilişkin merak edilenleri ve caniasERP ile e-Dönüşüm imkanlarını konuşmak üzere caniasERP kullanıcılarıyla bir araya geldi.

İstanbul’da, Conrad Bosphorus İstanbul Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte “Türkiye’de e-Fatura ve e-Defter kullanımına ilişkin son gelişmeler neler?”, “Mükellefleri neler bekliyor?”, “e-Fatura ve e-Defter’in ardından, sırada ne var?”, “e-Arşiv’e geçiş nasıl olacak?”, “e-Dönüşüm uygulamaları KOBİ’leri nasıl etkiler?”, “e-Dönüşümün yarattığı fırsatlar ve riskler nelerdir?”, “Şirketler, bu süreci fırsata çevirmek için neler yapmalıdır?” gibi, e-Dönüşüm sürecine ilişkin sorulara yanıtlar arandı.

IAS’nin, iş ortakları olan özel entegratörler DigitalPlanet ve İzibiz’in katılımıyla düzenlediği etkinlik, IAS CTO’su Hakan Özkara’nın açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye’de e-Dönüşüm sürecinin gelişimi hakkında bilgi veren Özkara, e-Dönüşüm’ün artan bir hızla devam edecek bir uzun soluklu süreç olduğunu ve bu durumdan IAS’nin kedine çıkarttığı görev ve sorumluluğun süreç boyunca müşterilerinin yanında olmak ve ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olmak olduğunu belirtti.

cms2015_09_21_103335083114_metehan3_x0

caniasERP e-Dönüşüm uygulamalarının avantajları

Özkara’nın ardından söz alan IAS Yazılım Birim Yöneticisi Metehan Altındil, “IAS ve e-Dönüşüm” başlıklı bir sunum yaptı. Altındil konuşmasında e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv uygulamaları, e-Fatura kullanım yöntemleri ve caniasERP ile e-dönüşüm uygulamalarının avantajları hakkında bilgi de verdi. IAS olarak e-Fatura ve e-Defter uygulamalarında olduğu gibi e-Arşiv uygulaması için de caniasERP’de gerekli geliştirmeleri tamamladıklarını ve IAS’nin iş ortakları olan özel entegratörlerle haberleşecek altyapıyı sağladıklarını belirtti.

Altındil, e-Dönüşüm uygulamalarının faydalarını, süreçlerin kısalması; gönderi, işçilik, baskı ve saklama maliyetlerinin azalması; belgelerin ilgili kişilere doğru zamanda ulaştırılabilmesi ve insan kaynaklı hataların en aza indirilmesi olarak sıraladı.

e-Fatura, e-Arşiv ve e-Defter uygulamalarının caniasERP kullanıcılarına ücretsiz sunulduğunu belirten Altındil, uygulamayı kullanan IAS müşterilerine birinci ve ikinci seviye desteğin de IAS tarafından verildiğini vurguladı.

Altındil, caniasERP e-Fatura, e-Arşiv ve e-Defter uygulamalarının ERP içindeki bütün modüllerle entegre yapıda olduğunu söyledi; caniasERP sisteminin UBL içindeki özelleştirmeleri kullanıcı seviyesine indirebildiğini ve bu sayede yönetiminin çok kolay olduğuna dikkat çekti.

caniasERP ile gelen başarı

Altındil’in ardından Norm Grup IT Yöneticisi Ahmet Oturgan ve Bakioğlu Holding Kıdemli Yazılım ve Proje Geliştirme Müdürü Edis İğci, e-Dönüşüm sürecinde caniasERP ile elde ettikleri başarılı sonuçları anlattı.

cms2015_09_21_103905062065_edisigci_x0

Etkinlikte, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Demir de “Finansal Konularda e-Dönüşüm” konulu bir sunum yaptı. Demir sunumunda, Türkiye’de e-Dönüşüm alanında yaşanan gelişmelerden söz etti; gelecekte mükellefleri bekleyen gelişmeler hakkında ipuçları verdi.

e-Dönüşüm’de özel entegratörlerin rolü

DigitalPlanet Genel Müdürü Murat Pekmezyan, Türkiye’de e-Dönüşüm’ün gelişimi ve DigitalPlanet’in bu alandaki deneyimlerini aktardı.

Pekmezyan’ın ardından DigitalPlanet Kanal Satış Yöneticisi Erdinç Börekoğlu ve İzibiz İş Geliştirme Direktörü Hüseyin Şimşek de e-Dönüşüm’de özel entegratörlerin rolünü ve caniasERP ile e-Dönüşüm imkânlarını anlattılar.

Etkinlik, soru cevap bölümünün ardından yenilen öğle yemeği ile sona erdi.