ERP HABER – Eroğlu Holding bünyesinde PERAKENDE sektöründe faaliyet gösteren COLIN’S bugün 37 ülkede 600’ün üzerinde mağazasıyla ve 4.498 çalışanı ile faaliyetlerini Microsoft Dynamics ERP  çözümü Dynamics AX ile sürdürüyor.

Eroğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren COLIN’S 1983 yılında kuruldu. COLIN’S ilk mağazasını Rusya’da açtı ve kısa zamanda ülkenin en popüler jean markası oldu. COLIN’S bugün Rusya, Ukrayna, Suudi Arabistan, Kazakistan, Almanya ve Romanya dahil 37 ülkede 600’ün üzerinde mağazasıyla faaliyet gösteriyor.

“Hazır giyim sektörünün çok ötesinde ürün ve hizmetleri ile insanları daha iyi hissettirme” misyonuna sahip COLIN’S, kadın ve erkekler için günlük giyim, moda ve aksesuardan oluşan geniş ürün yelpazesine sahip.  COLIN’S, üretim yetkinliklerine ek olarak, bütün dünyadan yüksek standartta kaynak sağlıyor.

COLIN’S, dünyanın her yerindeki mağazalarda “yeni”, “fit” ve “kalite” anlayışını aynı anda sunuyor. Cesur, değişime açık, özgür ve yenilikçi anlayışla daha iyi üretim yapmayı hedef olarak belirliyor.

Bir dünya markası olmanın sorumlulukları ile üretim yapan COLIN’S, hedeflerini hep yüksekte tutarak, dünyanın en beğenilen markası olma yolunda ilerliyor.

colins-microsoft-dynamics-erp-perakende-çözümü

Ticari Durum:

COLIN’S 1983’te EROĞLU Ailesi tarafından İstanbul’da kuruldu. O yıldan bu yana COLIN’S, prensiplerini organizasyon ve perakende operasyonlarında sürdürülebilirlik esaslarına uygun olarak ortaya koymaktadır. Büyük üretim gücüyle COLIN’S, paranın gerçek karşılığını veren günlük giyim, moda ve aksesuarlardan oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

COLIN’S bu gücünü başarılı çalışma takımından, tecrübesinden, verimli ve sürdürülebilir üretim sürecinden almaktadır. İstanbul’daki global yönetim ekibi, arkadaşça ve açık zihinli bir ortamda çalışır ve üretir. Bu eşsiz takım, dünyadaki trendleri yakalar, müşterileri ile sürekli temas halinde olur ve onların beklentilerine uygun ürünler tasarlar ve geliştirir. COLIN’S’teki pozitif atmosfer çalışanlarının birbirlerine olan saygılarının eseridir. Çünkü COLIN’S, marka değerinin çalışanların toplam performansının eseri olduğunu düşünüyor.

COLIN’S’in yurtdışında 2.464, Türkiye’de 2.034 olmak üzere toplam 4.498 çalışanı bulunmaktadır. 2012 cirosu 160 milyon dolar olan Türkiye COLIN’S’in 2013 yılına ait hedefi 400 milyon TL’dir.

Microsoft Dynamics ERP Perakende Projesi Hakkında

Hızlı moda perakendesinin sadece Türkiye’de değil dünyada en büyük sorunu, süreçlerin yeterince net olmaması ve sürekli bir değişimdir. COLIN’S ve LOFT markalarımız için yola çıktığımızda, daha önce verilmiş kararlar, farklı dil ve alfabe kullanan birçok ülkede kullanım olanağı, tüm süreçlerimizi zaman içerisinde aynı ortamda bütünleştirebilme, süreçlerimizin ve iş kurallarımızın çoğunun yeterince net olmaması ve bizim en iyisi olma hırsımız gibi birçok parametreyi yönetecek bir çözüm üretmek zorunda olduğumuzu biliyorduk. Ekibim ile 6 ay herkesi dinledik: danışmanları, yazılım firmalarını, çalışanları…

Bir yandan teknolojileri tanıdık, bir yandan süreçleri öğrendik ve en iyi uygulamaları anlamaya çalıştık, bir yandan da organizasyonun neye hazır olduğunu algıladık. Bu arada da ekibimle bitmek bilmeyen fikir tartışmaları ile doğrumuzu bulmaya çalıştık.

Karar verip kolları sıvadığımızda hem BT vizyonumuzu hem de önümüzdeki 5 yılda atacağımız tüm adımları planlamıştık. Geriye bu kadar kapsamlı ve büyük projeyi yönetme stratejisi ve uygulamayı hayata geçirme noktasında doğru partneri seçmek kalmıştı. ETG firması bizimle önceden beri çalışıyor ve Microsoft ERP (Dynamics AX) konusunda deneyimi ile bu projede ağır basıyordu. Dolayısıyla yola onlarla çıkmak konusunda hiç tereddüt etmedik. Microsoft ERP (Dynamics AX) seçtiğimiz ERP ürünüydü ve açık kaynak kod olduğu için kendi ‘uçtan uca’mızı yaratıp süreçlerimizi özgünleştirirken önümüze sorun çıkarmayacaktı: Bu ürüne ve geleceğine çok inanıyor, doğru ellerde iyi bir uyarlama ile mükemmel sonuç alınabileceğinden hiç şüphe duymuyorduk. 15 ay gibi bir süre sonunda depo, mağaza ve veri ambarı dışındaki tüm süreçlerimizi taşıyarak sonuçlandırdığımız projemizin çıktısına kurumsal sahiplenme ve önceki olumsuz imajı engellemek için ER-AX adını verdik. Yeni ERP’miz, Eroğlu ile Microsoft ERP (Dynamics AX)’nin stratejik birlikteliğinin simgesi oldu. ETG firması da bu süreçte gerçekten çok iyi iş çıkardı. Neredeyse sorunsuz bir eğitim,  test ve geçiş dönemi yaşadık. En büyük problem eski yetersiz ERP’nin datasını taşımak oldu; aslında belki de tek problem!

Bugün ER-AX kullanan departmanların, performans, veri kalitesi, analiz, geliştirme ve destek kabiliyetlerimiz açısından geçmiş ile kıyaslanamaz noktaya gelmiş olmaları büyük bir memnuniyet. Koleksiyonun en başından itibaren tüm süreçlerimiz artık herkes tarafından takip edilebiliyor, hatalı işlem yapma ile ilgili sayısız denetim noktası oluşturulmuş durumda, yeni ihtiyaçlara çok hızlı uyarlama yapılabiliyor ve tüm süreçler tam entegre.