100% yerli sermayeyle kurulan CPM Yazılım, İran ambargosunun kaldırılmasıyla birlikte rotayı Orta Doğu’ya çevirdi. 1 milyar dolarlık yazılım ihracatının beklendiği İran pazarında %10 pazar payı hedefleyen CPM Yazılım, altyapı çalışmalarına başladı.

KOBİ ve büyük ölçekli işletmelere kurumsal kaynakların aktif ve verimli yönetilmesini sağlayan ERP çözümleriyle %25’e varan verimlilik ve kâr artışı sunan CPM Yazılım, Birleşmiş Milletler’in İran’a uyguladığı ambargonun kalkmasıyla birlikte rotasını bu ülkeye çevirdi. CPM yazılım, İran pazarında yüzde 10’luk pazar payına ulaşmayı hedefliyor ve Türkiye’de uyguladığı “Bölgesel Çözüm Ortaklığı” modelini de bu ülkeye getirmeyi planlıyor. CPM, yazılımlarını İran’a uyumlu hale getirmek için ekip çalışmasına ve ülkedeki bilişim şirketleriyle ilgili ARGE çalışmalarına başladı.

CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut

CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut

CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, şirketinin Orta Doğu’ya açılımıyla ilgili olarak “ERP çözümlerimizle Türk ekonomisine hizmet eder konuma yerleşerek bu alanda hizmet sunan diğer dünya yazılım şirketlerinden çok daha esnek ve entegre çözümler geliştirebildiğimizi ispat ettik. Şimdi bu deneyimi ve başarıyı komşularımıza ve gelecek vadeden Orta Doğu pazarına taşımanın zamanı geldi.” dedi. 

Yaklaşık 1 yıl önce CPM’in başarısının ve potansiyelinin farkına vararak şirketin %60 çoğunluğunu satın alan Palamut Group, CPM Yazılım’ın bölgesel bir yazılım devi haline gelmesini hedefliyor. CPM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, “Türkiye’deki yöneticiler CPM’in ERP çözümleriyle işletmelerine kısa süre içinde %25’lere varan verimlilik ve kâr artışı sağladığını görünce çok etkilendiler. Eminim yıllardır uluslararası yaptırımlar altında varolma savaşı veren İranlı şirketler de bu fırsatı değerlendirmek ve potansiyellerini daha iyi yönetmek isteyeceklerdir. CPM, İran’da KOBİ ve büyük ölçekli işletmere ivme kazandırabilir.” diyerek CPM’in önündeki yeni dönemin altını çizdi.

Türkiye’de 500’ün üzerinde sanayi, finans ve hizmet sektöründen kuruluşa yazılım mühendisliği hizmeti sunan CPM, ERP çözümüyle kurumsal kaynakların aktif ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Risk ve zaman kaybını hızla kontrol altına alabilen CPM’in ERP yazılımı, bir işletmenin sadece stok-cari-muhasebe çözümünü değil, tüm iş sürecini tek bir çatı altından yönetmesine imkan sağlıyor.