Dünya dijitalleşirken işletmelerin de bu dijital dönüşüme ayak uydurması artık bir gereksinimden çok zorunluluk haline geldi. Dijitalleşmeyi yakalayabilen şirketlerin maliyetlerini azaltırken aynı oranda verimliliklerini de arttırdıkları artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu gerçek, yapı olarak yenilik ve değişime direnen firmaların ve yöneticilerinin, direncini kırmaya ve onları Dijital Dönüşüm için cesaretlendirmeye yetiyor.

dijital dönüşüm

Özellikle son yıllarda, Devlet tarafından e-Dönüşüm konusunun ciddi bir şekilde firmalara zorunlu hale getirilmesi, işletmelerin dijitalleşmesine büyük bir ivme kazandırdı. Bu süreçte eFinans olarak biz de e-Dönüşüm’ün temelini oluşturan e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv ve KEP’in zorunluluğun ötesinde şirketler açısından avantajlı birer hizmet haline gelmesi için gerekli tüm finansal ve teknolojik yatırımları gerçekleştirdik. Bu sayede Dijital Dönüşüm sürecine giren firmalar, süreçlerini dijital platformlara ve bulut teknolojilere taşıyarak maliyetlerini azaltıp iş verimliliklerini arttırdıklarını gördüler. Bu Dijital Dönüşüm süreci, firmalara yeni teknolojileri kullanmanın sağladığı pratikliği kanıtlayarak işletmelerin ve yöneticilerinin dijital dönüşüm konusunda daha istekli olmalarını sağladı ve firmalara yeni ufuklar açtı.

Dijital dönüşüm süreçleri nelerdir?

Türkiye’de 2013 yılında e-Fatura kavramı ile yeni bir Dijital Dönüşüm süreci başladı. e-Fatura kavramı, beraberinde e-Arşiv, e-Defter ve KEP süreçlerini de getirdi. Yakın gelecekte e-İrsaliye de e-Dönüşüm süreçlerine dahil olacak. İşte bu e-Dönüşüm sürecinin aslında Türkiye’de kurumsal yazılımlardan sonra firmalar için ikinci bir Dijital Dönüşümü başlattığı söylenebilir.

e-Dönüşüm süreçlerine konu olan e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv gibi hizmetler işletmelere güvenlik kaygısını da beraberinde getirdi. Bu yüzden firmaların büyük çoğunluğu e-Dönüşüm süreçlerinde eFinans gibi konusunda uzman ve güvenliği ön planda tutan özel entegratör firma ile iş birliği yaparak yol almayı seçiyor. eFinans’ın sunduğu entegrasyon, portal ve mobil çözümler, e-Dönüşüm sürecine dahil olan firmalara büyük kolaylık sağlamasının yanı sıra özellikle bu işletmelerin bulut çözümlerine olan güvenini arttırırken, süreçlerinin mobil ortama taşınmasına da olanak sağlıyor.

Şirketler dijital dönüşüm konusunda hazır.

Şirketler, yöneticileri ve teknoloji birimleri e-Dönüşüm süreçleri ile aslında Dijital dönüşüme artık hazır.  Hala e-Dönüşüme geçmeyen firmalar ise eFinans’ın yol göstericiliği ile çok rahat bir şekilde dijitalleşmeye ilk adımını atabiliyor. Bunun için kendi içlerinde dijitalleşecekleri konu ile ilgili bir profesyonel istihdam etmelerine de artık gerek yok, çünkü eFinans’ın bulut çözümler ile zaten tek tuşla istedikleri aksiyonu almaları için gerekli altyapı ve arayüzü hazır. Durum böyle olunca işletmeler artık kolaylıkla dijitalleşebiliyor.

dijital dönüşüm

Dijital dönüşümden beklentiler neler?

Yöneticiler genel olarak en başta güvenlik ve yüksek maliyetlerden çekiniyorlar. Ancak özellikle bulut çözümlerinde firmalar için fiyatların potansiyel operasyonel kazanımlar göz önünde tutulduğunda çok düşük seviyelerde olduğu söylenebilir. Pazardaki rekabetin etkisi ile fiyatların zaman içerisinde daha düşük seviyelere gerileyeceği de aşikar.Dolayısıyla işletmeler artık özellikle e-Dönüşüm maliyetleri ile ilgili çok büyük bir kaygı duymuyorlar.

Güvenlik konusunda ise, özellikle arkasında; bankacılık sektöründe senelerdir en üst düzey güvenlik operasyonlarını başarı ile yönetmiş Finans bank gibi bir finansal gücü barındıran eFinans’ın bu konuda ne kadar başarılı olduğu zaten herkes tarafından bilinen bir gerçek. Dolayısıyla, yöneticiler de eFinans gibi konusunda uzman profesyonel bir entegratör ile çalışmayı tercih ederek tüm kaygıları ve riskleri minimize edebiliyorlar.

Mobil teknolojiler, dijital dönüşüm süreçlerinde nasıl bir rol oynuyor?

Türkiye’ye 4.5G teknolojisinin gelmesi ile birlikte Mobil Dönüşüm de önümüzdeki süreçte hız kazanacak. Artık herkesin elinde bir akıllı telefon var. Durum böyle olunca iş uygulamalarının da mobilleşmesi kaçınılmaz oluyor. Dijital Dönüşüm süreçlerinde firmalar artık Nesnelerin Interneti kavramı ile mobil cihazlar yardımıyla diğer elektronik bileşenlerden veri toplayabilir ve bu verileri işleyebilir konuma geldiler. eFinans olarak e-Dönüşüm süreçlerinde kullanıcılara mobil cihazlarını kullanarak işlem yapmalarının imkanını sunuyoruz. Bu sayede Dijitalleşen firmaların mobil teknolojiler kullanarak da Dijital Dönüşüm süreçlerini yönetmelerine olanak sağlıyoruz.