ERP HABER – iPad, iPhone, Tablet Bilgisayar ve yeni çıkacak olan Windos 8’in dokunmatik yapılarına göre geliştirilmiş olan yeni IFS 8 Uygulaması kullanıcılara beğenisine sunulmaya başlandı. Dokunmatik ekranlarda etkin ve kolay kullanımı hedef alarak hazırlanan uygulama 16 Şubat itibariyle kullanıcıların beğenisine sunuldu.

IFS ERP 8 Uygulaması, hızlı bir gelişim ve değişimin yaşandığı elektronik sektöründe, masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara, ince dizüstü ürünlerden ultra incelere ve son olarak Apple ve Samsung’un çıkardığı ve Windows’un çıkaracağı dokunmatik cihazlara geçilen süreçte, birçok kişinin bu ve diğer dokunmatik cihazları kullanacağı varsayılarak hazırlanan bir uygulama. 3 ila 5 yıl içerisinde son teknoloji ürünü dokunmatik cihazların kullanımının çok yüksek olacağını düşünen birçok firmanın buna göre geliştirdiği birçok uygulama şu anda piyasada kullanılıyor. Bu anlamda IFS de gelişmelere göre uygulamalarını ve teknolojisini düzenleyen yapısını devam ettirip, IFS ERP Uygulamaları 8 ile dokunmatik ekranlı cihazlara uygun geliştirmelerini kullanıcıların beğenisine sundu.

IFS’in, geliştirdiği birçok sektöre ve kuruma özel çözümlerden biri olan bu dokunmatik ekrana özgü uygulama, kullanım ağı genişliğiyle, ürünün kullanıcılarının, IFS kullanırken yaşadığı rahatlığı yaşamasını amaçlamakta ve sahip olma maliyeti de oldukça düşük.

Dokunma dostu IFS Enterprise Explorer’daki önemli değişiklikler:

*Daha büyük metinli ve düğmeli başlangıç sayfaları; uygulamada gezinmek için     dokunma dostu bir yol.
*Büyük düğmeli bir dokunmatik içerik menüsü; geleneksel sağ tıklamalı içerik     menüsüne dokunma dostu bir alternatif.
*Dokunması (veya fare ile üstüne tıklaması) daha kolay, daha büyük düğmeli sayfa araç çubuğu.
*Daha büyük ve dolayısıyla dokunması daha kolay kayıt seçmeyi sağlayan, panel değiştirme     düğmeleri ve benzerlerinde tıklanabilir alanlar.
*Örneğin şirket logosunu veya kişisel bir resmi koyabileceğiniz yeni bir “resimli saat”.
*Yeni ve daha büyük bir kısa yol simgeleri kütüphanesi. IFS piktogramlarına dayalı olarak, ara yüzün görünümünün kullanan firmanın markasına uyumu.
*Sihirbazlar, değerler listesi, bilgilendirme mesajları ve daha fazlası gibi iletişim kutuları için yenilenmiş görsel tasarım.

IFS’de yapılan bu çözüm, dokunmatik ekranlı ekipmanlar açısından önemli bir ilk adım olarak nitelendiriliyor. Uygulama genel anlamda dokunmatik cihazlar üzerinde kullanışlı bir görünüm sunan, daha keskin bir görünüm sağlayan bir yapıya sahip. Pazarın gelişmesi ile birlikte edinilen tecrübe ile gerekli ve efektif güncellemeler de ilerleyen dönemde kullanıcıların hizmetinde olacak.