Dünyanın lider kurumsal yazılım firması IFS; uluslararası inşaat, mühendislik ve altyapı şirketi Brookfield Multiplex’in ERP ve Proje Yönetimi (Kurumsal Kaynak Planlama) için IFS Application’ı tercih ettiğini duyurdu. Başlangıç aşamasında IFS-Applications’i geniş kapsamlı olarak kullanacak “1.750″ kullanıcılık bir sözleşme yapıldı. Sözleşme, toplamda 4 milyon Avustralya Doları değerinde lisans ve hizmeti kapsıyor.

IFS

Avustralya merkezli bir şirket olan Brookfield Multiplex, 3.368 çalışanı ile sekiz ülkede faaliyet göstermektedir. Şirket, bugüne kadar 500′ün üzerinde ödül kazanmış ve toplam değeri 54 milyon dolara ulaşan 793 projeyi başarıyla tamamlamıştır. Önemli projeleri arasında Toronto’daki Trump Uluslararası Oteli ve Kulesi, Avustralya’daki Fiona Stanley Hastanesi, Londra’daki Strata SE1 ve Dubai’deki Marina ve Emirates Towers sayılabilir.

IFS ERP Projesi, şirketin Sözleşme ve Ürün Portföyü Yönetimi, Proje Yönetimi, Proje Karlılığı, Finans ve raporlamalar da dahil olmak üzere tüm süreçlere yaygınlaştırılacak. IFS-Applications, Brookfield Multiplex’in uluslararası alanda büyük projeleri yönetebilmek ve başarı ile tamamlamak için küresel bilgi ve kaynak tabanından faydalanmasını sağlayacak. Kullanılacak diğer uygulamalar arasında IFS Mobil Uygulamaları, e-fatura, Müşteri İlişkileri Yönetimi, IFS Talk – Kurum içi mesajlaşma aracı, Sağlık-Güvenlik-Çevre Yönetimi ve Zamanlanmış Görev Listesi bulunuyor. Temmuz 2013′te başlanması planlanan ERP uyarlama projesi, IFS Avustralya tarafından yürütülecek ve yönetilecektir.

IFS Avustralya Sorumlu Müdürü Rob Stummer; “IFS, bu ölçekteki küresel bir inşaat şirketinin karlı bir şekilde proje çıktılarını yönetmesine, satıcılar ile iş birliği yapmasına ve müşteri memnuniyetini artırmasına yardım edebilecek eşsiz bir pozisyondadır.” dedi ve ekledi: “Aynı zamanda Brookfield Multiplex’in İngiltere ile Kuzey ve Güney Amerika’daki ana ve kardeş şirketleri için yaptığımız çalışmalarla kanıtladığımız becerilerimiz ile başarılı bir uygulamayı da garantiliyoruz.”

İnşaat, müteahhitlik ve altyapı endüstrisi, IFS’in hedeflediği dikey pazar konumundadır. IFS, bu sektörlerde yer alan işletmeler için tüm sözleşme yaşam döngüsünü yöneten eksiksiz ve entegre bir iş çözümü sunar: Tasarım, tedarik, üretim, yapı, inşaat ve kurulum, işletmeye alma, bakım ve servis, yedek parça ve tedarik zinciri, onarım, yenileme ve imha gibi kritik süreçlerin dışında Finansal uygulamalar ile de tüm süreci pekiştirmektedir.

IFS-Applications; Sözleşme ve Proje Yönetimi, Risk Yönetimi, Proje Bütçelendirme ve Tahminleme, Finans ve Proje Muhasebesi, Kaynak Planlama, Programlama ve Optimize etme, Varlık ve Hizmet Yönetimi, Yedek parça Yönetimi, Saha çalışması için mobil çözümler, SLA dahil çağrı ve vaka yönetimi için işlevler barındırır ve de bunların hepsi insan kaynakları ve doküman yönetimi ile tamamen entegredir. IFS’nin İnşaat, Müteahhitlik ve Altyapı endüstrisindeki diğer müşterileri arasında Alliance Contracting, Brierty, Contiga, Graham, Technip, Hertel, Debut Services, Fabcon, Babcock Group, Agility Group, Heerema Fabrication Group, Clancy Docwra, Damen Shipyards, Seadrill, Eltel Networks ve Infratek bulunmaktadır.

IFS Türkiye’de Türkiye’de pek çok inşaat projesine imza atmıştır. Bunlardan bazıları Sinpaş Yapı, Makyol, Özaltın, Dap Yapı, Dia Holding, İnanlar, Ofton gibi firmalardır. Son olarak IFS inşaat sektörü müşteri portföyüne yurtdışı projelerinde büyük başarı kazanmış TACA İnşaat katılmıştır. IFS ayrıca Dearsan, İstanbul, Adik gibi 10 un üzerinde tersanede de kullanılmaktadır.