e-Fatura ve finansal servislerde Avrupa’nın önde gelen firmalarından Basware ile eFinans arasında, Türkiye’deki e-Fatura projeleri ve dış ticaret operasyonları için yapılan birliği anlaşması, Brüksel’de düzenlenen Avrupa e-Fatura Hizmet Sağlayıcıları Derneği (EESPA) Genel Kurulu’nda imzalandı. eFinans ve Basware arasında yapılan bu anlaşma, Basware’in Türkiye’de bir e-Fatura hizmet sağlayıcısı ve özel entegratör ile yaptığı ilk anlaşma olma özelliğini taşıyor.

basware

eFinans’ın Avrupa açılımı kapsamında EESPA üyesi bir kurumla yaptığı bu ikinci iş birliği anlaşması kapsamında Basware müşterileri, artık kolaylıkla GİB e-Fatura sistemine eFinans üzerinden doğrudan entegre olacak ve Türk Vergi Mevzuatı’na %100 uygun e-Faturalarını oluşturabilecekler. Aynı şekilde 01/01/2017 itibarı ile gönüllü, 01/07/2017 itibarı ile zorunlu şekilde devreye girecek olan Türkiye’den yapılacak ihracat ve tax-free işlemlerinin e-Fatura olarak yapılması zorunluluğu kapsamına hazır olan eFinans ve Basware, müşterilerine bu konuda en yüksek kalitede hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

eFinans, kurulduğu günden beri istisnasız tüm müşterilerine vermekte olduğu, sözleşme süresinden bağımsız 10 yıl saklama hizmetini, Basware müşterilerine de verecektir. Basware müşterileri, eFinans’tan temin ettiği ve harcayamadığı e-Fatura kontörlerini sonraki aylarda hatta yıllarda kullanabilecektir. Bunun yanı sıra, QNB Finansbank’tan da hizmet alan eFinans müşterileri, e-Fatura kredisi ve e-Fatura havuzu teminatı gibi hizmetlerden yararlanabilecektir.

eFinans Hakkında

eFinans 2013 yılında QNB Finansbank ve Cybersoft ortaklığı ile kurulmuştur. eFinans Türk mükelleflerin dijitalleşme konusundaki ihtiyaçlarını anlamakta ve yaratıcı, yenilikçi ve yüksek derecede güvenli elektronik uygulamalarıyla kalite tabanlı uyumlu hizmetler sunmaktadır. eFinans, 130’un üzerinde yazılım şirketi ile entegre şekilde müşterilerine e-Fatura, e-Fatura arşivleme, e-Defter, e-Arşiv faturası, kayıtlı elektronik posta (KEP) hizmetlerini e-Ticaret portalı Finans Yıldızı’ndaki bankacılık hizmetleri ile birleştirme imkânı da sağlayarak çevrimiçi çözümler sunar. eFinans, EESPA’nın ilk Türk üyesi olduğu gibi 2014, 2015 ve 2016 yıllarında e-fatura konusunda tüm dünyada kabul gören Billentis Raporu’nun ilk Türk işbirlikçisidir. eFinans Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından resmileştirilecek olan e-İrsaliye gibi yeni uygulamalar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Basware Hakkında

Ağlaştırılmış satın alma, ödeme çözümleri, e-faturalama ve yenilikçi finansal hizmetlerde bir dünya lideri olan Basware’in ticaret ve finansman ağı, dünya üzerinde 100’ün üzerinde ülke ve bölgede işletmeleri birbirine bağlamaktadır. Dünyanın en büyük açık iş ağı olan Basware, her segmentten işletmeye, ölçeklendirme ve diğer işletmelere ulaşma hizmeti vermekte, finansal işlemleri basitleştirip düzene sokarak işlerini büyütmelerini ve operasyonlarında gizli kalmış değerleri açığa çıkartmalarını sağlayarak kurumların büyümesini sağlar. Dünyadaki küçük ve büyük ölçekli şirketler, tedarikçileri ile önemli ölçüde maliyet tasarrufuna, daha esnek ödeme planlarına, daha fazla üretkenliğe ve daha yakın ilişkilere Basware ile ulaşabilmektedirler.