ERP HABER – Türkiye’nin ilk, dünyanın ilk 10 “SAP CRM 2007″ yazılım uygulamasından biri olan proje Ekol Lojistik’te hayata geçirildi. Elsys danışmanlığında SAP AG & SAP Türkiye desteğiyle gerçekleşen proje ile müşterilerine entegre hizmet sunan Ekol Lojistik için değer yaratacak sektörel Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) uygulaması geliştirildi. 

Müşterilerin daha kolay tanınabilmesi, müşteri beklenti ve eğilimlerinin daha rahat anlaşılabilmesi için teknolojinin sunduğu en yeni olanakları İnternet üzerinde bütünleştiren SAP CRM 2007, Türkiyede ilk kez Ekol Lojistik’te hayat buldu. Uzun süreli kurulum gerektirmeksizin İnternet üzerinden erişilebilen bu yeni çözüm, Ekol ile müşterileri arasındaki bağı güçlendirirken aynı zamanda yeni iş fırsatları için de zemin oluşturdu.

Elsys danışmanlığında gerçekleşen proje ile müşteri ve iş ortaklarını SAP CRM 2007 üzerinde tanımlayarak 360 derece bakış olanağı yakalayan Ekol Lojistik, mevcut müşterilerin etkin yönetilmesinin yanı sıra ekosistemindeki ilişkilerin takibini sağlayarak yeni iş fırsatlarının ortaya çıkarılması hedeflendi.

Lojistik sektöründe dünyada çok sınırlı sayıdaki CRM projelerinden biri olan bu proje, SAP AG ve Elsys danışmanlarının da katıldığı AR-GE çalışmaları ile gerçekleştirildi.

Ekol Lojistik, Elsysin koordine ettiği CRM projesi ile satış, pazarlama ve hizmet süreçlerini mutlak müşteri odaklı bir felsefe etrafında mükemmelleştirmeyi hedefliyor.