ERP HABER – İnterpromedya tarafından açıklanan Türkiye’nin “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” 2008 yılı sonuçlarına göre yazılım ana kategorisinde SAP, 50 şirketin değerlendirildiği listede geçen seneki ERP yazılım gelirlerindeki Türkiye birinciliğini korudu.

Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, “İlk 500 Bilişim Şirketi” araştırmasında 2008 yılının pazar lideri ilan edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde, 29 Haziran 2009 Pazartesi günü İnterpromedya tarafından yapılan Bilişim 500 şirketi araştırmasının 2008 yılı sonuçları, düzenlenen törenle açıklandı. Araştırmada, SAP Türkiye, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) kategorisinde geçen sene olduğu gibi bu sene de, Türkiye’de en çok gelir elde eden şirket ünvanını sürdürdü.

sap türkiye erp

Bilişim 500 şirketi 2008 araştırma sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan SAP Türkiye Çözüm Mühendisi Uğur Candan; “Türkiye’de ERP alanında liderliğimizin bağımsız bir araştırma sonucu ile tescil edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılı sonucun ortaya çıkmasında katkısı olan değerli iş ortaklarımıza ve SAP çözümlerini tercih eden müşterilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sonuç, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullara rağmen ihtiyaç ve isteklerine eksiksiz karşılık vermeye çalıştığımız müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın bize duyduğu güveni açıkça yansıtıyor” şeklinde konuştu.

İnterpromedya Pazarlama Hizmetleri ve Araştırma Grubu tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda şirketler, toplam 4 ana kategori ve 46 alt kategoride satış gelirlerine göre değerlendirildi. Yazılım ana kategorisinin altında yer alan ERP yazılımı kategorisi; geliştirilen veya satılan kurumsal kaynak planlama yazılımlarından elde edilen gelirleri kapsıyor. Araştırmada, Türkiye’de yazılım pazarının, 2008 yılında yüzde 18.4 oranında büyümesine rağmen bilişim pazarı içinde en fazla büyüme gösteren pazar unvanını koruduğu belirtiliyor.

SAP, dünyanın en büyük şirketlerinin yer aldığı Fortune 500 sıralamasında da kendi alanında ilk sıralarda yer alıyor. Günümüzde dünya çapında 120’den fazla ülkede; farklı büyüklüklerde 85 binden fazla işletmede, SAP uygulamaları kullanılıyor. Dünya genelinde 34 binden fazla çalışanı bulunan SAP, Türkiye’de 1995 yılından beri faaliyet gösteriyor.