Büyük ilgi uyandıran Google Glass ürününün hayatımıza girmeye başlamasıyla yeni bir fenomen başlayacak gibi gözüküyor. Google Glass her ne kadar sosyal temalı bir ürün olarak geliştirilmiş olsa da, orijinindeki data alıp verme prensibi sayesinde iş uygulamalarının yeni mobil yardımcısı olması kaçınılmaz gözüküyor.

google-glass-erphaber

ERP uygulamalarının geleceğinin mobilitede olduğunu artık herkes biliyor. Mobil olamayan bir ERP çözümünün uzun vadede ve bu rekabet ortamında kullanıcıları memnun edemeyeceği aşikar. Bu yüzden ERP üreticileri insanoğlunun yaşam tarzı haline gelen mobilite kavramını ERP yazılımlarına kısmen uygulamaya çalışıyor. Ancak ERP nin doğası gereği malesef her alanda mobil olunamıyor.

Ardından “Google” diye bir internet arama motoru çıkıp akıllı bir gözlük icat ediyor….

Google Glass aslında sokakta yürürken Bluetooth kulaklık takmak gibi bir hissiyat verebilir ve belki de sırf bu yüzden ilk etapta tutmayabilir. Ancak bu ilkel haliyle bile iş dünyasının ve ERP yazılımlarının en büyük yardımcısı olmasının önüne kimse geçemez gibi duruyor.

Google Glass aslında ERP yazılımları için muhteşem bir ürün. Bu akıllı cihaz sayesinde ERP yazılımlarını mobilleştirmek ve kullanım verimini arttırmak mümkün. Tek yapılması gereken mobilleştirmek istediğiniz özelliğin glass uygulamasını yazmak. Birlikte düşünelim;

google-glass-macro

 

Google Glass ile sahada mobil uygulamalar ile yapılan çoğu işi yapabilirsiniz.

Google Glass ile makine başındaki işçiler iş emirleri dahil çoğu prosesi rahatlıkla ara vermeden yapabilirler. Bu durum üretimde verimi arttırır. ( bazılarınız mavi yakanın bu cihazlarını nasıl kullanacağını düşünebilir. Emin olun mavi yaka hepimizden çok daha iyi takip ediyor mobil teknolojileri, kaldı ki zaten bu cihazların kullanımı çok kolay)
Google Glass bir barcode okuyucusu olarak kullanılabilir. Stok sayımlarını hayal ediyormusunuz? veya perakende işlemlerini?

Google Glass bir CRM aracı olarak kullanılabilir.

Örnekleri bu şekilde çoğaltmak mümkün. Eminim şu anda herkesin aklına Google Glass ile ERP üzerinde yapılacak bambaşka fikirler geliyordur. Aklınıza gelenleri yorum olarak yazarsanız, belki ERP’nin gelecekteki gelişimine fikir olarak ufakta olsa hep beraber bir katkımız olmuş olur…

Harun DOYURAN
[email protected]