Microsoft Türkiye İş Çözümleri Direktörü Sn. Ozan Öncel, firmaları ERP seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı. Ozan Öncel ERP seçim sürecinin oldukça dikkatli geçilmesi gereken önemli bir süreç olduğunu vurguladı.

ERP Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ozan Öncel: ERP seçim süreci oldukça dikkatli geçilmesi gereken önemli bir süreç. Çünkü ERP yatırımı, bir işletme için baktığımızda önemli ve stratejik bir yatırım olarak değerlendirilebilir. Sadece belli bir departmana yapılmış teknoloji yatırımı değil şirketin bütün departmanlarına ilgilendiren bir yatırım olduğu için ciddi emek ve maliyet gerektiren bir çalışmadır.

ERP sadece belli bir departmana yapılmış teknoloji yatırımı değil, şirketin tüm departmanlarını ilgilendiren önemli bir yatırımdır.

Ozan Öncel: Dolayısıla bunun seçimlerini yaparken sadece iş süreçlerinin ihtiyacı dışında teknolojik olarak kolay kullanılıyor olması, uzun vadede ki maliyeti ve diğer çözümlerle birlikte uyumluluğu gibi birçok faktöre bakıyor olmak lazım. Ama bunlardan daha da önemlisi, şirketin en üst seviyeden bir kararlılık göstermesi çok önemli çünkü ciddi bir dönüşüm anlamına geliyor.

ERP seçiminde şirketin en üst seviyeden kararlılık göstermesi çok önemli

Ozan Öncel: Her dönüşümde olduğu gibi şirket içersinde zorluklar, dirençler olması çok doğaldır. Başarılı bir ERP projesinin gerçekleşmesi için şirket yönetiminin ciddi anlamda bir kararlılık göstermesi bekleniyor. İlgili ve doğru kişilerin yeteri kadar kişinin projede sorumlu kılınıyor olması kaynak planlaması açısından çok önemli. Çünkü bu işe odaklanmadığınızda böyle ciddi bir dönüşüm yaşamak mümkün değil.

ERP seçerken

ERP, ciddi bir proje olduğu için, kaliteli bir proje yönetimi olmazsa olmazıdır.

Ozan Öncel: Bununla birlikte ürün seçiminin doğru yapılması ve yetkin iş ortağının projede bulunuyor olması önemli faktörlerden bazılarıdır. Ciddi bir proje olduğu için, kaliteli bir proje yönetimi olmazsa olmazıdır.