ERP HABER – Mobil Uygulamalar –  SAP, teknolojik trendler ve gelişmelerin ışığında iPad, iPhone gibi mobil platformlar ve akıllı kalem entegrasyonu gibi teknolojiler aracılığı ile gündelik hayatımıza girecek yeni mobil uygulamaları tanıttı.

Dünyanın en büyük kurumsal yazılım firmalarından SAP, 05 Ekim 2010 Salı günü İstanbul Barbaros Point Otel’de, “Yeni Teknoloji Trendleri Günlük Yaşama Yönelik Yeni Uygulamalar” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Dünyanın en büyük mobil uygulama şirketi Sybase’i satın aldıktan sonra adı mobil uygulamalarla birlikte anılmaya başlayan SAP, İnternet ve mobil platformlar üzerinden şirket-tüketici ilişkilerine yeni bir boyut kazandıracak yeni mobil uygulamaları tanıttı.

Etkinlikte, sağlık sektöründen bankacılık sektörüne, birçok alanda kullanılabilecek  akıllı kalem entegrasyonu, belediye hizmetlerine yönelik mobil uygulamalar, seyahat planlama ve harcamalarına yönelik iPad uygulamaları gösterildi. Karmaşık sorguları basitleştiren, milyarlarca farklı kayıttan raporlama yapabilme olanağı veren iPad uygulaması ile Facebook üzerinden nasıl CRM yapılabileceği anlatıldı.

Hayatı Kolaylaştıran Mobil Uygulamalar

Toplantıda bir konuşma yapan SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker, “Çözüm ve uygulamalarımız ile şirketlerin iş süreçlerini yönetiyor ve teknoloji anlamında yol haritalarını çizmeye çalışıyoruz. Elimizdeki verilerle, gelecekte şirketlerin hangi noktada olması gerektiğini öngörüyor ve stratejilerini oluşturmalarına yardımcı oluyoruz. SAP’nin Sybase’i satın alması, SAP’nin mobil platformda olmaya yönelik stratejisinin bir sonucudur. Bugün itibarıyla 1 milyarın üzerinde kişi internete, bilgisayar harici mobil platformlardan bağlanıyor. Mobil internet bağlantılarının sayısı geniş bant internet bağlantılarından 7 kat fazla. Bu veriler de önümüzdeki yıllarda mobil uygulamaların sayısının katlanarak artacağını ve mobil uygulamalarla yapılacakların hayallerimiz ölçüsünde şekilleneceğini gösteriyor. SAP çözümleri, mobil cihazlar üzerinde de çalışan, şirketlerin müşteri ve tüketicelerle daha interaktif iletişime geçmesini sağlayan çözümler olacak. Şirketler, SAP’nin mobil uygulamaları ile müşterilerini kendi iş süreçlerine dahil edebilecekler” dedi.

Mobil Uygulamalar ile Gelecek Avantajlar

El yazısı yeniden önem kazanacak

Akıllı kalem, el yazısı metinlerin dijital olarak işlenmesini sağlayan özel bir kalem. Akıllı kalem, tüm el yazısı metinlerin dijital olarak işlenmesini ve dilediğiniz zaman elektronik ortama aktarmanızı sağlıyor. Sağlık, eğitim, bankacılık gibi birbirinden çok farklı sektörlerde, değişik uygulamalarla kullanılabilen akıllı kalem, bir doktorun reçetesinin otomatik olarak hastanın sosyal güvenlik sistemine işlemesine de mümkün kılacak. Akıllı kalem ile doldurulan hasta dosyalarının, hastane sistemine girilmesi kolaylaşacak. Akıllı kalem ile bankacılık sektöründe imzalanan sözleşmeler ve başvurular sırasında girilen müşteri bilgileri anında bankanın sistemine aktarılabilecek. Akıllı kalem entegrasyonu ile örneğin satış faaliyetleri sırasında müşterilerle yüzyüze yapılan görüşmeler, satış aktivitelerinin kolay takip edilebilmesi için doğrudan firmanın ERP veya CRM sistemine aktarılabilecek.

SAP, 25 farklı sektördeki iş süreçlerini destekleyen çözüm ve uygulamaları akıllı kalem gibi yeni teknolojilerle uyumlu çalışarak hem şirketlerin hem de kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Vatandaşların söz hakkı artıyor

Başta belediyeler olmak üzere çeşitli kamu kurumlarının kullanabileceği, iPad ve iPhone gibi mobil cihazlar üzerinden kullanılacak uygulamalar ile vatandaşlar, yaşadıkları şehrin yönetimine katılabilecek, kamu hizmetlerini kontrol edebilecekler. Örneğin iPhone’da yer alacak bir uygulamayı çalıştırarak, vatandaş gördüğü bir çukurun, toplanmayan bir çöpün, resmini çekip belediyenin sistemine bunu bir sorun ve talep olarak anında iletebilecek.

iPad ile seyahat fırsatları artıyor

Seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, bankalar, mobil uygulamaları kullanarak tüketicilere, farklı hizmet ve fırsatlar sunabilecekler. Örneğin, tüketiciler, iPad üzerinde oluşturulacak kampanya sistemleriyle, sadece bir harita görseli üzerinden mil puanlarına göre hangi ülkeye, hangi uçuşlarla gidebileceklerini takip edebilecekler. Mobil telefonu ile bir mağazadaki elbisenin stok bilgilerini takip edebilecekler, istedikleri ürünün nerede olduğunu öğrenebilecekler.

Trafik kazaları daha hızlı raporlanabilecek

Mobil telefonlar üzerinde çalışacak bir uygulama ile trafik kazası sonrasında, araba sahipleri hazır ara yüzlerle çok hızlı bir şekilde kazanın oluş şeklini, kaza detaylarını, kasko taleplerini sigorta şirketinin sistemine aktarabilecekler. Daha hızlı hasar ödemesi alabilecekler.

iPad ile Facebook üzerinden CRM

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal paylaşım sitelerinde, şirketlerin ürün ve hizmetleriyle ilgili paylaşımlarının takip edilebilmesi, sosyal medyadaki en büyük sorunu oluşturuyor.

Şirketlerin klasik ilişki yönetiminden, sosyal ağ temelli ilişki yönetimine geçebilmeleri için geliştirilen SAP’nin yeni CRM çözümü de, mobil uygulamalarla şirket ve tüketicilere önemli kolaylıklar getirecek. SAP CRM çözümü; sosyal medya siteleri üzerinden interneti daha etkileşimli kullanabilmeyi, kullanıcıları firmanın promosyonunu yapan temsilcilere dönüştürebilmeyi ve müşterilerle anlamlı ilişkiler kurabilmeyi sağlayacak.

SAP CRM’in “Facebook Hedefe Yönelik Pazarlama” uygulamasıyla da şirketler, Facebook’ta marka bilinirliği yaratarak, kullanıcı ve müşterileri ile topluluk oluşturabilecek. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar Facebook aracılığı ile program bilgilerine, kampanya önerilerine ulaşabilecek. Ayrıca bu kampanyaları diğer arkadaşlarına tavsiye edebiliyorlar.