ERP HABER – IFS Türkiye, büyük yeniliklerle 2013 yılında piyasaya çıkan yeni versiyonu IFS Applications 8′in ilk kurulumunu Türkiye’nin ve Dünyanın lider makine üreticisi Durmazlar Makina’da yapıyor. 2006 yılından bu yana IFS ERP kullanıcısı olan Durmazlar Makine, kullanıcı dostu arayüzleri, akıllı telefon ve tabletlere özel uygulamaları ile ERP’de fark yaratan IFS Applications 8 versiyonuna geçiş çalışmalarına Şubat ayında başladı.

Yüksek verim ve memnuniyet ile 7 yıldır IFS ERP kullanıcısı olan Durmazlar Makine eski versiyondaki memnuniyetini yeni versiyonun mobil gücü, bulut teknolojisi, pek çok yeni fonksiyonalitesi ve kullanıcı verimini yükseltecek arayüzleri ile birleştirerek arttırmayı hedefliyor. Durmazlar Makina’da yürütülen upgrade projesinin yanısıra, grup bünyesindeki iki firmada daha IFS ERP kurulum çalışmaları devam ediyor.

Finansman, Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Bütçe Yönetimi, Üretim Yönetimi, Siparişe Özel Konfigüratif Planlama (CTO), Satınalma, Stok Yönetimi – El Terminali Uygulamaları, Proje Yönetimi, PLM, Servis Yönetimi, Satış ve Teklif Yönetimi gibi modüllerin tam entegre bir şekilde kullanıldığı Durmazlar Makina’da yeni versiyon ile birlikte özellikle satış ve servis yönetiminde tablet ve akıllı telefon uygulamaları da sisteme dahil edilecek.

İLK YERLİ TRAMWAY IFS ERP İLE ÜRETİLİYOR

Çalışmaların başladığı günden bu yana tüm proje yönetiminin IFS üzerinde yürütüldüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Türkiye’nin ilk yerli tramvayının üretimi olan İPEKBÖCEĞİ Projesi ile adından sıkça söz ettiren Durmazlar Makine Raylı Sistemler Şubesi’nde IFS ERP‘nin yeni versiyonunun geçiş çalışmaları devam ediliyor.
Aynı zamanda Fransız Alstom ile boji şasileri üretiminde bir ortak girişim ile çalışmaya başlayan Durmazlar Holding’e bağlı Duray Ulaşım Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. (Duray) de ERP Yazılımı olarak IFS ERP kullanmaya başlayacak.

PROJENİN İLK FAZI 1 AYDA DEVREYE ALINACAK

Tramway üretimin yapıldığı Raylı Sistemler ve Duray’da IFS ERP Projesinin ilk fazının devreye alınması iddialı bir sürede olacak. 1 aylık yoğun çalışmanın ardından ilk faz konularının 1 Nisan itibarıyla canlı kullanıma alınmış olması planlanıyor. 1. Fazda devreye alınacak modüller şöyle; Raylı Sistemler tarafında Finansman ve Muhasebe, Satınalma Yönetimi, Stok Yönetimi, Proje Yönetimi, Mühendislik Yönetimi (PDM), Üretim Yönetimi, Intersite hareketler; Duray tarafında Finansman ve Muhasebe, Satınalma Yönetimi, Stok Yönetimi, Satış Yönetimi, Üretim Yönetimi, Intercompany hareketler Durmazlar Makine Projesinde IFS’in deneyimli proje yöneticilerinden Ahmet Gültekin, Raylı Sistem tarafında da Yalçın Çokgel Proje sorumluluğunu üstlenecek.