Organizasyonunuzun başarılı olma süreci en başta doğru insanları işe almakla başlar. Tüm şirketler işe alım süreçlerinde doğru insanı, doğru pozisyona en verimli şekilde yerleştirmenin hesaplarını yapıyor. Peki burada bitiyor mu? Hayır. İşe aldıktan sonra tüm çalışanların verimini ve memnuniyeti ölçmek, buna göre şirketi yapılandırmak da firmaların başlıca görevlerinden biri.

inspectthis

İşe Alım Süreçlerinde Standartlaşma

İnsan kaynakları departmanlarının verimli bir şekilde çalışmaları için işe alım süreçlerini standartlaştırmaları gerekmektedir. Mobil uygulama çözümleri de bu ihtiyaçları karşılamakta oldukça önemli bir yer ediniyor.

İnsan kaynakları çözümleri kullanan şirketler yeni yetenekleri keşfetmek için bir adım önde yer alıyor çünkü işe alım sürecinin standart haline getirilmesi aday havuzunun daha verimli yönetilmesine ve daha hızlı bilgi paylaşımına olanak tanıyor. Bu uygulamaların başlıca özelliği gerçek zamanlı raporlara ve değerlendirmelere de olanak vermesi. Aynı zamanda karar verme sürecinde de oldukça hız kazandıran bir yöntem.

Şirketlerin değişen yapılarına göre aday yetkinliklerinin ölçülmesi önemli bir nokta. Örneğin e-ticaret devlerinden biri olan ve akın zamanda Amazon tarafından satın alınan Zappos oldukça sıradışı bir yapıya bürünüyor. Şirket CEO’su Tony Hsieh’in yaptığı duyuruya göre şirketteki hiyerarşik yapı tamamen kalkıyor. Bunun anlamı artık müdürler yok, sadece bir işin veya projenin başında çalışan ekipler var.

Her sektör için esnek çözümler

Zappos’un bu yeni yapısından dolayı şirket içi yeni görev dağılımları ve sorumluluklar da ortaya çıktı. Çalışanların kendi kendini yönettiği böyle bir dairesel yapıda haliyle sistemin de esnek olması lazım. Bundan dolayı şirket yeni bir insan kaynakları yazılımı ve platformu kurdu. Bu tarz çalışmaya ve ekiplere uygun çalışanları bulmak için de işe alım süreçlerini belli kontrol listeleri ve soru havuzları oluşturarak standartlaştırdı. Böylece hem hızlıca tüm bilgileri ölçeklendirebiliyor hem de doğru insanı bulabiliyorlar.

Eğer mobil uygulamalar sorunsuz bir şekilde çalışmazsa mobile geçmenizin de bir anlamı kalmaz. Bu yüzden bu uygulamaların sisteminiz ile sorunsuz çalışması ve entegre olması çok önemlidir. Örneğin mobil bir HR uygulamasının native yani özellikle o platform için yazılmış olması verimli çalışan bir uygulama için olmazsa olmaz bir noktadır. Avandel’in soru bankası yönetim uygulaması şirketlerin HR operasyonlarının sorunsuz çalışmasını sağlamaktadır.

Inspect THIS! uygulaması mülakat soruları oluşturmanızı, sonuçları kontrol etmenizi ve aday hakkında önemli olan bir çok bilgiyi takip etmenizi sağlar. Bunun sonucunda adayları çok hızlı bir şekilde değerlendirip rapor oluşturabilir, o anda istediğiniz çalışma arkadaşınızla paylaşabilirsiniz.

Günümüzün hızlıca değişen koşulları karşısında şirketlerin ve çalışanların her zaman esnek olması, sisteme entegre platformların da otomatize edilmesi bir gereklilik haline geldi. Özellikle belli bir tutarlılık sağlamak isteyen tüm uluslararası ve yerel şirkeler için bu durum geçerli.