ERP HABER – NOKİ markası ile başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yapan, bunun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına ürün dağıtımı gerçekleştiren Derya Büro Malzemeleri, IFS Uygulamaları ile üretimde maliyet ve risklerini kontrol altına alıyor; müşteri memnuniyetini artırıyor.

Büro ve Kırtasiye Malzemeleri sektörünün güçlü ismi Derya Büro Malzemeleri, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) Uygulamaları ile üretim maliyet ve risklerini azaltırken, satış performansını ve müşteri memnuniyetini artırmak için, IFS Türkiye ile işbirliğine gitti.

noki derya büro malzemeleri ifs uygulamaları

1995 yılında, İstanbul’da ofis sarf malzemeleri ithalat ve dağıtımını yapan bir firma olarak faaliyete başlayan; bugün ise NOKİ markası ile başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40 ülkeye ihracat yapan, bunun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına ürün dağıtımı gerçekleştiren Derya Büro Malzemeleri, IFS Uygulamalarının gücü ile, üretim tesisleri ve merkez depo başta olmak üzere tüm lokasyonlarındaki üretim ve dağıtım süreçlerini, entegre bir şekilde yürütebilecek.

Derya Büro Malzemeleri (NOKİ), IFS Türkiye uzmanlığından faydalanarak kuracağı ERP sistemiyle, Adapazarı’nda 8.000 m2 kapalı alana modern üretim kurulu bulunan ve Avrupa’nın entegre ve en büyük PP dosyalama üretim merkezi olma özelliği taşıyan modern üretim tesisindeki tüm iş süreçlerini tek bir platform üzerinden takip edebilecek.
Öte yandan, üretim verilerinin daha net ve etkin bir şekilde takip edilebilmesiyle, gerek maliyetler, gerekse risk analizleri, istenen ayrıntı düzeyinde, online (çevrimiçi) olarak, gerçek zamanlı takip edilebilir hale gelecek..

IFS Uygulamalarının Derya Büro Malzemeleri’ne kazandıracağı bir diğer avantaj ise, özellikle sıcak satış süreçlerinin anlık olarak takip edilebilmesi ve siparişlerin online olarak alınabilmesiyle, hizmet kalitesinde devamlılığın güçlendirilmesi, böylelikle de müşteri memnuniyetinin arttırılması olacak.

IFS Uygulamaları ile üretimde risk ve maliyet azalıyor, müşteri memnuniyeti artıyor

Derya Büro Malzemeleri (NOKİ) Proje Yöneticisi Hakan Uzun, IFS ile değişik iş süreçlerini entegre ederek rekabet gücü kazandıklarını dile getirdi ve ““Bizim üretim süreçlerimizde, üretim hızımız çok yüksektir. Seri üretim yaptığımız için, otomasyon entegrasyonu bizim için önem taşıyor. Ayrıca, bizler için müşteri memnuniyeti her zaman öncelikli bir konudur. Sıcak satış süreçlerinin entegrasyonu, mobil sevkiyat uygulamaları, pdks sistemleri entegrasyonu gibi konular bu açıdan bizler için çok önemli. IFS Uygulamaları, tüm bu süreçlerde entegrasyon elde etmemizi sağladı.

IFS’i tercih etme nedenlerini sistemin sorunsuz uygulanabilir olması ve IFS’in tecrübe birikimi olarak dile getirdi ve “IFS işbirliğinde kurduğumuz ERP sistemi, en basit anlatımı ile üretim maliyet ve risklerimizi azaltırken, müşteri memnuniyetini ve satış/stok etkinliğimizi artırıyor” dedi.

Uzun, ERP uygulamaları konusunda IFS ile iş birliği yapmaları konusunda da şunları söyledi: “Öncelikle, IFS ERP yazılımı, komponent mimarisine sahip olduğu için, uygulamada esneklik sunuyor ve spesifik sektörel ihtiyaçlara daha kolay adapte edilebiliyor. Bizim için çok önemli olan bir diğer unsur da, IFS’in işi çözüm ortaklarına delege etmek yerine, bütün projelerini kendi danışmanlık kadrosu ile implemente eden bir firma olması. Böylece IFS Türkiye, değişik sektörlerde hem know how, hem de implementasyon ve adaptasyon tecrübesi açısından büyük bir birikime sahip olmasıyla bir adım öne çıkıyor. IFS ile işbirliği yapmamızda, sahip oldukları tecrübe ve güçlü danışman kadrosunun yanı sıra, kurdukları sistemin hızlı ve problemsiz bir şekilde uygulanabilirliği de etken oldu.”
Büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümleri sunan IFS, her sektörden işletmelerin daha iyi bir performans ve rekabet avantajı yakalamasını sağlıyor.
IFS Türkiye Müşteri Yöneticisi Gamze Erol ise, şirketin sunduğu ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümlerinin, büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı olduğunu ve her sektörden işletmelerin daha iyi bir performans ve rekabet avantajı yakalamasını sağladığını belirtti.

Erol, IFS Türkiye – Derya Büro Malzemeleri işbirliği ile ilgili olarak şunları söyledi: ”Derya Büro Malzemeleri firması kurulumundan itibaren NOKİ  markası ile yurt içinde ve dışında kırtasiye sektörüne orijinal ürünler sunuyor. Müşteri memnuniyeti, son kullanıcıya saygı ve müşteri beklentilerine uygun kaliteli ürün üretimi, hem şirketin, hem de sahip olduğu NOKİ markasının değerini yükselten öğeler olmuş. Derya Büro Malzemeleri, şimdi de IFS Uygulamaları sayesinde süreçlerini tekrar elden geçirerek ve entegre bir sistem oluşturuyor. Böylece, risk optimizasyonu ve maliyet düşüşü sağlanıyor,  müşteri memnuniyeti artıyor. IFS Türkiye olarak, büro ve kırtasiye malzemeleri sektöründeki bu ilk projemizi, sektörün köklü ve güçlü firması Derya Büro Malzemeleri ile gerçekleştirmekten onur duyuyoruz.” dedi

Projenin ilk fazında, fabrika, merkez ve depo lokasyonlarında, birbiri ile paralel olarak, Satış Uygulamaları, Üretim Planlaması, Üretim Yönetimi, Stok Yönetimi, Satınalma Uygulamaları, Muhasebe Uygulamaları, Maliyet Muhasebesi, Kalite Kontrol Uygulamaları, Döküman Yönetimi, Bordro Uygulamaları süreçleri ile ilgili ERP uygulamaları devreye alınacak.

Derya Büro Malzemeleri Hakkında:
Derya Büro 1994 yılında İstanbul’da ofis sarf malzemeleri ithalat ve dağıtımını yapan bir firma olarak kuruldu. Kurulduğu günden itibaren kendi markası ile yurt içinde ve dışında fason üretim yoluyla Türk kırtasiye sektörüne orijinal ürünler tedarik etmeye başladı. Derya Büro’nun bugünkü modern tesisleri Adapazarı’nda 5.000 m2 kapalı alana yayılmış
Avrupa’nın en büyük ve entegre PP dosyalama üretim merkezlerinden biridir. Bu tesisde polipropilenden mamul poşet ve telli dosyalar, seperatörler ve defter kapları üretilmektedir. Üretiminin %50’den fazlası başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 35 ülkeye ihraç edilmektedir. Müşterilerinin taleplerini hem Noki markası hem de kendi markaları ile karşılamaktadır.
Üretimin yanında başta ofis ortamında kullanılan ürünler olmak üzere çok çeşitli kırtasiye ürünlerinin satış ve dağıtımını yapmaktadır. Noki markasının yanında İtalyan Hi-Text yazı gereçlerinin ve STD zımba ve delgeçlerinin bölge distribütörlüklerini yapmaktadır.

Derya Büro, Kalite kavramının salt ürünle sınırlı olmadığının bilincinde olan, hem şirket çalışanlarına hem de ilişki içinde olduğu çevrenin tüm oyuncularına dürüstlük, devamlılık, saygı ve karşılıklı kazanç prensibiyle yaklaşmayı ilke edinmiş bir kuruluştur.