ERP HABER – Dünyanın en iyi iş çözümleri SAP ile, dünyanın en güçlü mobil altyapı platformu Sybase birleşti.

SAP; dünyanın en önemli mobil uygulama şirketlerinden Sybase’i 5,8 milyar dolara satın aldı. SAP bu satın almayla, çözümlerini mobil platformlar üzerine taşıma sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP, iş uygulamalarının yanı sıra satın almalarıyla da büyümesini hızlandırıyor. SAP son atılımını; veri yönetimi ve analiziyle mobil çözümler sunan dünyanın lider firması Sybase’i satın alarak gerçekleştirdi. SAP Amerika tarafından gerçekleştirilen satın almada, Sybase’e hisse başı 65 dolar ödenecek. Hisse başına ödenen satın alma bedeli, Sybase’in üç aylık ortalama stok fiyatının yüzde 44’ünü temsil ediyor. Toplam satın alma bedeli ise 5,8 milyar dolar.

Sybase uygulamaları, SAP çözümlerini mobil platformlar üzerine taşımayı hızlandıracak ve SAP’nin “in-memory” programlama vizyonunu ileri taşıyacak. Sybase’in satın alınmasıyla SAP; Sybase’in dünya genelindeki 850’den fazla operator üzerinden ulaştığı 4 milyar mobil aboneye ulaşabilecek ve mobil cihazlar üzerinden SAP iş yönetim süreçlerini kullanıma sunabilecek.

İki şirket arasındaki sinerji, SAP ve Sybase ekosistemindeki fırsatları da genişletecek. SAP’nin yazılım ve uygulama iş ortakları, Sybase’in mobil platformunun sunduğu yeni iş fırsatlarından faydalanabilecekler. Bu satın alma, mobil iş uygulamalarını yaratmak, sunmak ve güvenli bir şekilde yönetmek konusunu kolaylaştıracak.

Satın almayla ilgili konuşan SAP Eş Başkanı (Co-CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Bill McDermott; “Bu işbirliğiyle, dünyanın en iyi iş çözümleriyle dünyanın en güçlü mobil altyapı platformunu birleştirdik. Bu satın almayla SAP, pazar lideri olduğu uygulamalarını yüz milyonlarca mobil kullanıcının kullanabilmesini sağlayacak ve böylece pazar payını dahada arttıracaktır. SAP; müşteri merkezli yaklaşımını esas alarak, Sybase müşterilerini destekleme sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirecektir ” dedi.