Dünya’nın önde gelen iş yazılımları değerlendirme platformu G2 Crowd tarafından 3400’ün üzerinde iş profesyonelinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonucunda, 2016 kışının en iyi CRM yazılımları açıklandı.

Raporun sonucuna göre 2016 kışının en iyi CRM yazılımları arasında Türkiye’de faaliyet gösteren Salesforce ve Zoho lider olarak konumlanırken, Microsoft Dynamics CRM ise piyasadaki iddialı grafiğini devam ettirdi.

ERP alanında iddialı olan SAP, Oracle, Netsuite ve Sage ise CRM konusunda Microsoft’un çok gerisinde bir performans sergilediler.

2016 kışının en iyi CRM yazılımları Salesforce CRM ve Zoho CRM oldu

en iyi CRM

Raporda, Salesforce CRM, Zoho CRM, Nimble, HubSpot CRM, Pipedrive, PipelineDeals ve Salesnet yazılımları lider olarak tanımlandı.Bunun yanında 19 CRM yazılımı Yüksek Performanslı oyuncular olarak etiketlendi.

En yüksek memnuniyet skorunu Nimble alırken, Salesforce CRM ise en yüksek toplam skoru aldı.

200 adet ürünün listelendiği G2 Crowd CRM Yazılımı kategorisinde, araştırmaya dahil olan her ürünün tabloda yer alabilmesi için en az 10 kişi tarafından değerlendirildi. Değerlendirme tablosuna ilk defa girebilen ürünler arasında Hubspot CRM, BigContacts, AddressTwo, Bullhorn CRM, bpm’online CRM, You Don’t Need a CRM! ve Lynkos da bulunuyor.