abas Software AG’de nesil değişiyor: 37 yıl sonra, CEO Werner Strub yönetim pozisyonunu eski CFO Barış Ergun’a devrediyor ve Danışma Kurulu’nda çalışmalarına devam edeceği günü bekliyor.

abas Software AG’de liderliğin değişimi yıl sonunda gerçekleşiyor: Kurucu ortaklardan biri olan ve uzun süredir CEO pozisyonunda  çalışmalarını sürdüren Werner Strub (65), CEO görevini 1 Ocak 2018’den itibaren Barış Ergun’a (45) devrederek operasyonel işlerden çekiliyor. Werner Strub’un Haziran 2018’de Karlsruhe merkezli yazılım şirketinin Danışma Kurulu’na katılması bekleniyor.

1980’lerde Werner Strub ve başlangıçta iki şirketten oluşan çok yönlü bir kurucu ekip, imalat sanayi için dünyanın en köklü ERP sağlayıcılarından birinin temelini attı. O’nun ilkesi doğrultusunda abas, sağlıklı büyüme ve geleneksel olarak yüksek öz sermaye temeline odaklanmıştır. abas uluslararası bir oluşum haline gelmeyi de nakit akışında herhangi bir dış sermaye olmadan başarmıştır. Karlsruhe merkezli şirket, Strub’un yönetimi altında ABD, Hindistan, Çin, Türkiye ve diğer birçok ülkeye doğru yol almıştır. Ve buralarda Karlsruhe yazılım üreticisinin, çoğunlukla orta ölçekli sanayi şirketlerinden oluşan ve abas ERP ile yurtdışına doğru genişleyen, genel olarak mekanik, endüstriyel tesis, makine ve otomotivin yanı sıra, seri imalat ve hammadde üretimi yapan firmalardan oluşan müşterileri bulunmaktadır. Strub, en büyük hobisi abas Software AG’yi imalat sektöründeki ilk 5 ERP tedarikçisinden biri haline getirmiş ve Almanya, Avusturya, İsviçre, İspanya, Fransa, Çin, ABD ve Hindistan’da önemli bir yer edinme imkânı bulan birkaç bağımsız tedarikçi arasında yer almasını da sağlamıştır.

Yeni CEO portföyün genişletilmesini hedefliyor

Barış Ergun yalnızca bir nesil değişimini değil, aynı zamanda ürün ve hizmet portföyünün genişletilmesini de beraberinde getiriyor. Nesnelerin interneti (IoT), giderek dijitalleşen üretim ve hızla değişen iş modelleri gibi sektördeki önemli eğilimler karşısında abas’ı daha da geliştirmek istiyor. Barış Ergun, “İş yazılımlarındaki talepler önümüzdeki üç yıl içinde önemli ölçüde değişecek.” diyor. “Bugün orta ölçekli müşterilerimizin çoğu, kuruluşlarını daha çevik hale getirmek için çalışıyor. Soruları, süreç yeterliliğinden, otomasyona ve sağlam bir dijitalleşme stratejisine kadar değişkenlik gösteriyor. Diğer müşterilerimiz ise, uluslararası rekabeti sağlamak için özellikle Endüstri 4.0 ve Bulut çözümlerimizle ilgileniyorlar. Her iki grup için de hali hazırda iyi cevaplarımız var.” diye ekliyor Ergun.

Wener Strub’un Barış Ergun’a olan güveni tam, “Başrol, yeni güç ve diğer becerilerle adım adım başlayan strateji değişikliğini başarıyla uygulayacak, uluslararası deneyimli bir yönetici tarafından oynanacak.” Aynı zamanda hırslı bir basketbol oyuncusu olan Barış Ergun, Ocak 2017’de ABD Fortune 500’de yer alan iletişim ve ticaret çözümleri şirketi Pitney Bowes’den ayrılarak abas’a katıldı. Son olarak Pitney Bowes’ta 5 yıl Genel Müdür olarak görev yapan Ergun, öncesinde Orta Avrupa’da Finans Direktörü pozisyonunda, Almanya ve İsviçre’de de çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuştur. Profesyonel kariyeri, 1999’da ekonomi uzmanı ve eğitimli bir bankacı olarak, Microsoft’ta analist görevi ile başladı.

Barış Ergun’un vizyonu: “Ellerinizle yıldızlara dokunun, fakat ayaklarınız yere bassın. Doğru dengeye ulaşırsak, abas orta ölçekli şirketlere dünya çapında çok daha iyi hizmet edebilir ve böylece tamamen küresel bir oyuncu haline gelebilir. Bu yüzden Almanya ve yurtdışındaki iş ortaklarımıza her zamankinden daha çok güveniyoruz.”

Geleceğin CEO’su Barış Ergun, Almanya ve ABD’deki dokuz bölgede abas Grubu’nu yönetecek. Barış Ergun aynı zamanda, COO ve Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Nöding’e ek olarak, altı uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi tarafından da desteklenmektedir.

 

Sponsored Content

29 ülkede, 65 iş ortağı ve 1.000’den fazla danışmanı ile 3.500′den fazla Küçük ve Orta Ölçekli (KOBİ) müşterisine 35 yıldır hizmet sunan abas, ürünü olan abas ERP ile müşterilerine standart ERP modüllerinin yanı sıra CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), Mobil Çözümler, Business Apps, BI (İş Zekası), APS (İleri Planlama Çizelgeleme), DMS (Doküman Yönetim Sistemi), Proje Yönetimi, Konfigüratör, e-Fatura, e-Defter ve Webshop çözümlerini de sunmaktadır.