ERP HABER – ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Ulusal Hava Sahası Sistemi’nde (NAS) kullanılan ekipmanın güvenilirliğini garantiye almak için IFS Uygulamaları ‘ndan Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) ve İşletme Bakım Yönetimi (MRO) uygulamalarını seçti.

IFS uygulamaları ABD’de yeni bir başarıya imza attı. Son derece yoğun ve karmaşık bir hava trafiğini idare eden ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ekipmanlarının güvenilirliğini korumak ve garanti altına almak için IFS Uygulamalarını tercih etti. FAA bu amaçla IFS’in Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) ve İşletme Bakım Yönetimi (MRO) uygulamalarını kullanacak.
Büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) çözümleri her sektörden işletmenin daha iyi bir performans ve rekabet avantajı yakalamasını sağlıyor. IFS uygulamaları, dünyanın en büyük silahlı güçlerinden olan ABD ordusu tarafından da kullanılıyor.

ABD Ulusal Hava Sahası’ndan günde 50,000 uçuş yapılıyor
Dünyanın en karmaşık havacılık sistemlerinden birine sahip olan Amerikan Ulusal Hava Sahası Sistemi kapsamında günde ortalama 50,000 yurt içi ve yurt dışı uçuş yapılıyor. Sistem bünyesinde 14,500 hava trafik kontrolörü, 4,500 hava güvenlik müfettişi ve 5,800 teknisyen görev yapıyor. Sistemde 19,000′den fazla hava alanı ve 600 hava trafik kontrol tesisi ile toplam 41,000 operasyonel tesis faaliyet gösteriyor. Radar sistemlerinden iletişim aktarım istasyonlarına kadar 71,000 parça ekipmanın bakımının yapılması gerekiyor.

IFS uygulamalarını kullanan LCSS çözümü, FAA’nın Federal Havacılık İdaresi Lojistik Merkezi’nde kullanılan Lojistik ve Stok Sistemi’nin yerini alacak. FAA, Oklahoma’da bulunan lojistik merkezini dağıtım, depolama ve onarım tesisi olarak kullanıyor.

IFS ERP,  güçlü ve entegre çözümler sunuyor

İş dünyasına yönelik kurumsal yazılımlar alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan IFS, Havacılık/Uzay ve Savunma sektöründeki deneyimi ile müşterilerine güçlü çözümler sunmaya devam ediyor. IFS ERP çözümlerinin Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM), İşletme Bakım Yönetimi (MRO) özellikleri tümüyle entegre edilebilen Mühendislik Yönetimi (PDM) ile destekleniyor. Havacılık/Uzay ve Savunma alanında IFS, filo yönetimi, bakım yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi konularında en iyi çözümleri sunuyor.

IFS’in Havacılık/Uzay ve Savunma sektöründeki müşterileri arasında ABD, İngiltere ve Norveç savunma kurumları ile Eurofighter Konsorsiyumu’nun yanı sıra Bristow Helicopters, Aero-Dienst GmbH, Hawker Pacific ve Jet Turbine Services gibi önde gelen kuruluşlar yer alıyor. Ayrıca IFS, General Dynamics, Lockheed Martin, BAE SYSTEMS, Saab Aerosystems, ve GE Aircraft Engines gibi orijinal donanım üreticilerine de hizmet veriyor.