Apple ve SAP iPhone ve iPad’i iş dünyasına daha çok dâhil edecek bir anlaşmaya imza attı.

apple ve sap

IBM ve Cisco gibi Büyük iş sahiplerinin peşinde oldukları teknoloji devleriyle birlikte çalışmasının ardından Apple yeni bir dizi kurum odaklı ortaklıklar gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdiği ortaklıkların en dikkat çekicilerinden olan Apple-SAP ortaklığı, şirketin hesap teklifleri için bağlantılı veri tabanları sistemi olan SAP HANA platformu etrafında olacak.

‘Kurumsal Kaynak Yönetimi’ dedikleri bu veri tabanları ile envanter seviyelerini, hareketleri ve diğer her şeyi içeren oldukça büyük miktarda iş bilgisini depolamanın mümkün olduğu bu sistem ile Apple SAP ortaklığı şimdiden büyük yankı uyandırdı.

Apple CEO’su Tim Cook bir açıklamasında;

“Kurumsal yazılımda lider ve aynı zamanda iş hareketlerinin %76’sının bir SAP sistemini etkilediği, SAP bizler için iPhone ve iPad’i iş dünyasına nasıl doğru bir biçimde aktarabileceğimiz konusunda yardımcı olabilecek ideal bir ortaktır.” diyor.

Temelde, Apple SAP’ın oldukça büyük tabanlı sağlayıcılarını çabukça ve kolaylıkla o data ile İOS uygulamalarında yapılandırmasını sağlıyor. Yeni bir yazılım geliştirici kit’i ya da SDK, bu uygulamaların gelişimini hızlandıracak.

Ortaklığın bir parçası olarak, SAP go’dan geliştiricilerin verilerine ulaşmasına olanak sağlayacak yerli iPhone ve iPad uygulamaları geliştirecek. Merak uyandıran bir biçimde, SAP basın açıklamasında bu uygulamaların Apple’ın geliştirdiği ana program dili olan Swift ile hazırlanacağını duyurdu.

Apple için bu oldukça önemli bir ortaklık.  Kurumda iPhone ve iPad satışları arterken, bilgisi, know-how’ı ya da istese bile SAP ile bütünlüklü bir yapıda veritabanı oluşturabilecek ilişkilere sahip değildi.

Tıpkı IBM ‘in iPhone’da önemli iş uygulamalarını sağlaması gibi Alman firmasına katılmasıyla gerçekleşen bu ortaklık da her iki firmaya olumlu yönde etki edecek gibi görünüyor. Ve bu durum Apple’ın süregelen kurumsal strateji gelişiminin bir parçasını oluşturuyor.