ERP HABER – ERP alanında uzmanlaşmış bir yazılım firması olan IAS (Industrial Application Software), sağlam bilimsel bir altyapı ile donatılmış, analitik düşünme ve üretme yeteneklerine sahip bireyler yetiştiren İstanbul Arel Üniversitesi’nde, hem teorik hem de uygulamalı CANIAS ERP dersleri verdi.

2012 – 2013 güz dönemi başında imzalanan anlaşma ile CANIAS ERP dersleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce ve Türkçe İşletme Bölümü 3. ve 4. sınıftan 100 öğrenci, Mühendislik Fakültesinden seçmeli ders olarak alan, ağırlığı son sınıftan, 20 öğrenci ile toplam 120 öğrencinin katılımı ile 2 ayrı sınıfta gerçekleştirildi.

ias türkiye canias erp eğitimi arel üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve aynı zamanda İngilizce İşletme Bölümü Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüten Yard. Doç. Dr. Nurdan Çolakoğlu, branşı gereği öğrenciler için ERP dersinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan bir eğitmen.

Yöneylem Araştırması alanında master ve doktora yapmış olan Sn. Çolakoğlu, verilen dersler ile ilgili şunları söyledi: “İstanbul Arel Üniversitesi olarak amacımız, eğitimleri bittiğinde öğrencilerimizin, iş hayatına mümkün olduğunca donanımlı olarak giriş yapmalarını sağlamaktır. Mezuniyet sonrasında iş başvurularında mezun öğrencilerimizin rakiplerin sayısının çok olduğunu, Türkiye koşullarını ve ekonomik şartları da biliyoruz. Birçok mezun iş bulmakta zorlanıyor. Bu şartlarda İstanbul Arel Üniversitesi olarak öğrencilerimizi ne kadar donanımlı ve kalifiye yetiştirebilirsek, iş hayatına atılmakta o kadar şanslı olacaklarına inanıyoruz.”

İşletme Bölümü olarak ERP dersinin verilmesindeki temel amacının donanımlı mezunlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Sn. Nurdan Çolakoğlu: “İşletme bölümü olarak, öğrencilerimiz mezun olduklarında çeşitli kuruluşlarda, farklı birçok pozisyonda görev alabilecekler. Aynı zamanda bir girişimci olarak kendi işletmelerini de kurabilirler. Çalışacakları şirketlerde, mutlaka Kurumsal Kaynak Planlama yazılımları ile karşılaşacaklarını düşünüyoruz. Mezunlarımızın iş başvuruları sırasında CV’lerinde, CANIAS ERP çözümü üzerinden ERP dersi aldıkları ve uygulamalar yaptıklarına dair bilgileri eklemelerinin, kendi branşlarında, diğer mezunlara göre, onları bir adım öne çıkartacağına ve tercih edilmelerini sağlayacağına inanıyoruz.” diyor.

Kurulduğu günden bu yana çözümleri hakkında danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunan IAS, özellikle ERP alanında, kendisini yetiştirmek veya tecrübelerine CANIAS ERP’yi de katmak isteyen yazılım mühendisleri, programcılar ve endüstri mühendislerinin katılımıyla, İstanbul’daki merkez ofisinde 450’nin üzerinde eğitim ve seminer düzenledi. Oluşturulan eğitim programlarına bugüne kadar 7.500’ün üzerinde katılım sağlandı.

IAS, aynı zamanda 20’ye yakın üniversitede CANIAS ERP’nin laboratuvar kurulumlarını gerçekleştirerek uygulama derslerine katkı sağladı. Farklı bölümlerde verilen lisans ve lisansüstü derslerin tamamlayıcısı ve desteği olan e-Learning ortamı ile IAS üniversiteler ile olan işbirliklerini de genişletmeyi amaçlıyor. Bilişim konusunda seminerler veren IAS, yapılan çalışmalar ile hem sektörü güçlendirmeye katkı sağlamaya, hem de nitelikli eleman açığını kapatmak hedefinde.

Sn. Çolakoğlu, verilen eğitimlerde doğru bir temel atıldıysa, kişinin ilerleyen dönemlerde karşısına çıkan fırsatlar doğrultusunda kendisini geliştirmesinin ve derinlemesine bilgiler edinmesinin de mümkün olabileceğini de ekliyor. “CANIAS ERP dersleri sırasında şunu gördük ki, öğrenciler bu dersin kendileri ve meslekleri açısından önemini fark etmiş olmalılar ki büyük bir keyifle ve bilinçli bir şekilde, maksimum sayıda derslere katıldılar. Dersi alan öğrencilerin mezuniyet sonrasında yapacakları geri dönüşler ile faydasını daha net bir şekilde göreceğimizden eminim.”

Bugün itibari ile küresel operasyonlarını yürüttüğü Türkiye, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri ofislerinde ve partnerleri aracılığı ile birçok ülkede, yazılım geliştirme, Ar-Ge, danışmanlık, satış ve eğitim faaliyetlerini sürdüren IAS, Türkiye’de Boyner, Norm Civata, Aster Tekstil, Bakioğlu Holding, Olimpia Oto Camları gibi, sektörün önde gelen 350’in üzerinde şirketi ile başarılı ERP projelerine imza attı.