ERP HABER – OYTEK, 2010’a kamu alanındaki Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Bilişim Projesi’nin kabulünü başarıyla sonuçlandırarak başladı.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın (ATGV) 01 Ocak 2009’da kullanıma başlayan Bilişim Projesi  kapsamında yürüttüğü çalışmalarla OYTEK, 4 farklı lokasyonda otelcilik, restoran, kurumsal kaynak planlama uygulamalarını yaparken; Ankara Vakıf Merkez; Ankara, İstanbul ve Kızılcahamam Hakimevleri; Antalya Tesisi, Ankara Yediemin Deposu, Sigorta ile Anaokulu’nu kapsayan 8 tüzel kişilikte altyapı, sistem ve uygulama kurulumlarını ve entegrasyonunu gerçekleştirdi.

OYTEK Genel Müdür Yardımcısı Bahar Madazlı, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) için hayata geçirilen proje konusunda şunları söyledi:

“Projenin genel topolojisinde yer alan sunucu ve network ekipmanları ile uygulama yazılımlarının gerekleri sağlayacak şekilde kurulumları yapılarak, belirtilen topoloji doğrultusunda tüm çalışmaları sonuçlandırdık. Oluşturulan bu yeni sistemin güvenliği ve iş sürekliliğini sağlamak için bir Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) de oluşturduk. Tüm sistemlerin ve tesislerin bünyesindeki iş süreçlerinin, bütün kullanıcıların katılımıyla tek bir merkezden entegre olarak yönetiliyor olması ATGV’nin de memnuniyetini arttırdı.

Madazlı, taahüt edilenden daha kısa bir sürede hayata geçirdikleri bu projeyle oluşturdukları yapı hakkında şu bilgileri verdi:
“ATGV için yaptığımız bu çalışma ile Hakimevlerinde otelcilik ve restoran işlemlerinin yönetimi; otel ve restoran yazılımlarından, ERP yazılımı Axapta’ya stok satışları ve muhasebe hareketlerinin aktarılması ile teşkilat bünyesindeki iktisadi işletmelerde gerçekleştirilen tüm çalışmalara ait işlemlerin tek bir merkezi yapı altında birleştirilmesi tamamlandı. Donanım, sistem kurulumu, güvenlik ağ hizmetleri ile network çalışmalarının yanı sıra, yazılım olarak Dynamics Axapta ERP uygulaması, OYTEK ekibi tarafından yeni modüller geliştirilerek devreye alındı.

Yeni modüllerle zenginleştirilen Dynamics Axapta ERP uygulaması ise, teşkilat bünyesindeki tüm işletmelerin iş süreçlerine uygun olarak hazırlandı. Muhasebe, finansman, ticaret/lojistik, maliyet, bordro, bütçe, sabit kıymetler, insan kaynakları, gayrimenkul takibi, sigorta yönetimi, doküman yönetimi, anaokulu, araç takip, nakit yönetimi, yediemin depo yönetimi, talep/ihale yönetimi modülleri ile beraber konsolide yönetim raporları proje kapsamında devreye alındı.

Otelcilik ve Restoran uygulaması olarak tercih edilen programların kurulumu ve ERP Sistemi ile entegrasyonu da başarılı bir şekilde yürütüldü.

2010 yılını kamu alanında böyle kapsamlı bir proje ile karşılıyor olmak bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki dönemde de tüm iş alanlarında olduğu gibi; sistem entegrasyonu tarafında da çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”