Modern kadın ve erkeğin yaşam tarzına uygun, özgün ve elegan tasarımlar yapan ayakkabı ve aksesuar markası HOTİÇ, eFinans’ın sunduğu Bulut Çözümleri ile iş süreçlerinin verimliliğini arttırırken maliyet avantajı da sağlıyor.

HOTİÇ eFinans

HOTİÇ Mali İşler Direktörü ve CFO’su Sn. Cüneyt Ulusoy ve eFinans Genel Müdürü Sn. Okan Murat Dönmez’in HOTİÇ ve eFinans işbirliğini konusunda görüşlerini aldık.

Bize HOTİÇ firmasından bahsedebilir misiniz?

Cüneyt Ulusoy: Hotiç, 1938 yılında Salih Hotiç tarafından kurulmuştur. Modern kadın ve erkeğin yaşam tarzına uygun, özgün ve elegan tasarımlar yapan ayakkabı ve aksesuar markasıdır. Moda ve trendleri günden geceye uzanan yaşam stillerine uyarladığı ürünlerinde gerçek deri ve doğal malzemeler kullanmaktadır. Geniş tasarımcı kadrosuyla birlikte kusursuz teknolojisini, el işçiliğinin kalitesiyle birleştirerek bağlılık yaratan ve klasikleşen “Hotiç Çizgisi”ni yaratmıştır. 78 yıldır büyük bir ekibin emek ve yaratıcılığı ile ilerlemektedir. Bugün Türkiye’nin sektöründeki en güçlü markalarından biri olan Hotiç’in yurtiçi ve yurtdışında 135 mağazası bulunmaktadır.

eFinans ile hayata geçirdiğiniz entegrasyon sürecinden bahsedebilir misiniz?

Cüneyt Ulusoy: eFinans ile hayata geçirdiğimiz entegrasyon sayesinde muhasebe operasyonlarımızın hızını ve kalitesini arttırdık.

cüneyt ulusoy Hotiç

Hotiç – CFO, Mali İşler Direktörü – Cüneyt Ulusoy

Hotiç olarak ürünlerimizin ve hizmetimizin kalitesini koruyup arttırmak için tüm gerekli araştırmaları ve yatırımları yapıyoruz. Bunu yaparken sadece mağaza ve ürünlerimize odaklanmıyoruz. Arka planda işleyen süreçlerin de en az ürünlerimiz kadar mükemmel olmasını istiyoruz. Bu kapsamda, 2014 yılında eFinans ile girdiğimiz e-Dönüşüm sürecine e-Fatura ürünü ile başladık.

“e-Fatura ile yaşadığımız bu süreç ve tasarruf deneyimi, bizi diğer bir e-Dönüşüm ürünü olan e-Arşiv’i de kullanmaya ikna etti.”

e-Fatura sistemine dahil olan tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza gönderdiğimiz kağıt faturaları, artık online ortamda gönderebiliyoruz. e-Fatura ile yaşadığımız bu süreç ve tasarruf deneyimi, bizi diğer bir e-Dönüşüm ürünü olan e-Arşiv’i de kullanmaya ikna etti. Böylece, bu büyük operasyonu, güvenilirliği, konudaki uzmanlığı, sahip olduğu teknik altyapı ile uzun vadeli bir hizmet alabileceğimiz eFinans’ın da desteğiyle başlattık ve başarıyla tamamladık. Bulut çözümler ile düşürdüğümüz maliyetler ve kısalan iş süreçleri, ürün çeşitliliğimizi ve mağazalarda verdiğimiz hizmetin kalitesini arttırmamıza olanak sağlıyor.

HOTİÇ ile hayata geçirdiğiniz e-Fatura & e-Arşiv entegrasyon projesinden bahsedebilir misiniz?

Okan Murat Dönmez: e-Dönüşüm projeleri belirli bir teknik altyapı ve yatırım gerektirmektedir. Bu dönüşüm süreci tek bir departmanı değil; muhasebecisinden finansçısına, IT’den satışçısına kadar herkesi etkilemektedir. Bu nedenle, firma ile ortak iletişim ve organizasyon çok önemli. Her sektörün e-Dönüşüm süreci farklı bir planlama ve uygulama gerektiriyor.

Okan Murat Dönmez

eFinans – Genel Müdür – Okan Murat Dönmez

Perakende sektöründe daha önce edindiğimiz deneyim ve 100’ü aşkın yazılımla tam entegre bir sisteme sahip olmamız, banka güvencesi ve Gelir İdaresi Başkanlığı e-Fatura yazılımının mimarı olan Cybersoft gibi bir ortağımızın olması Hotiç’in e-Fatura ve e-Arşiv fatura entegrasyonundaki proje ortağı olmamızı sağladı.

Proje öncesinde, Hotiç ve kullanılan muhasebe yazılımı sahibi firma ile yaptığımız toplantılarda, entegrasyon kapsamını ve firma ihtiyaçlarını belirledik ve Hotiç’in kullanmakta olduğu muhasebe programları ile eFinans sisteminin entegrasyon sürecini başarıyla tamamladık. Muhasebe yazılım geliştirici firma entegrasyon süreci tamamlandıktan sonra, Hotiç’in muhasebe ve IT departmanlarıyla yaptığımız kullanıcı kabul testleri ile Hotiç’in e-Fatura ve e-Arşiv projelerini hayata geçirdik.

eFinans Billentis 2016 raporundaki yerini aldı.

billentis2016-600

Küresel e-Fatura başvuru kaynağı olan Billentis Raporu’nda 2014 yayınından beri yer alan eFinans, bu seneki Billentis 2016 raporunda da yerini aldı. EESPA’nın (European E-Invoicing Service Providers Association) tek Türk üyesi olan eFinans, müşterilerine, e-Fatura entegrasyonu, e-Fatura özel servis sağlayıcılığı, e-Fatura arşivlemesi, e-Defter uygulaması, e-Arşiv uygulaması, KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ve e-Ticaret portalı üzerinden bankacılık hizmetleri için çevrimiçi uygulama çözümleri sunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın getireceği yeni uygulamalar kapsamında, e-İrsaliye ve benzeri hizmetleri de portföyüne eklemeyi planlıyor.

Billentis 2016 raporu Nedir?

Uluslararası yayınlanan en büyük e-Fatura araştırma raporu olarak kabul edilen Billentis’in 2016 yılındaki raporunda eFinans diğer seneler olduğu gibi 3 senedir üst üste yer alıyor. e-Fatura’daki yenlikler, global anlamda e-Fatura’nın durumu ve yeni standartlar gibi konularda bilgi içeren rapor küresel e-Fatura başvuru kaynağı olarak kabul ediyor.