ERP HABER – Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS ERP Uygulamaları’nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları sayesinde dinamik ve etkin zaman yönetimi sağlayan bir hizmet ağına sahip olacak.

Demir çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında, iş süreçlerini entegre eden, verimliliği artıran ve dinamik bir iş organizasyonu sağlayan IFS Uygulamaları’nı tercih etti.

Dikişsiz çelik boru ithalatında da lider konumunu sürdürmekte olan Burak Boru, departmanlar arası iletişimi etkinleştirmek ve stoklarını online olarak takip edebilmek için; entegre, dinamik ve gelecek nesil bir ERP arayışına girdi. Kapsamlı incelemelerden sonra IFS Uygulamaları’nı tercih eden Burak Boru, entegre, dinamik, kolay izlenebilir, açık kaynak kodlu, sektörel deneyime sahip ve anında raporlama yapmayı mümkün kılan yazılım ile rekabet avantajı sağlamayı ve iş verimliğini artırmayı hedefliyor.

Çelik sektöründeki 26 yıllık deneyimi ve çağdaş işletme anlayışıyla Burak Boru, IFS Uygulamaları’ndan maliyet kontrolünü ve stok yönetimini de etkinleştirerek yüksek katma değer yaratmasını, etkin bir zaman yönetimi ve raporlama ve buna bağlı olarak iş hacmini artırmasını bekliyor.

Burak Boru’da etkin izlenebilirlik ve maliyet yönetimi

Burak Boru’nun, bütün iş süreçlerinin IFS Uygulamaları üzerinden yürütülmesi planlanıyor. İlk etapta, günlük hayatının sistem üzerinden hızlı bir şekilde izlenmesini sağlayacak, satınalma, stok ve muhasebe/dış ticaret uygulamalarının devreye alınması öngörülüyor. Hemen ardından da üretim/planlama ve üretim maliyetlerinin hesaplanması bu projenin fazlarına göre kapsamını oluşturmaktadır. Eylül 2009 itibariyle, projenin 1. Fazının devreye alınması ve Ocak 2010’dan itibaren ise finans muhasebe dahil olmak üzere sistemin bütünün entegre bir şekilde çalışması planlanıyor.

Proje bitiminden sonra şirket entegre bir şekilde çalışacağı için, her noktada detaylı bir izlenebilirlik, düzgün maliyet hesaplanması, fire oranlarının düşürülerek ürün kalitesinin arttırılması amaçlanıyor.

burak boru ifs erp tercih etti

“IFS ERP Uygulamaları’nı sektördeki deneyimleri ve sağladığı esnek platform için tercih ettik”

Burak Boru, sürdürülebilir başarı ve gelecek hedeflerinin yakalanmasında IFS’in temel rehberlerinden birisi olacağına inanıyor. Özellikle iş ve proje maliyet süreçlerinin hızlı ve etkili bir şekilde izlenebilecek olması ve bilgiye her taraftan kolaylıkla ulaşılabilmesi hedeflerin yakalanması açısından önem arz ediyor.

Burak Boru’nun ERP arayışlarında uluslararası çözümler üzerinde durduğunu ama yerel mevzuata uygunluğu ve esnekliği de gözettiği ifade eden projenin koordinasyonunu ustlenen Burak Boru Bilgi İşlem Yöneticisi Selçuk Unur şunları söyledi:

“Bugüne kadar klasik muhasebe ve stok programlarını kullandık. Fakat artık bu tür sistemler bizim her geçen gün büyüme hızımızın oldukça gerisinde kalıyordu. Bu yüzden, tüm süreçlerimizi gözden geçirerek, ihtiyaçlarımızı belirlediğimizde olmazsa olmaz olarak düşündüğümüz bize en uygun ERP çözümü arayışına girdik. Sektörde global referanslara sahip olan uluslararası yazılımları incelediğimizde IFS Uygulamaları’nın kullanım kolaylığı, rahat izlenebilirlik, anında raporlama, adım adım büyüyebilme, güçlü danışman desteği ve analiz yeteneğiyle birlikte gelecek nesil bir platform sunduğunu gördük. Ayrıca hem yurtdışından hem yurtiçinden sektörel referansları çok güçlüydü. IFS tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyordu. IFS Türkiye ile çalışmaya başladığımız için mutluyuz.”

“IFS Türkiye, demir çelik sektöründe emin adımlarla ilerliyor”

IFS Uygulamaları’nın sağladığı üstün izlenebilirlik, kolay kullanım özelliği ve açık kodlu yapı ile yurtiçi ve yurtdışında kurumsal kaynak yazılımları arasında öne çıkmaya devam ettiğini vurgulayan IFS Satış Yöneticisi Burak İslam, Burak Boru ile yaptıkları işbirliği süreci hakkında şunları söyledi:

“IFS olarak yaklaşık 1 yıl önce Burak Boru’nun ERP değerlendirme sürecine dahil olduk. Türkiye’de uzun yıllar öncesinde başlayan demir-çelik sektöründeki tecrübemiz, bu seçim süreci boyunca bizi hep bir adım öne çıkardı. Bu projeyle yaratacağımız başarı hikayesi ile de sektördeki deneyimimizi pekiştiriyor olmaktan gurur duyuyoruz.”

Burak Boru Hakkında:

Satış hacmi ve sürekli stok miktarıyla Dikişsiz Çelik Boru ithalatında lider konumunu sürdürmekte olan Burak Boru, çelik sektöründeki 26 yıllık deneyimi ve çağdaş işletme anlayışıyla otomotiv, tesisat, ısı, inşaat, gemi imalat başta olmak üzere tüm sanayi kollarına yurt çapındaki toptan ve perakende satışlarıyla destek vermektedir.

Yurt içi ve yurt dışı malzeme ihtiyaçlarını ebat, kalite, miktar, zaman bazında eksiksiz karşılama temel prensibiyle ithalat planlamasında müşteri talepleri ön planda tutularak kullanıcıya dayalı stok oluşturmakta, 30.000 Ton sürekli stok kapasitesi ile Mermerciler /  Tuzla, Çayırova ve Balçık / Gebze depolarında 30.000 m² kapalı, toplam 70.000 m²  alanda müşterilerine hizmet vermektedir.

İthal edilen tüm borular EN, DIN, ASTM, API, GOST normlarına göre üretici fabrika test sertifikalı olup sertifikalarıyla birlikte teslim edilmektedir.

Çelik çekme boru ürünlerinin yanı sıra 2005 yılında kurduğu fabrikasında UNIFIT markalı boru bağlantı elemanları imalatına başlayan Burak Boru, bu ürünlerini yurtiçi pazarın yanı sıra Avrupa’nın önde gelen ülkelerine de ihraç etmekte ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Kendi imalatı olan bu fittingsler CE/PED (directive 97/23/EC Annex I Chapter 4.3) sertifikalı olup uluslar arası normlara uygunluğu ve kalitesi ile tercih edilmektedir.

Toplam kalite yönetimiyle hizmet geliştirme çalışmalarını sürdürmekte olan Burak Boru, 2006 yılından beri ISO 9001:2000 Toplam Kalite Yönetim Sistem Sertifikası’na sahiptir.


IFS Hakkında:

IFS, büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP çözümleri geliştiren İsveç kökenli uluslararası bir yazılım firmasıdır.

Sunduğu çözümler büyüyen işletmelerin kaynaklarını daha verimli kullanarak daha iyi bir işletme performansı, büyüme ve rekabet avantajı yakalamasını sağlamaktadır.

IFS, 1983 yılında kurulmuştur ve dünya genelinde 2600 personeli bulunmaktadır. Günümüzde 7. jenerasyonu sunulan IFS Uygulamaları, bileşen tabanlı iş uygulamalarının öncüsüdür ve sunduğumuz bileşen teknolojisi, ERP’ye geçiş yapan işletmelere ‘Adım-Adım’ büyüme, kolay uyarlama, işletme ve güncelleme olanağı sağlar.

IFS Uygulamaları 54 ülkede 22 dilde kullanılmaktadır ve temel ERP fonksiyonlarının yanı sıra CRM/SCM/PLM/MRO gibi genişletilmiş ERP özelliklerine de sahiptir. Sunduğu çözümler Savunma ve Havacılık, Otomotiv, Endüstriyel İmalat, Proses, İnşaat ve Taahhüt, Servis, Telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde 600.000′den fazla kullanıcı tarafından başarı ile kullanılmaktadır.