Global Kurumsal Yazılım şirketi IFS, pek çok sektöre özel geliştirdiği sektörel çözümlerini paylaşacağı IFS Endüstri Günleri etkinlik serisini otomotiv sektörünün kalbi Bursa ’da, Otomotiv sektörü için ERP çözümlerini anlattığı OTOMOTİV GÜNÜ ile başlattı.

Bursa-Sanayisi-IFS-Endustri-Gunlerinde-birarayageldi-gorsel-600

29 Mart 2017 Çarşamba Günü Hilton Bursa Convention Center’da düzenlenen IFS OTOMOTİV GÜNÜ’nde, yoğun rekabet, yüksek kalite beklentileri, düşük kar marjları, uluslararası üst düzey standartlar ve ana sanayi baskısı ile her geçen gün daha kontrollü ve verimli üretim yapmak zorunda olan otomotiv sektörü için geliştirilen IFS ERP Otomotiv Çözümleri anlatıldı.

Etkinlikte IFS’in dünyada Tier 1 ‘den Tier 4’e kadar yüzlerce otomotiv müşterisinden edindiği global tecrübe ile oluşturulmuş, farklı ölçekteki otomotiv işletmelerinin ihtiyaçlarına uygun IFS ERP çözümleri hakkında bilgi verildi.

IFS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk’ün IFS’in dünya genelindeki yenilikleri anlattığı açılış konuşması ile başlayan etkinlik, IFS Türkiye Genel Müdür yardımcısı Göksel Sanbay’ın IFS’in dünyada ve Türkiye’deki Otomotiv referansları sunusu ile devam etti. IFS Türkiye Kıdemli ERP danışmanları ve IFS Türkiye çözüm ortakları Proceed, Track ve Egeria’nin kıdemli ERP danışmanları tarafından yapılan sunumlarda, tasarım ve yeni ürün devreye alma, EDI, Müşteri ve Tedarikçi Çizelgeleri, Yalın Üretim, Kanban, Kalite Yönetimi ve Sonlu Kapasite Planlama hakkında IFS Applications’ın özellikleri anlatıldı. IFS ERP projesini devreye almış NSK Group İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sinan Zırhlı’nın IFS ERP projesi süresince yaşadıkları ve yol haritaları hakkında katılımcılara bilgi vermesinin ardından IFS’in son versiyonu IFS 9 ile gelen iş zekası ve raporlama aracı IFS Lobby hakkında bilgi verildi.

Bursa’dan pek çok farklı sektörden iş adamları ve yöneticilerin yoğun katılım gösterdiği IFS Otomotiv Günü, IFS’in gelişmiş çözümleri ve iş yapış şekilleri hakkındaki konuşmalarla son buldu.

IFS dünyada BMW, Volvo, Scania, Mini, Linamaar, Fev, VBG Group ve Türkiye’de de Teknorot, Yeşilova Grubu – Canel Otomotiv, SKT, AKO Group-Petlas, SIO Otomotiv, Formpart, Maysan Mando, Feka, FSS Fren, NSK Group-Rota, Atak Taşıt, Sumitomo, Kentpar, Revar, Omtec, Bayrak, Güçsan, Şahin Motor Yatakları,  Thierry Diniz gibi firmalar tarafından kullanılıyor. Ayrıca IFS’in Almanya’da tamamen otomotiv sektörü için ürün geliştiren bir Ar&Ge merkezi de bulunuyor

IFS Hakkında

IFS™ , büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP sistemleri geliştiren global yazılım firmasıdır. Sunduğumuz ürün ve hizmetler işletmelerin kaynaklarını daha verimli kullanarak daha iyi bir işletme performansı, büyüme ve rekabet avantajı yakalamasını sağlar.

IFS, 1983 yılında İsveç’te kurulmuştur ve dünya genelinde 60 ülkede 80 ofiste faaliyet göstermektedir. IFS’in yeni nesil ürünü “IFS Applications 9” benzersiz kolay kullanım özellikleri, işletmenin uçtan uca tüm ihtiyaçları kapsayabilen fonksiyonalitesi ve esnek mimari altyapısı ile her ölçekteki işletmelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. IFS Applications katmanlı mimarisi ve bileşen tabanlı yapısı işletmelere adım-adım kurulup devreye alınma imkânı vermektedir.

IFS Türkiye Ofisi 2004 yılında kurulmuştur ve bu tarihten itibaren hızlı bir büyüme göstererek aralarında Durmazlar Makina, KVK Teknoloji, Hakan Plastik, Petlas, Aytaç Gıda, Samet Kalıp, Makel Elektrik, Bursa Beton & Çimento, Çemtaş, Noki, Teknorot Otomotiv, FNSS Savunma, SKT Otomotiv, Sinpaş İnşaat, Seranit, Müzekart, Dearsan Tersanesi gibi farklı sektörlerde 500’den fazla işletme ve 20 binin üzerinde kullanıcıya ulaşmıştır.

Günümüzde aralarında BMW, Volvo, Saab, Emirates, Lockheed Martin, Amerikan Hava Kuvvetleri, Jotun gibi firmaların bulunduğu 3000’den fazla şirket 1 milyondan fazla kullanıcı işlerini IFS Applications ile yönetmektedir. IFS Applications Türkçe dahil 23 dilde kullanılabilmekte ve çoklu şirket, çoklu döviz ve uluslararası muhasebe sistemlerine yapısına tam destek sağlamaktadır.