DSS, düzenlediği toplantı ile Business Objects XI 3.0 versiyonunu sektöre tanıttı.

DSS Satış ve İş Geliştirme den Sorumlu Yönetici Ortağı Muzaffer Yöntem in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Business Objects GTI Pazarlama Yöneticisi David Campell SAP ve Business Objects teki son gelişmeleri katılımcılarla paylaşırken ve Stratejik Pazarlama Yöneticisi Timo Elliot da, yeni versiyon ve iş zekasının kullanımı ve yararları konulu bir sunum yaptı.Toplantıda yeni versiyonun heryerden ulaşılabilir olma ve kişiselleştirme özellikleri vurgulandı.

Business Objects

Açılış konuşmasında Business Objects in veri görselleme yeteneklerinin devam ettiğini belirten Yöntem, de yeni versiyondaki önemli noktalardan birinin kişiselleştirme olduğunu vurguladı. Farklı kademedeki yöneticilere göre değişen bilgilerin ortaya konduğu yapıda, kurumsal platformda bazı bilgilerin paylaşılırken kişiselleştirildiğini ifade eden Yöntem, gelinen noktada iş zekası uygulamalarının değiştiğine dikkat çekti.

Şirketlerin başarılı kararlar almasında yüde 75 den fazla veri ve teknolojinin payı olduğunu belirten Timo Elliot da, iş zekasının bir proje değil süreç olduğunu belirtti. Elliot, İş zekası bilgiye dayalı iş süreçlerinin değişimine uygun olarak dizayn edilmeli.Sadece teknolojik altyapı değil, problemlere cevap vermeyi sağlamalı diye konuştu.