İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından her yıl gerçekleşen ve bu yıl “Dördüncü Sanayi Devriminde Üretim” temasıyla işlenen Üretim Araştırmaları Sempozyumu’na IAS CTO’su Hakan Özkara konuşmacı olarak katıldı. Özkara, Endüstri 4.0 ve KKP/ÜYS Entegrasyonu konulu oturumda canias ERP’nin Endüstri 4.0 yeniliklerini anlattı.

UAS 2016 Hakan Özkara

16. Üretim Araştırmaları Sempozyumu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) düzenlendi. Türkiye’de 243 yıldır mühendislik alanında akademik çalışmalar yapan ve öğrenciler yetiştiren İTÜ’nün artık gelenekselleşen sempozyumunda bu yıl ki tema “Dördüncü Sanayi Devriminde Üretim” oldu.
Moderatörlüğü Prof. Dr. Haluk Soyuer tarafından gerçekleşen ve IAS’den CTO Hakan Özkara’nın konuşma yaptığı sempozyuma sektörün tanınmış firma yöneticileri olan SAP’den Uğur Candan ve Logo Yazılım’dan Medi Ventura da katıldı. Panele alanında dünyaca tanınan ve Viyana Teknik Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Numan Durakbaşa da telekonferans yoluyla katıldı.

Akıllı Ürünler Hayatımızın Bir Parçası Oluyor

Endüstri 4.0 ve KKP/ÜYS Entegrasyonu temasıyla gerçekleşen oturumda, yakın gelecekte hayatımızın bir parçası olması öngörülen akıllı fabrikalar, akıllı malzemeler ve akıllı ürünler tartışıldı. Konuşmacılar; geleceğin üretim sistemleri, üretim alanında gerçekleştirilen araştırmalar ve gelişmeler sonunda yaşanılacaklara örnekler sundu.

Hakan Özkara: ERP Daha da Önemli Hale Geliyor

Konuşmada söz alan IAS CTO’su Hakan Özkara, ERP’nin üretim sistemindeki artan öneminden bahsetti. Toplanan tüm verilerin sonuçlarıyla karar verilmesi noktasında ERP yazılımlarına büyük görev düştüğünü belirten Özkara sözlerine şöyle devam etti: “Yeni düzende artık ERP sistemleri pek çok farklı veri kaynağından yağmur gibi gelen veriler ile ilgileniyor olacak. Ve tabloya tekrar baktığımızda ERP’nin tüm bu bilgilere sonuçlarıyla karar vermek durumunda olduğunu görüyoruz. Bu verileri bilgiye ve kararlara çevirmek için yeni yaklaşımlar gerekiyor. Ayrıca ERP sistemlerinin iş zekası ve üretim sistemleri başta olmak üzere dış çözümler ile entegrasyonu eskisine göre daha da önemli hale geliyor. Bizim caniasERP olarak iş zekası tarafında iki ayrı işbirliğimiz var. Çok yakında bunu üçe çıkarttığımızı duyuracağız. Eskiden ERP kaydeden ve planlayanken, dijital endüstri çağında ERP’ye yaptığı planları anlık verilerle baslenen kararlarla revize ederek operasyonu devam ettirmek gibi bir görev düşüyor. Biz de bu konuda hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz.”

Hakan Özkara’nın konuşmasının ardından panelistler, katılımcıların sorularını yanıtladı. Panel sonunda katılımcılara plaketleri Prof. Dr. Haluk Soyuer tarafından takdim edildi.