ERP HABER – Bu yıl 20. yaşını kutlayan, farklı sektörlerden 500′ün üzerinde firmanın iş süreçleri için tercih edilen Canias Kobi ERP, Ağustos ayında da birbirinden farklı sektörlerden beş firma tarafından tüm iş süreçlerinin yönetimi ve verimlilik için tercih edildi.

19 ülkede ve 11 dilde kullanılan CANIAS ERP, gofret ve kaplamalı bisküvi üreticisi Çizmeci Gıda, konnektör, kablo, pano ve beyaz eşya yan sanayi alanlarında faaliyet gösteren Ekinler Elektronik, tütün ve tütün mamulleri üretim ve ticareti yapan Sunel Tütün, organik tekstil ve ürünleri üretimi alanında faaliyette bulunan Egedeniz Tekstil ve otomotiv yedek parça ve kilit sektöründe hizmet veren Ş.R.K. Otomotiv tarafından tercih edildi.

Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen satışlar hakkında bilgi veren IAS Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Erhan Sunguroğlu, durgunluk döneminde ERP yatırımlarının avantajlarına değinirken şunları söyledi: “İçerisinde bulunduğumuz dönemin yatırım kararı alma konusunda çok da rahat bir dönem olmadığını hepimiz biliyoruz. Fakat IAS olarak 2009 yılında ve özellikle son bir iki ay içerisinde Türkiye pazarında çok umut verici gelişmeler yaşıyoruz. Artık firmalar ERP gibi zaman ve konsantrasyon gerektiren projelerin böyle kriz zamanlarında daha rahat ve ekonomik çözülebileceğinin farkındalar. Her iki taraf için de önemli avantajlar olduğunu gayet iyi biliyorlar. Evet, kriz zamanı firmaların normal iş yüklerinin fazla olmaması bu tarz projelere daha rahat konsantre olmalarına olanak veriyor. İşte bu çerçevede biz de IAS olarak geçtiğimiz ay 5 farklı sektörden 5 değerli firma ile sözleşme imzaladık. İş birliğimizin hayırlı olmasını diliyor başarılı bir ERP süreci geçirmelerini temenni ediyorum.”

Çizmeci Gıda

1993 yılında kurulan Çizmeci Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ÇİZMECİ TIME markası ile ürettiği gofret ve kaplamalı bisküvi başta olmak üzere 35 çeşit ürünüyle pazarda yer almaktadır. Kısa sürede ihracata başlayan Çizmeci Gıda, 4.800 ton/yıl kurulu üretim kapasitesi ve 160 çalışanıyla, 20′yi aşkın ülkede faaliyet gösteren bir firma konumuna gelmiştir. Çizmeci Gıda, 2 yıl içinde yapacağı yatırımlarla, Rami Fabrikası’na ek olarak 8.000 m2 kapalı alanlı ikinci fabrikayı da faaliyete geçirip, kurulu kapasitesini 10.000 ton/yıla çıkarmayı hedeflemektedir. Çizmeci Gıda tüm iş süreçleri için Canias Kobi ERP ’yi tercih etti.

Ekinler Elektronik

Konnektör, terminal, kablo demetleri ve komple pano montajı alanlarında hizmet veren Ekinler Elektronik, 1984 yılında kuruldu. İstanbul Merkez başta olmak üzere, Manisa ve Rusya’da bulunan işletmeleri ile birlikte 4 işletme ile toplamda 17 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstermektedir. Son yıllarda beyaz eşya yan sanayi üretimi konusuna ağırlık veren firma, tüm merkezlerinde iş süreçleri yönetimi için Canias Kobi ERP ’yi tercih etti.

Sunel Tütün

1939 yılında Gürel Ailesi tarafından kurulan Sunel Tütün, Türkiye’nin en eski tütün yaprağı tüccarı. Merkezi İzmir’de yer alan kuruluşun Kırgızistan ve Bulgaristan’da da üretim, işleme ve satış yapan 2 farklı şirketi de bulunuyor. 50 bin metrekarelik arazide, altı depo ve toplamda 100 bin metrekarelik depolama alanı ve 24 bin metrekarelik işleme alanı ile faaliyet gösteren Sunel Tütün, tüm Avrupa ve Afrika ülkelerine tütün ihraç etmektedir. Sunel Tütün hizmet verdiği bölgelerdeki iş süreçlerini Canias Kobi ERP ile yönetme kararı verdi.

Egedeniz Tekstil

Egedeniz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarımsal ürünler konusunda faaliyet gösteren Kadıoğlu Şirketler grubunun bünyesinde yer almaktadır. 15 yılı aşkın süredir, sertifikalı organik pamuk ve konvansiyonel pamuktan kumaş üretimi yapan lider bir firmadır. Firma kendi organik pamuk projelerine sahip olan ve organik pamuk, iplik, örme kumaş, dokuma kumaş, örme ve dokuma konfeksiyon üretim ve satışı yapan bir kuruluştur. Ege deniz Tekstil tüm üretim ve iş süreçlerinde Canias Kobi ERP ’yi kullanacaktır.

Ş.R.K. Otomotiv

Ş.R.K. Otomotiv, Şaban ve Recep Keser kardeşlerin ortak girişimi ile 1957′de kurulmuştur. Öncelikle otomotiv yedek parça imalatı alanında hizmet veren firma, zaman içinde oto kapı kilit sistemleri konusunda ihtisaslaşmıştır. 1988 yılında Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesine taşınan Ş.R.K. Otomotiv, kapı aksesuarları ve kilitleri, dolap ve kabin kilitleri, motor kaput ve bagaj kilitleri, muhtelif oto yedek parça ve ispanyolet kilit konularında üretim yapmaktadır. Ş.R.K. Otomotiv büyüme yolunda hızlı ilerleyişine CANIAS ERP ile devam etme kararı almıştır.