Dünya öylesine hızlı bir biçimde değişti ki, on yıl öncesiyle bugünü kıyasladığımızda bu hızlı değişim hepimizi şaşırtıyor. İnternet odaklı bu yeni dünyada, her geçen gün organizasyonlar IT servislerini, buluta taşımayı düşünüyor. Cloud ERP’nin sağladığı birçok avantajla rekabet ortamının yeniden şekillenmesi, birçok firma için endişe yaratıyor. Yeni yılda aldığınız kararların arasında on-premise ERP’den Cloud ERP’ye geçmek varsa, bu yazımız tam size göre!

Cloud

Cloud ERP organizasyonlar için adete bir yatırım aracına dönüşüyor. Neden mi? Çünkü; gereksiz harcamaları azaltabiliyor, faturaları konsolide ediyor ve otomatik güncelleme sunuyor. İşte sadece bu özellikleri ile 2019 ERP trendleri listesinin en başlarında yerini alan Cloud ERP’ye geçmeniz için 5 neden;

1- Gereksiz Harcamalara Son Verebilirsiniz

Rakipleriniz pazarın en trend ürünü ile harcamalarını en aza indirirken, siz neden bu teknolojiyi kullanmıyorsunuz? Biliyoruz… ERP, geçmişten bugüne hep oldukça pahalı bir yatırım olarak biliniyor. Eğer On-premise ERP’ye sahipseniz, daha önce yüksek rakamlarla karşılaştınız demektir. Fakat söz konusu Cloud ERP olduğunda bu kadar korkmanıza gerek yok. Cloud ERP, On -Premise ERP’ye oranla daha ucuzdur. Nasıl mı? Açıklayalım;

  • Birden fazla ve birbirine bağlı olmayan, aynı yerde bile bulunmayan sistemler yerine, istediğiniz her an, her yerden ulaşabileceğiniz bir sistem istemez misiniz? Üstelik bir IT ekibine ya da sistem için gereken diğer araçlara da ihtiyacınız olmayacak.
  • Bir off-premise veri merkezi ile çözümün bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca kurulum ve güncelleştirmeler ya da sunucular için ekstra harcama yapmanıza gerek kalmaz.
  • Monoton işleri yaparak, bir süre sonra verimsizleşen çalışanlar yerine tam olarak istediğiniz insanı işe alabilir ve kendini adayarak çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Forrester’a göre global bulut pazarı 2017’de $146B iken 2018 için beklenen rakam $178B civarındaydı. Bu bir yılda büyümenin %22 oranında gösteriyor ve 2019 için öngörüde bulunmak çok zor olmuyor.
  • Kuşkusuz on-premise ERP’den bulut ERP’ye geçmek büyük bir karar ve beraberinde zorluklar getireceğini tahmin edebiliyoruz. Dolayısıyla bu kararı neden aldığınızı sık sık kendinize hatırlatmanız, bu zorlukları aşmanıza yardımcı olacaktır.
  • Daha önce de söylediğimiz gibi maliyetler her firma için önemlidir. Cloud ERP’nin maliyetlerinizi azaltacağını unutmayın.

2- Cloud ERP ile Esnek ve Çevik Bir Çözüme Sahip Olabilirsiniz.

Başlangıçtan itibaren söylediğimiz üzere, her gün dünya değişiyor, rekabet ortamı daha da zorlu hale geliyor. Her yeni gün, yeni bir teknoloji ile tanışıyoruz. Başarılı olmanın yolu ise bu teknolojileri işinize doğru şekilde uyarlamaktan geçiyor. 2019 için öngörülen trendlerin başında gelen; yapay zekâ, big data, blockchain ya da nesnelerin interneti için ERP’niz hazır mı? Cloud ERP’nin sağladığı avantajlardan belki de en değerlisi, değişime ayak uydurmanıza yardımcı olacak kadar esnek ve çevik olmasıdır.

3- Uzaktan Erişim İle Engelleri Aşabilirsiniz.

Bulut çalışanlara durum güncellemesi ya da veri erişimi gibi noktalarda büyük avantaj sağlar.  Çalışanlar istedikleri noktadan veri girişi yapabilir. Gerçek zamanlı veri erişimi ile anlaşmaların ne kadar verimli olacağını düşünün.  Özellikle satış personeliniz üzerinde etkili olacak bu avantaj ile satışlarınız artacak ve verimliliğiniz katlanacaktır.

4-Veriniz Daha Güvenli Olur.

 Modern dünyanın esansı diyebileceğimiz veri olmadan başarının hayalini bile kuramazsınız. Cloud ERP, daha fazla veri güvenliği sunar ve verdiğiniz parayı gerçekten hak eder. Neden mi?

Cloud ERP sağlayıcıları, dünyanın dört bir yanında bulunan veri merkezlerinde görünmeyen saldırılara karşı daime tetiktedir. Dolayısıyla veri ne kadar büyük olursa olsun kolaylıkla yönetebilirler.

Ayrıca Cloud ERP ile IT çalışanlarınızın güncelleme yüklemesine de bir son verebilirsiniz. Cloud ERP, güncellemeleri otomatik gerçekleşir.

5-Verimliliğiniz Artar.

Modern dünyada verimliliği kısaca tanımlayacak olsak, sınırlı kaynakla en fazlasını yapmak diyebiliriz. Bu birden fazla araca ya da fazlasıyla büyük bir ekibe ihtiyacınız olmadığı anlamına geliyor. Tek bir yazılım birden fazla görevi tamamlayabiliyorsa, neden buna yatırım yapmayasınız ki?

Cloud ERP ile modern dünyanın kurallarına uyum sağlayarak, daha verimi bir yapı kazanabilirsiniz. Cloud ERP konusunda alternatiflerin her geçen gün arttığı bugünlerde, Cloud ERP partnerinizi seçerken, kapasite ve ihtiyaçlarınızı karşılamasına özen göstermeniz ve başarılı bir seçim süreci geçirmeniz dileğiyle…