KOBİ ve büyük ölçekli işletmelere kurumsal kaynakların aktif ve verimli yönetilmesini sağlayan ERP çözümleriyle %25’e varan kâr artışı sunan CPM Yazılım, dolar kurlarındaki aşırı yükseliş sebebiyle başlatılan döviz hareketine, yerli yazılım kullanarak destek sağlanabileceğinin altını çizdi.

CPM ERP

Yüzde yüz yerli sermayeyle kurulan, sektörde 500’e yakın kurum ve kuruluşa hizmet veren CPM Yazılım, döviz kurlarında yaşanan aşırı yükselişin ardından başlatılan dolar hareketinde, yazılım ücretlerinin Türk Lirası olarak ödenmesinin Türkiye ekonomisi için önemli bir avantaj sağlayacağının altını çizdi.

Yabancı sermayeli yazılım firmalarının, Türkiye pazarında döviz ile ödeme aldıklarını belirten CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut; “Türkiye’de döviz ile yazılım ücreti ödemek, hem Türk yazılım sektörüne hem de Türkiye ekonomisine ihanettir. Ülkemiz maalesef ki uzun yıllar boyunca dövizin yükselişinden çok çekti. Ülkece bu günlerde Türk Lirası’na olan bağlılığımızın daha da artması, hangi büyüklükte olursa olsun her firmanın ödemelerini TL ile yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Ekmeğimizi alırken, faturamızı öderken kendi paramızla ödüyoruz ama yazılım ücretlerini neden döviz ile ödüyoruz sorusunu KOBİ ve büyük ölçekli işletme patronları kendilerine sormalı. Yazılım sektöründeki yabancı firmaların ödemelerini dolar ve euro üzerinden aldığını biliyoruz. Ülke olarak artık yazılım sektörümüz ve özellikle Türk yazılımcıları dünya sıralamasına girebilecek durumdayken ve çok fazla Türk yazılım firmamız varken, yabancı firmalardan hizmet almak ülkemiz ekonomisi açısından, özellikle bu dönemlerde sorgulamamız gereken bir durumdur. Türk sanayisi başta olmak üzere tüm kamu kuruluşları bu konuda daha hassas olmalılar. Yazılım ve ekonomi olarak dışa bağımlılığımızı olabildiğince azaltmamız gereken bir dönemdeyiz. Dövize bağımlılığımız ne kadar az ise ekonomimizin de bir o kadar özgür olduğunu unutmamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.