ERP HABER – Damen Shipyards, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS ERP Uygulamaları’nı tercih etti. Damen, IFS Uygulamaları ile dinamik, akıllı ve esnek bir veri platforma sahip olarak rekabet avantajı sağlayacak.

Hollanda’nın en büyük tersanelerinden biri olan Damen Shipyards Gorinchem, proje kontrolünü geliştirmek, verimliliği arttırmak, sevkiyat sürelerini kısaltmak ve bilgi akışını etkili kılabilmek amacıyla IFS’in proje bazlı çözümünü seçti. Tersane; römorkordan konteyner gemisine kadar birkaç farklı çeşitte gemi inşa ediyor ve bakımını sağlıyor.

IFS’in proje bazlı  çözümü IFS Uygulamaları 7,5 üzerinde çalışıyor ve yeni IFS Enterprise Explorer ara yüzünü içeriyor. IFS Uygulamalarının bu spesifik özelliği sayesinde Damen, iş süreçlerinin dolayısıyla projenin daha etkin yönetilmesini sağlayarak, böylece riskleri de minimize ediyor. Mühendislik, Satınalma, Üretim ve Servis bölümlerinin entegre bir yapıda olması, projenin her noktasının izlenebilir olmasını, doğru maliyet dağılımı ve etkin kontrolü ile ürün kalitesinin artırılmasını sağlıyor.

Damen Shipyards bu yıl, tüm ürün gruplarında aynı süreç, sistem ve temel datalarını kullanabilmeyi amaçlayan “Dawn” isimli bir projeyi lanse etti. Damen Üretim & Lojistik Direktörü Bert-Jan ter Riet şunları söyledi: “IFS Uygulamalarının entegre yapısı ve tüm dünyada yerel hizmet sunabiliyor olması, IFS’in sağladığı destek hizmetleri, IFS’in tercih edilmesinde önemli etkenlerdendi. Projemiz “Dawn”ın şirketin tüm departmanlarında açık ve ortak süreçler ile sonuçlandırılacağından hiç şüphemiz yok. IFS Uygulamaları implementasyonu, bu projeyi başarılı kılacak kritik bir öneme sahip.”

IFS ERP Entegre Tersane Yönetimi modern tersanelerin anahtarı

IFS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ergin Öztürk, Türk tersaneciliğinin dünyada önemli bir yere geldiğini ifade ederek IFS Entegre Tersane Yönetimi’nin modern tersanelerin anahtarı konumuna geldiğini memnunyeitle gördüklerini söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “IFS Tersane Yönetimi, hem ülkemizde hem dünyada bir tersanenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış tam entegre bir yazılım. Bu noktada dünyada tersane yönetimi alanındaki her türlü gelişmeyi de yakından takip ediyoruz ve gerek yurtiçinde gerek yurtdısında edindigimiz tüm tecrübeleri Türk tersaneleri ile paylaşmaya devam ediyoruz.”
IFS’in proje bazlı çözümü  tüm dünyada Tersaneler ve Petrol&Gaz tedarikçileri için en uygun çözüm olduğunu kanıtladı. Dünyada IFS gemi inşa müşterileri arasında; Amerikan Donanması ve Sahil Güvenlik Teşkilatı için gemi üreten Todd Shipyards (ABD) başta olmak üzere, İDO’ya ait Osmangazi 1 ve Orhangazi 1 feribotlarının üretimini de gerçekleştiren, Amerika’nın en büyük ticari gemi üreticilerinden Austal (ABD), STX Europe (Norveç, Finlandiya, Fransa, Romanya, Vietnam, Brezilya), Babcock Engineering Services ve Fleet Support Ltd (UK), PT PAL (Endonezya) and Stocznia Marynarki Wojennnej S.A. (Polonya),YantaiRaffles (Çin) yer alıyor.

IFS Türkiye, ülkemizde tersane sektöründe Akdeniz Tersanesi, Çelik Tekne, Çiçek Tersanesi, Dearsan Tersanesi, Desan Tersanesi, İstanbul Tersanesi, Numarine Yatçılık, Soli Tersanesi, Torgem Tersanesi, TVK, UM Tersanesi, Uzmar Denizcilik, Ursa Tersanesi, Vicem Yatçılık, Yıldırım Tersanesi gibi lider kuruluşlara hizmet veriyor.

Damen hakkında
1927 yılında kurulan DAMEN, standartlaşmış tasarıma dayanan modüler gemi inşaatı konusunda lider konumda bulunmaktadır. Bu sayede kalitesi kanıtlanmış gemiler, çok kısa teslim süreleri ile rekabet edilebilir fiyatlarla müşterilerine sunuluyor.

Tüm dünyada 30’dan fazla tersane ve bağlı şirketi bulunan Damen, yeni inşaat faaliyetlerinin yanında bakım ve onarım faaliyetlerini de içeriyor. Buna ek olarak şirket,  oldukça kapsamlı olarak denizcilik servislerini de tedarik ediyor. Damen gemi inşa faaliyetleri; römorkor, vapur, yük gemisi, tarama makinesi, mega yatlardan hızlı feribotlara kadar oldukça geniş bir ürün aralığını içeriyor. Farklı bir çok çeşit tasarım mevcut olup, ürün tasarımı ve mühendislik çalışmaları şirket içerisinde tamamlanıyor ve Şirketin, 2,300’ü Hollanda’da bulunan 8,000 çalışanı bulunuyor.