ERP HABER – Doğa Koleji, Workcube ERP İK & Kariyer Portalı ile İnsan Kaynakları Uygulamalarında Hızlı ve Güvenli Bilgi Yönetimine Geçti.

7 yıl gibi kısa bir zamanda 7 kampüs ve bağımsız anaokullarıyla birlikte 30 okula ulaşan Doğa Koleji, Türkiye’nin nitelikli ve en çok çalışana sahip özel öğretim kurumu olma yolunda hızla ilerliyor.

Dünyanın en büyük eğitim teknolojisi sağlayıcılarından Promethean firmasının her yıl dünya çapında 3500 eğitim kurumu arasından teknolojiyi en iyi kullanan eğitim kurumuna verdiği “Center of Exellence” (Mükemmeliyet Merkezi) ödülüne layık görülen Doğa Koleji, insan kaynakları yönetimi konusunda da teknolojiye önemli yatırım yaptı.

Workcube ERP İnsan Kaynakları & Kariyer Portal çözümünü devreye alan Doğa Koleji tüm insan kaynakları operasyonlarını ve işe alım faaliyetlerini bu çözüm üzerinde merkezileştirmiş durumda. İçinde bulundukları eğitim sektöründe, çalışan kalitesinin çok önemli olduğunu belirten Doğa Koleji İnsan Kaynakları Koordinatörü Kemal Pehlivanoğlu, kurum olarak hizmet sunan personellerinin yetkinliğinin marka değerine katma değer üreten en önemli faktör olduğunun altını çiziyor. “Doğa Koleji büyük bir yapı ve giderek büyümekte. Böylesi büyük bir kurumda bilgi akışının hızlı ve doğrudan sağlanması güç olabiliyor. Kararların hızlı ancak doğru alınması kurumumuz için çok önemli” diyen Pehlivanoğlu bu doğrultuda genel müdürlük bünyesinde 6 kişilik bir İnsan Kaynakları ekibiyle merkezi yönetim gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

Yazılım çözümü seçiminde tüm personel ve İK operasyonlarına aynı anda cevap verebilme, esnek bir yapıda departmanlarının tüm taleplerine çözüm sunabilme, web tabanlılık, esnek raporlama yeteneği gibi konulara dikkat ettiklerini belirten Pehlivanoğlu, çalışanların işe alım sürecinden, bilgi profiline, maaşından pozisyon yönetimine, departmanın bütçesinden eğitimlerine kadar çok yönlü ve geniş bir iş akışının bulunduğu İK departmanında Workcube’un kendilerine rahat bir nefes aldırdığını, İK iş süreçlerinde ciddi bir hız ve güvenilirlik sağladıklarını söylüyor.

İK departmanının kullandığı kapsamlı fonksiyonların yanı sıra, Doğa Koleji tüm çalışanların erişebildiği self servis İK uygulamalarını da Web üzerinden hayata geçirmiş durumda. Dağınık coğrafyada yer alan 7 kampüsteki çalışanlar sadece internet bağlantısı ve şifreleri yardımıyla sisteme bağlanarak İK departmanından izin, avans, eğitim, vizite talebinde bulunabiliyor, kişisel hesap pusulalarını görüntüleyebiliyor, bilgi güncellemesi yapabiliyor ve diğer Doğa Koleji çalışanlarıyla online mesaj ve e-posta üzerinden iletişim kurabiliyor.

Doğa Koleji kendi grubuna özel kariyer portali,  DogaKariyer.com’u da yayına soktu.

Yine insan kaynakları sisteminin bir uzantısı olarak devreye alınan portal üzerinden iş başvuruları alan, boş pozisyonlar için ilanlar yayınlayan, kurumun genel insan kaynakları politikasını aday çalışanlara aktaran, Doğa ile ilgili haberleri ve yönetici makalelerini yayınlayan Doğa İK departmanı aynı zamanda buradan tüm Doğa Koleji çalışanlarının İK çözümüne şifre ile giriş yaparak izin talebi, bilgi güncellemesi v.b. self-servis işlemlerini gerçekleştirmesine imkan sunuyor.

Workcube ERP ve Kariyer Portalı

İnsan Kaynakları departmanının yönetiminde kurulan ve İK fonksiyonları ile %100 entegre çalışan Doğa Kariyer Portal’in tüm tasarımını İK departmanı olarak yine Workcube çözümü üzerinden gerçekleştirdiklerini ve portali anlık olarak güncelleyebildiklerini belirten Kemal Pehlivanoğlu “Öncelikle İş başvurularının tamamını Doğa Kariyer üzerinden alıyoruz. Dolayısıyla oraya bırakılan tüm CV’ler Workcube altyapımıza kaydedilmiş oluyor. Yöneticilerimiz de bu CV’leri Workcube altyapısından inceleyip yorum yapabilmekte, boşalan kadrolar için seçim ve işe alım sürecine dahil olabilmekteler. Portalin önemli bir faydası uzun vadeli bilgi yönetiminin etkin ve kalıcı hale getirilmesi. Doğa Koleji’nde gerçekten çalışmak isteyen kişiler arasından seçimin yapılması. Çünkü Doğa Koleji’nde çalışmak isteyen kişiler sayfamızı ziyaret ederek ve başvuru formumuzu doldurarak başvuru yapabiliyor. Bu da bizim için önemli bir nokta.” diyor.

doga koleji workcube erp kariyer portali

Eğitim Sektöründe İnsan Kalitesinin yükseltilmesi, problemlerine çözüm üretilmesi amacıyla Türk Eğitim Sektörü’nün üst düzey yöneticilerini ve insan kaynakları birimlerini bir araya getiren “Beykoz Koru Toplantıları”nı tertip ettiklerini ve bu sayede Türk eğitim sistemine katkıda bulunmayı istediklerini söyleyen Kemal Pehlivanoğlu, Doğa Koleji’nin İnsan Kaynakları birimi olarak hedeflerini; yetenekli ve yüksek motivasyonlu insan kaynağı ile istikrarlı büyümeyi devam ettirmek, kurumsal hedefler ile çalışanların bireysel hedeflerini örtüştürmek olarak tanımlıyor.

doga koleji workcube erp ik

Doğa Koleji Hakkında

7 yıl gibi kısa bir zamanda 7 kampüs ve bağımsız anaokullarıyla birlikte 30 okula ulaşan Doğa Koleji, 2002 yılında Beykoz Kampüsü ile başlangıç yaptı. Doğa Okullarının kurucusu ve yönetim kurulu başkanı,  eğitimci Fethi Şimşek beydir. Bugün kurucu temsilciliği ve genel müdürlüğünü Uğur Gazanker’in yürüttüğü Doğa Koleji, benimsediği “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” doğrultusunda özgün eğitim programları ile yabancı dil eğitiminden, sosyal projelerine kadar pek çok alanda kendi eğitim felsefesini geliştirmiş ve kısa zamanda Türkiye’nin lider eğitim kurumu haline gelmiştir.

İnsana, eğitime ve en önemlisi geleceğe yatırım yapmanın sorumluluğunu taşıyan Doğa Koleji, eğitim sektöründeki liderliğini “Center of Excellence” (Mükemmeliyet Merkezi) ödülüyle tescilledi. 2007 – 2008 eğitim yılı itibariyle ” Akıllı Tahta Teknolojisi”ni anaokullarından liselere tüm sınıflarında kullanmaya başlayan Doğa Koleji, dünyanın en büyük eğitim teknolojisi sağlayıcılarından Promethean firmasının her yıl dünya çapında 3500 eğitim kurumu arasından teknolojiyi en iyi kullanan eğitim kurumuna verdiği “Center of Exellence” (Mükemmeliyet Merkezi) ödülüne layık görüldü.

Workcube Hakkında

WorkCube; şirketlerin çalışanlarını, müşterilerini ve tedarikçiden servise kadar tüm iş ortaklarını tek ve sağlam bir platformda iş yapabilir hale getiren kapsamlı bir e-business uygulama yazılımıdır. Tamamen Web tabanlı bir kurumsal yazılım olan WorkCube ERP kurumlara A’dan Z’ye ortak bir veri tabanı üzerinden tüm iş, işbirliği ve iletişim faaliyetlerini yürütebilecekleri bir platform sunar. Workcube E-İş Sistemleri A.Ş. tarafından geliştirilen ve satılan Workcube bugüne kadar ortak veri tabanı üzerinde en cok fonksiyon sunan web tabanlı tek yazılımdır.

workcube erp