Müşterilerine, e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv faturası uygulamalarında özel servis sağlayıcılık ve saklama, KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ve e-Ticaret portalı üzerinden bankacılık hizmetleri için çevrimiçi uygulama çözümleri sunan eFinans, 2013 yılında QNB Finansbank ve Cybersoft tarafından kuruldu. Aradan geçen bu 3 senede eFinans, e-Fatura ve e-Arşiv faturada 75 milyon adedi geçtiğini duyurdu.

eFinans, e-Fatura

2016 sonu itibarıyla, 60’a yaklaşan bayi ağı ve 130’u geçen entegre çalışan yazılım ile eFinans, 5.000’e yakın müşterisine, 7.000’den fazla ürün hizmeti sağlıyor. eFinans sistemleri üzerinden geçen e-Fatura ve e-Arşiv fatura adedi ise 75 milyonu geçti.

6 ay gibi kısa bir sürede kendi altyapısını ve sunduğu uygulamaları tamamlayan eFinans, bunun için hazır bir uygulama da kullanmadı. eFinans’ın altyapısı ve uygulamaları, birçok kamu yazılımında imzası olan ve aynı zamanda firma ortağı da olan Cybersoft tarafından geliştirildi.

eFinans’ın, altyapı, güvenlik ve depolama gibi hizmetlerini ise yine bir QNB Finansbank iştiraki olan IBTech firmasıyla sağlıyor.

eFinans gelirini tamamen e-Dönüşüm ürünlerinden sağlıyor ve tüm yatırımlarını ve geliştirmelerini bu gelirlerle finanse ediyor. Güven ve müşterinin yasal ihtiyaçlarını gözeten bankacılık anlayışını e-Dönüşüm sektörüne yansıtan eFinans’ın müşterilerine sağladığı koşulsuz 10 yıl Gelir İdaresi Başkanlığı kurallarına uygun e-Dönüşüm dosyası muhafazası ve harcanmadıkça süresiz devreden paketleri müşterilerince beğeniliyor ve sürpriz maliyetleri olmayan bu etik satın alma tipi, eFinans’ın rakiplerini de benzer basiretli ve müşteri için “doğru” uygulamalara yönlendiriyor.

Kuruluş sermayesi haricinde tüm yatırım ve geliştirmelerini kendi kazançları ile finanse eden eFinans’ın ileriye dönük hedeflerini eFinans Genel Müdürü Okan Murat Dönmez şu şekilde özetliyor;

“Hedefimiz her zaman sektörün öncü ve en iyi hizmet veren firması olmak. eFinans olarak önceliğimiz, mevcut e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ürünlerimizin kalitesini korumak ve geliştirmek. Önümüzdeki dönemde e-dönüşüm sektörünün ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler ve bu ürünlerle entegre katma değerli servisleri hayata geçireceğiz. Bunun için gerekli planlamalarımız ve yatırımlarımız sürmektedir. 2017 yılıyla birlikte yeni birkaç ürünle müşterilerimize hizmet vereceğiz. Birincil amacımız, 2017’de gelen e-İrsaliye gibi kamusal e-Dönüşüm ürünlerine ek olarak tüm ürünlerde ‘Finansal’ ve ‘Finansal Olmayan’ şeklinde segmente edeceğimiz katma değerli yeni ürünlerle müşterilerimizin günlük hayatlarını kolaylaştırmak, ticari işlemlerinin verimliliğini arttırmak olacak.”.

eFinans Hakkında

Kuruluşundan itibaren yazılım entegrasyonuna önem veren eFinans, ERP/muhasebe yazılımı bağımsız yapısı sayesinde muhasebe yazılımı / ERP / BPM ve DYS firmalarının ağırlıkta olduğu 130’un üzerinde farklı ERP/muhasebe yazılımla entegrasyon sağlamıştır. eFinans, iş ortaklıkları konusundaki odağını yurtdışında da uygulayarak prestijli Avrupa e-Fatura Servis Sağlayıcıları Birliği’nin (EESPA) ilk Türk servis sağlayıcı üyesidir. EESPA vasıtasıyla 20 Avrupa Birliği üyesi ülkede faaliyet gösteren 70’i aşkın e-Fatura servis sağlayıcısı şirketle entegrasyon imkanına kavuşmuş olup bunların 3 adediyle entegrasyonu tamamlamıştır.

eFinans ile çalışmak isteyen tüm iş ortağı ve geliştiricilere, partner programı çerçevesinde eFinans yazılım destek uzmanları özel olarak destek vermektedir. eFinans, e-Dönüşüm işlemleri kadar diğer konularda geliştirme yapan start-up’ların maliyetlerine fayda sağlayacak şekilde finansal dünyada kendi dijitalleşmelerine ücretsiz destek veriyor.