eFinans, daha önce Basware ile yapmış olduğu iş ortaklığının kapsamını genişleterek Türkiye’de dış ticaret alanında entegrasyon sağlayan ilk e-Fatura hizmet sağlayıcısı oldu.

eFinans-600

eFinans Dış Ticarette de müşterilerinin yanında

eFinans’ın Avrupa açılımı kapsamında Basware ile yaptığı bu işbirliktelik (interoperability) anlaşması kapsamında eFinans müşterileri, eFinans sistemi üzerinde oluşturdukları Türk Mevzuatı’na uygun, farklı dillerdeki ihracat e-Faturalarını tam entegre bir şekilde ve anında T.C. Gümrük kapılarına ve Avrupa’nın 21 ülkesinde 175 farklı e-Fatura hizmet sağlayıcısına ulaştırabiliyor. Özetle, eFinans’tan ihracat faturası kesen bir firma, Basware ağında yer alan ve Türkiye’den mal ithal eden tüm Avrupalı müşterilere bu ihracat faturasını gönderebiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)ve Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınmış bu ticaret işlemleri, takip ve finansman gibi birçok katma değerli hizmeti de beraberinde getiriyor.

01 Ocak 2017 itibarı ile gönüllü başlayan ve 01 Temmuz 2017 itibarı ile zorunlu şekilde devreye girecek olan Türkiye’den yapılacak mal ihracı işlemlerinin e-Fatura olarak yapılması zorunluluğu kapsamına hazır olan eFinans ve Basware, müşterilerine bu konuda en iyi hizmeti vermeye hazır.

eFinans Hakkında

eFinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş., QNB Finansbank ve Cybersoft ortaklığı ile 2013 yılında kurulmuştur. eFinans müşterilerine, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye ve KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) başta olmak üzere tüm e-Dönüşüm ürünlerinde yenilikçi çözümler ve buna bağlı katma değerli hizmetler sunmaktadır.

Basware Hakkında

Ağlaştırılmış satın alma, ödeme çözümleri, e-faturalama ve yenilikçi finansal hizmetlerde bir dünya lideri olan Basware’in ticaret ve finansman ağı, dünya üzerinde 100’ün üzerinde ülke ve bölgede işletmeleri birbirine bağlamaktadır. Dünyanın en büyük açık iş ağı olan Basware, her segmentten işletmeye, ölçeklendirme ve diğer işletmelere ulaşma hizmeti vermekte, finansal işlemleri basitleştirip düzene sokarak işlerini büyütmelerini ve operasyonlarında gizli kalmış değerleri açığa çıkartmalarını sağlayarak kurumların büyümesini sağlar. Dünyadaki küçük ve büyük ölçekli şirketler, tedarikçileri ile önemli ölçüde maliyet tasarrufuna, daha esnek ödeme planlarına, daha fazla üretkenliğe ve daha yakın ilişkilere Basware ile ulaşabilmektedirler.