e-Dönüşüm®’ün Türkiye’deki liderlerinden FIT Solutions’ın katkılarıyla gerçekleştirilen buluşmada Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Abdullah Kiraz ve FIT Solutions CSO’su Onur Ünver konuşmacı olarak yer aldı. Denetim firmalarının katıldığı etkinlikte, Türkiye’deki e-Dönüşüm® sürecine yönelik yol haritası paylaşıldı. Türkiye’de sürece küçük büyük çok sayıda şirketin hızla adapte olduğunu söyleyen Abdullah Kiraz, “2016’da e-fatura mükelleflerinin sayısının 44 bine, yıllık e-Fatura adedinin ise 432 milyona çıkmasını hedefliyoruz” dedi. Onur Ünver ise, FIT Solutions olarak inovasyon odaklı projeleri ile Türkiye’deki kurumsal yazılım ve entegrasyon hizmetleri pazarına yön verdiklerini belirtti.

e-Dönüşüm Buluşması

e-Dönüşüm Buluşması

Türkiye’deki şirketlerin iş süreçleri ve devlet ile olan ilişkilerinin dijital ortama taşınması hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı FIT Solutions e-Dönüşüm® Buluşması, 28 Mayıs günü Ataşehir Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşmacı olarak Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Sayın Abdullah Kiraz ve FIT Solutions CSO’su Onur Ünver yer aldı. Denetim firmalarının da katılımcılar arasında olduğu etkinlikte e-Dönüşüm®’ün kapsamı tartışıldı ve Türkiye’deki dönüşüm sürecine yönelik yol haritası paylaşıldı.

2016’da e-fatura mükellefleri 44 bine, yıllık e-Fatura adedi 432 milyona çıkacak

Etkinlikte Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-Dönüşüm® vizyonuna değinen Grup Başkanı Abdullah Kiraz, “Türkiye’de e-Dönüşüm® uygulamaları hayata geçmeye başlayalı çok uzun süre geçmedi, ancak çıkarılan tebliğler gereği dönüşüm sürecine küçük büyük pek çok şirket hızla adapte oldu. Örneğin bugün Türkiye’deki e-Fatura kullanıcı sayısı 20 bin ve yıllık e-Fatura adedi 110 milyon. Önümüzdeki yıl için hedeflediğimiz mükellef sayısı ise 44 bin. Mükelleflerin artmasıyla yıllık e-Fatura adedinin de 432 milyona çıkmasını bekliyoruz. Bu, sadece firmalar için değil, Türkiye ekonomisi için de tasarruf demek. Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacak şekilde kağıt tüketiminin azaltılması açısından da e-Dönüşüm® süreci büyük önem arz ediyor” dedi.

Ar-Ge ve inovasyon odaklı projelerle Türkiye’de sektöre yön veriyoruz

Stratejik Sektörler Satış Direktörü Dilara Gürdal’ın açılış sunumundan sonra konuşan FIT Solutions CSO’su Onur Ünver ise, “Sunduğumuz hizmetler ile şirketlerin işgücü, basım, arşivleme, kargo, ulaşım ve noter onay maliyetlerini düşüyor; ayrıca çalışanların fatura basma, zarflama ve kuryeye verme gibi işlemlerle harcayacakları zamanı daha verimli kullanabilmelerini sağlıyoruz. Turkcell, ING BANK, Türkiye Noterler Birliği ve Cordis ile devam eden stratejik iş birliklerimiz sayesinde her ölçekten yerel ve uluslararası müşterilerimize, Ar-Ge ve inovasyon odaklı projeler üretiyoruz. Dünyadaki teknoloji trendlerini sürekli takip ediyoruz. Bu anlamda, kurumsal yazılım ve entegrasyon hizmetleri pazarının Türkiye’deki gelişimine yön veren lider aktör konumunda olmaktan mutluyuz” dedi.