ERP HABER – Hedefleri arasında kısa zamanda yüksek oksijen, nem bariyeri ihtiyacı olan gıda ve gıda dışı bütün ürünlerin paketlenmesi için ambalaj malzemeleri ve stretch hood paletleme filmi üretmek olan Fitpak Ambalaj, hızlı ve titiz bir araştırma sonucunda kurumsal operasyonlarını CANIAS ERP ile yürütme kararı aldı.

Fitpak Ambalaj “ürüne uygun ambalaj üretimi” konsepti üzerine Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan yeni bir firma. 9 kat air blown film hattı, strech hood film hattı, 10 Renk Flexo baskı ünitesi, combi Laminasyon makinesinden oluşan makine parkı ile hizmet vermeye başlayacak olan Fitpak, kısa sürede ilave edeceği diğer makineler ile yaklaşık 250 kişi çalışanı, 20.000 ton özellikli üretim yapan bir ambalaj fabrikası haline gelecek.

Ambalaj sektörü doğası gereği hata kabul etmeyen, yanlışlıkların faturasının ağır olduğu bir sektördür. Bu nedenle bütün operasyonların bir ERP sistemi üzerinde yürütülmesi, hem müşterilerine daha iyi hizmet vermelerini sağlayacak, hem de olası imalat ve planlama hatalarını en aza indirmiş olacak.

Fitpak Ambalaj, işlerin hızlı ve hatasız olarak yapılmasını ve takip edilmesini sağlama hedefiyle ERP firmaları ile görüşmelere başladı ve birçok çözümle ilgili demolar aldı. Fitpak Ambalaj Proje ve Yatırımlar Müdürü Oktay Kızılkaya, yaptıkları görüşmeler, yazılım çözümlerinin incelenmesi ve diğer yazılımlar ile karşılaştırmalar sonucunda, CANIAS ERP’nin ambalaj sektöründeki referansları ve sektörlerindeki başarısı sebebi ile firmalarının ERP projesinde hedefledikleri sonuçlara hızla ulaşabileceklerine inanıyor.

Fitpak Ambalaj Proje ve Yatırımlar Müdürü Oktay Kızılkaya seçim süreci ile ilgili şunları söyledi: “Geliştirme ve adaptasyon kolaylığı, yeni teknolojiler, java tabanlı oluşu, uzaktan erişim imkanı, kullanıcı ara yüzünün basitliği, esnek yapısı, platform bağımsız oluşu ve TROIA geliştirme araçları, teknoloji olarak CANIAS ERP yazılımında bizi etkileyen unsurlardan sadece birkaçı. Ambalaj sektöründeki uzun yıllara dayalı iş tecrübeleri, referanslarının kuvvetli oluşu ve müşterilerinin memnuniyetleri seçim yaparken işimizi oldukça kolaylaştırdı. Aynı zamanda İzmir’de yerleşik ve tecrübeli bir danışmanlık ekibinin olması CANIAS ERP’yi tercih etmemizde etken olmuştur.

IAS’nin ambalaj sektöründeki uzun yıllara dayalı tecrübesi, sektörün önde gelen isimleri ile gerçekleştirdiği projelere baktığımızda Fitpak Ambalaj’ın ERP projesini de başarılı bir şekilde hayata geçireceklerine olan güvenimiz perçinlendi.”

IAS’nin farklı sektörler için oluşturduğu özel çözümler kullanılarak uygulanan ERP projelerinde, sektör bağımsız yapılan ERP projelerine nazaran hem zamandan, hem de maliyetten ciddi oranda tasarruf etmek mümkün. IAS, sektörlere özel paketler halinde sunduğu bu uygulamalar ile işletmelerin verimliliğini artırmanın yanı sıra, global pazarda rekabet gücü açısından da firmaları bir adım öteye taşımayı hedefliyor.