Dünyaca ünlü Franke markasının yurt dışı operasyonlarını yürütmek üzere seçilen Minerva Yazılım’ın elde ettiği başarıyı Minerva Yazılım Genel Müdürü Sn. Koray Serbest ile konuştuk.

Franke Cloud

Azmin ve çalışmanın sonucunda büyük zafer!

ERP HABER: Franke Cloud projesi hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?

Koray Serbest: 15 yıllık Türkiye Franke ile birlikteliğimiz sonucunda yapabilirliğimizi, imkân ve kabiliyetlerimizi, tecrübemizi ve bilgi birikimimizi ispatlamış bulunuyoruz. Bu sayede Franke gibi bir dünya firmasında 40 yıl sonra ilk defa tüm dünya operasyonlarında kullanılmak üzere karar verilen bir yazılım olduk. Sadece bir kısım operasyonları değil, tüm muhasebe, tedarik zinciri, insan kaynakları, müşteri ilişkileri, B2B, B2C gibi tüm şirket ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı ile yer alacağız. Bu sayede Franke tüm dünyada FRANKE BULUT (Cloud)’u üzerinde tek bir sistemde yer alacak; yönetilebilir, kontrol edilebilir ve standartların kendi tarafından belirlenen bir yapıya sahip olacaktır.

Minerva Yazılım, uzun yıllar yazılım sektörüne emek vermiş bir firma olarak Dünyaca ünlü Franke Şirketinin yurtdışı operasyonlarını yürütmek üzere seçildi. Bir Türk firması olarak Franke Cloud’un temel yapısını oluşturmak oldukça gurur verici.

Bu sürecin ilk ayağı olan Franke Romanya projesi 01 Ağustos 2015 tarihi itibariyle başlıyor. Projenin 01 Ocak 2016 tarihinde canlıya alınması ve diğer ülkeler ile devam etmesi planlanıyor.