Avrupa pazarında birinciliği, dünyada ise ilk üç jeneratör firmasından biri olmayı hedefleyen, Formula1 (F1) Singapur yarışlarının enerji sponsoru olan GENPOWER Jeneratör, Microsoft Dynamics ERP ile artık daha güçlü.

GENPOWER Jeneratör Microsoft Dynamics ERP ile artık daha güçlü

“Büyüyen yapı ile birlikte daha güçlü bir ERP sistemi kurma ihtiyacı doğduğunda, onlarca ürün incelendi ve sonunda GENPOWER yapısına en uygun olarak görünen Microsoft Dynamics AX seçildi.”
Hakay TAŞDEMİR, BT Müdürü, GENPOWER Jeneratör

GENPOWER Hakkında

Müşterilerine daha iyi hizmet vermek, farklı klaslarda ürünleri, farklı lokasyonlarda, müşteri isteklerine uygun ve hızlı sunabilmek için, Genpower Jeneratör yatırım ekibi, sürekli dünya pazarındaki fırsatları takip etmektedir.

• Genpower, Türkiye de Pazar lideri, Avrupa da ilk üçün içerinde ve dünya pazarında ise bu yıl itibariyle dünya altıncısı olmuştur.
• Son beş yıldır Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde basamakları çıkarak yer almaktadır, yine Türkiye’nin en büyük ihracatçılar listesinde en ön sıralarda yerini almaktadır.
• Dünyanın yüzden fazla ülkesinde gerek bayileriyle, gerek servisleriyle, gerek reklamlarıyla gerekse de katıldığı fuarlarda Türk Bayrağını ve Türk Markasını gururla sergilemektedir.
• Türkiye’nin ve Türk milletinin tanıtımına da katkıda bulunmasıyla ayrı bir mutluluk yaşayan Genpower Ailesi, yüksek hedeflerinin peşinden hızla koşmaya ve sektörde bir numara olmak için insanüstü çalışmalarına devam etmektedir.
• Türk insanının, üstün nitelikli genlerini temsilen ‘’GEN’’ ve gücünü temsilen ‘’POWER’’, kelimelerinden oluşan bu milli marka ‘’GENPOWER’’ önümüzdeki beş yıl içerisinde sektörde dünyanın ilk üç büyüğünden birisi olacaktır.

GENPOWER Jeneratör Microsoft Dynamics ERP ile artık daha güçlü

Proje Hakkında

Genpower Jeneratör, Türkiye’den dünyaya, dünyadan Türkiye’ye bakan, gördüklerini değerlendiren, kendisine hedefler seçen global bir vizyona sahiptir. Bu sebeple üretiminin yarısından fazlasını ihraç ederken, kendi ülkesinde gerçekleştirdiği kaliteli üretim, dürüst ve dünya standartlarında ticaret ile müşterilerini memnun etmiş, markasından, yüksek temsil yeteneğine sahip bir değer meydana getirmeyi hedeflemiştir.

Genpower çok hızlı büyüyen ve haliyle bu büyüme sonucu ihtiyaçları gelişen bir firma. Kısa sürede sektöründe dünya devleri arasında yer bulmayı başarırken arka planda işin mutfağında üretim ve satış süreçlerinin de bu hızı kaldırabilecek bir yapıya kavuşturulması gerekiyordu.

Büyüyen yapı ile birlikte daha güçlü bir ERP sistemi kurma ihtiyacı doğduğunda, onlarca ürün incelendi ve sonunda Genpower yapısına en uygun olarak görünen Microsoft ERP (Dynamics AX) seçildi. Hem esnek yapısı hem de arkasındaki Microsoft desteği bu seçimde en büyük rolü oynadı.

Ürün olarak Microsoft ERP (Dynamics AX) seçilince aynı şekilde Genpower’ın hızına, gücüne ve esnekliğine ayak uydurabilecek bir danışmanlık şirketiyle çalışılması gerekti. Bu kriterlere uyan ETG firması ile çalışma kararı alındı.

Önce, ASO 1. OSB deki fabrikamızdaki yapının oluşturulmasında ve daha sonraki dönemde ASO 2. OSB de kurmuş olduğumuz, tek çatı altındaki dünyanın en büyük jeneratör fabrikasına geçiş aşamasında ETG’nin de özverili yardımları ile bugünlere kadar gelindi.

Güçlü firma olmak için güçlü bir IT ve ERP yapısına sahip olmak gerek, biz bunun bilincinde olarak en doğru yapıyı oturtmaya çalıştık ve halen daha geliştirme ve iyileştirmelere devam ederek, ‘en uzun yollar ilk adımlarla başlar’ diyerek başladığımız bu yolda yürümeye devam ediyoruz.

“Ürün olarak Microsoft ERP (Dynamics AX) seçilince aynı şekilde GENPOWER’ın hızına, gücüne ve esnekliğine ayak uydurabilecek bir danışmanlık şirketiyle çalışılması gerekti. Bu kriterlere uyan ETG firması ile çalışma kararı alındı.”

Hakay TAŞDEMİR, BT Müdürü, GENPOWER