Farklı sektörlere yönelik çözümleri ile kurumsal kullanıcıları için rekabet avantajı sağlayan canias ERP ‘nin Halıcılık Sektörü Çözümü Gaziantep’de gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı.

“Halı Sektöründe canias ERP” başlığı ile 20 Mart günü, sektörün önemli firmalarından yetkili kişilerin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, sektöre özel olarak geliştirilen pek çok uygulamadan (sipariş yönetimi ve sevkiyat uygulamaları, desen işlemleri, ERP-dokuma tezgahları entegrasyonları, iplik tüketim hesapları ve raporlamaları vb.) örnekler verildi.

ERP

Halıcılık sektörünün lokomotif ismi Festival Halı ERP Proje Sorumlusu Hakan Güller tarafından firmalarındaki caniasERP projesi ile ilgili olarak kendilerine özel süreçlerinin entegrasyonu başta olmak üzere, caniasERP’nin esnek yazılım dili TROIA ile elde ettikleri kazançlar ve genel olarak ERP projelerindeki başarı kriterleri üzerine deneyimlerini aktardı.

Etkinliğin açılış konuşmasını da yapan IAS CEO’su Behiç Ferhatoğlu etkinlikle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“25. yılımızı kutladığımız 2014 yılına, yoğun bir etkinlik programı ile başladık. Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük bilişim fuarına, Cebit 2014’e katıldık. Almanya ve Türkiye’deki ofislerimize yenilerini ekleyerek, Düsseldorf ve Ankara ofislerimizin açılışlarını yaptık ve ardından Gaziantep’de Halı Sektörüne özel etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Sektörel çözümler uzun zamandır üzerine odaklandığımız bir konu. Halı sektörüne özel geliştirdiğimiz çözümleri Gaziantep’teki etkinliğimizin ana teması olarak belirledik. Etkinlik beklediğimizin üzerinde bir ilgi ve katılımla gerçekleşti. 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Halı sektörü ile ilgili çözümümüzü davetlilerimiz ile paylaştığımızda bizi motive eden olumlu geri dönüşler aldık.

Hedefimiz, önümüzdeki dönemde bölgedeki Halı sektörüne özel kurumsal yazılım ihtiyacının tamamına cevap veriyor olmak. Bunu da Gaziantep’de faaliyet gösteren stratejik çözüm ortağımız Sektör Bilgi Teknolojileri firması ile başaracağımıza inanıyoruz.”

Türkiye’de danışmanlık hizmetini çözüm ortaklarının yanı sıra, kendi danışmanlık kadroları ile veren az sayıda ERP sağlayıcısından biri olduklarını belirten Ferhatoğlu, 2014 yılı içerisinde yeni versiyon lansmanına ek olarak, sektörel çözümler ile ilgili farklı etkinlikler düzenleyeceklerini de ekledi.