ERP HABER – HP Finansal Planlama ve Analiz (FP&A) çözümü CIO’ların BT süreçlerini bir işletme gibi çalışmasına ve iş değeri kazandırmalarını sağlıyor. Çözüm, BT finansmanında yazılım ve hizmetleri birleştirerek geliştirilmiş görünürlük, sağlıyor. Yeni BT finansal yönetim çözümü, şirketlerin şeffaflığını artırmalarına ve maliyetleri optimize etmelerine yardımcı oluyor.

HP Finansal Planlama ve Analiz (FP&A) çözümü CIO’ların BT süreçlerini bir işletme gibi çalışmasına ve iş değeri kazandırmalarını sağlıyor. Çözüm, BT finansmanında yazılım ve hizmetleri birleştirerek geliştirilmiş görünürlük, sağlıyor.

BT kuruluşlarının karar verme aşamasını geliştirmesinde, verimli işletilmesinde ve işletmenin bütünüyle aynı doğrultuda geliştirilmesinde yardımcı olmak üzere tasarlanan HP FP&A, BT Finans Yönetimi (ITFM) portföyünün de ilk parçası niteliğini taşıyor.

200′den fazla BT yöneticisinin katıldığı son ankette BT yatırım kararlarını almaya yardımcı olabilecek portföy yönetiminin hiçbir formunun bulunmadığını belirterek bu konudaki eksikliği dile getirdiler.

Geliştirilmiş mali yönetim ve şeffaflık

HP FP&A Yazılım, finansal planlama ve analiz yeteneğini finansal veri modeline bağlı olarak birleştirir. Bu çözüm yazılımı proje, varlık ve yapılandırma yönetim sistemlerinin yanı sıra, kurumsal kaynak planlamadan da (ERP) finansal bilgi edinilmesini sağlıyor.

HP FP&A başlı başına çalıştırılabileceği gibi diğer HP Proje Portföy Yönetimi Merkezi, HP Varlık Yöneticisi ve HP Yapılandırma Yönetim Sistemi gibi diğer HP yazılım ürünleri ile birlikte çalıştırılabiliyor.

HP ayrıca, HP Proje Portföy Yönetimi (PPM) Merkezi yazılımının 8.0 versiyonunda geliştirilmiş kaynak ve finansal yönetimi sunuyor. Bu çözüm müşterilerin daha etkili BT projeleri ve kaynakları yönetmelerine yardımcı oluyor.

BT’yi İşe Dönüştüren Yeni Hizmetler

HP, iş zekası ve hizmet yönetiminde yılların birikimiyle sahip olduğu uzmanlığını BT finansal yönetiminde sunduğu geniş kapsamlı BT finansal yönetimine aktarıyor.

Strateji ve Danışmanlık Hizmetleri

Gelişme için detaylı yol haritalarının hazırlanmasındaki organizasyonel ihtiyaç, veri, süreç ve teknik boşlukların sentezlenmesine yardımcı olmak.

Uygulama Hizmetleri

“HP BT Finans Yönetimi ile teknoloji organizasyonlarının finansal sorumluluklarını sürdürebiliyoruz” diyen HP Yazılım Grubu Ülke Müdürü Tayfun Topkoç, şöyle söylüyor : “Müşterilerimiz, operasyonel giderlerini BT harcamalarıyla kıyasladıklarında benzerlerinden önemli ölçüde daha düşük olduğunu görebilecekler. Müşterilerimizin masaüstü, sunucu, depolama ve gigabayt gibi birim başına maliyetleri dikkat çekici şekilde azalacak.”