IAS Grup, 2014’te toplam gelirlerini yüzde 32,5 artırarak büyüme hedeflerinin üzerine çıkmayı başardı; 2015’te ise yüzde 100 büyüme öngörülüyor. IAS CEO’su Behiç Ferhatoğlu, 2014 yılında yaşananları ve 2015 yılı beklentilerini ERP HABER’e anlattı.

2015-ias-growth

“2014’te hedeflerimize ulaştık, 2015’te başarımızı daha da ileriye taşıyacağız”

ERP HABER: 2014 senesi IAS için nasıl geçti?

Behiç Ferhatoğlu: Yeni bir yıla başlarken 2014’ü kurumsal hedeflerimize ulaşmış olmanın gururu ile uğurluyor ve 2015’i, hedeflerimizi biraz daha büyütmüş olmanın heyecanı ile karşılıyoruz.

2014, toplam gelirlerimizi yüzde 32,5 arttırarak büyüme hedeflerimizin üzerine çıkmayı başardığımız ve farklı sektörlerde 50 yeni proje satışı gerçekleştirdiğimiz bir yıl olmasının yanı sıra IAS ailesi açısından pek çok önemli gelişmenin de yaşandığı bir seneydi.

Her şeyden önce IAS olarak kuruluşumuzun 25. yılını, muhteşem bir etkinlikle kutladık. Bu etkinlikte aynı zamanda caniasERP’nin yeni versiyonu 6.04’ü de pazara lanse ettik. Bu yeni versiyonda geliştirme ortamımız ve arayüzümüz yenilenirken “Kurumsal Risk Yönetimi” ve “Kurumsal Bilgi Yönetimi” modüllerimiz de hizmete sunuldu.

behic-ferhatoglu

2014’ün bizim için önemli gelişmelerinden biri de kurumsal kaynak planlama yazılımımız caniasERP’nin Avrupa’nın prestijli araştırma şirketleri Trovarit AG ile GPS’in gerçekleştirdiği iki ayrı araştırmada kazandığı başarılardı. GPS’in “ERP Mükemmellik Testi”nde “Mükemmelik” ödülünü aldık, “Esneklik” kategorisinde maksimum puan almayı başaran tek yazılım olduk. Trovarit’in “ERP Deneyimi – Müşteri Memnuniyeti / Yararlar, Beklentiler” araştırmasında ise “En İyiler” klasmanında yer aldık ve hedef grubumuz olan Orta Ölçekli İşletmeler tarafından “En İyi Üç ERP Çözümü” arasında konumlandırıldık. Bu başarılarımız hem pazardaki konumumuzu güçlendirdi hem de ekip olarak doğru bir iş yaptığımız konusunda motivasyonumuzu artırdı.

Danimarka merkezli iş zekası (BI) yazılımları üreticisi InfoSuite ile sene başından bu yana süren temaslarımız, yılın son çeyreğinde imzaladığımız işbirliği anlaşması ile sonuçlandı. InfoSuite BI ve caniasERP’nin yeteneklerini birleştirerek “müşterilerimize işletmelerini yönetmede maksimum faydayı sağlama” hedefimize bir adım daha yaklaştık.

Geçtiğimiz yıl ayrıca e-Fatura ve e-Defter çözümlerimizi müşterilerimizin hizmetine sunduk. Her iki çözümü de müşterilerine ücretsiz olarak sunan tek ERP tedarikçiyiz. e-Arşiv çözümümüzü de tamamlamak üzere olduğumuzu paylaşmak isterim.

2014, gelirlerimizin yanı sıra operasyonlarımız bakımından da büyüdüğümüz bir yıldı. Türkiye’deki dördüncü ofisimizi Ankara’da, Almanya’daki ikinci ofisimizi Düsseldorf’ta açarak hizmet ağımızı genişlettik. Çözüm ve hizmetlerimize kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik, proje odaklı özel yazılım geliştirmeyi de ekleyerek kamu iş geliştirme çalışmalarına başladık.

Geçtiğimiz yıl, farklı platformlarda çeşitli etkinliklere de katıldık. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri’nde, savunma sanayiinde ERP uygulamalarına ilişkin 11 yıllık tecrübemizi, sektördeki diğer firmalara aktarma şansı bulduk. ICT Summit Now Bilişim Zirvesi’nde sektörün tüm paydaşlarıyla bir araya geldik, 3. Türkiye İnovasyon Haftası’nda, ERP ile Entegre Mobil Kurumsal İletişim Yazılımı “caniasERP 6.04 Collaborator Mobile”ı tanıttık. “Ankara’da ERP Konuşuyoruz” etkinliğini Ankara’da, “Halıcılık Sektöründe caniasERP” toplantısını Gaziantep’te gerçekleştirdik.

2014’te, uluslararası etkinlik ve organizasyonlarda da yer aldık. Hannover’de dünyanın en büyük IT fuarı olan CeBIT’e, Stuttgart’ta IT&Business İş Çözümleri Fuarı’na ve Zürih’te iş yazılımları fuarı Topsoft 2014’e katıldık.

Geçtiğimiz yıl çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek; ERP konusunda farkındalığı artırmak; sektöre yetişmiş eleman kazandırmak ve sektörde rekabet koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarımızı da sürdürdük. ERP Komitesi’nin çalışmalarını desteklemeye devam ettik. 9 Eylül Üniversitesi ‘nde caniasERP laboratuvarı kurduk. Arel, 9 Eylül, Yaşar ve İzmir Ekonomi üniversitelerinde eğitimler verdik. IAS Business Academy bünyesinde birçok defa “ERP’ye Giriş” ve “TROIA” eğitimleri düzenledik.

“2015 yılında yüzde 100 büyüme hedefliyoruz”

ERP HABER: IAS olarak 2015 için planlarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Behiç Ferhatoğlu: Tüm bu gelişmeler ışığında 2014’ü, hedeflerimizi aşan bir performansla tamamlamayı başardığımızı söylemek mümkün. 2015’i ise daha büyük umutlar ve heyecanlarla karşıladık. Şimdiden 2015’in, daha çok büyümeyi, pazar payımızı ve ciromuzu artırmayı, geçtiğimiz yıl başlattığımız çalışmaların meyvelerini almayı hedeflediğimiz bir yıl olacağını söyleyebiliriz. Türkiye, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki operasyonlarımızda yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz.

Daha çok büyük ölçekli firmalardan oluşan Rusya pazarına girişle ilgili 2014’te başlattığımız çalışmaların sonuçlarını bu yıl almayı planlıyoruz. Gelişen, büyüyen bir pazar olması ve orta ölçekli firmaların yoğunlukta olması itibariyle Hindistan pazarına girişle alakalı da karar vermiş bulunuyoruz. 2015 başından itibaren bu yöndeki çalışmalarımıza da hızla başlayacağız.

Ayrıca kamu iş geliştirme çalışmalarımızın sonuçlarını bu seneye almaya başlayacağımıza inanıyoruz.

caniasERP 6.04’ün lansmanını henüz gerçekleştirmiş olduğumuz halde, AR-GE çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Özellikle mobilite tarafındaki çalışmalarımızın sonuçlarını yakında zamanda müşterilerimizle paylaşmayı umuyoruz.

Öte yandan, pazardan versiyon 6.04’le ilgili aldığımız olumlu geri dönüşler doğrultusunda satışlarımızın artacağını; InfoSuite ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin “iş zekası” tarafında da hızlı bir ilerleme getireceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda daha fazla fuar ve etkinlikte yer almayı, daha yoğun bir pazarlama çalışması yürütmeyi planlıyoruz.

9 Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi ile yürüttüğümüz çalışmanın bir benzerini Marmara Üniversitesi Almanca Enformatik Bölümü ile başlatmaya hazırlanıyoruz.

“ERP pazarından daha büyük bir hızla büyüyerek hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz”

Genel olarak 2014 yılında Türkiye’de ekonomik büyümenin beklentinin altında gerçekleştiğini gördük. 2015’te ekonomik büyümenin yüzde 5’in altında kalacağı tahmin ediliyor. Ancak firmaların kurumsal dönüşüm talepleri ile birlikte özellikle mobilite, e-dönüşüm projeleri ve iş zekası ile ilgili beklentilerinin ERP pazarını hareketli tutacağına ve IAS olarak, ERP pazarının büyüme hızından çok daha yüksek bir ivme ile büyüyeceğimize inanıyoruz.