Yazılım sektörünün öncü kuruluşu IAS’nin, 25. yıldönümünde iş dünyasına sunduğu yeni yazılımı caniasERP 6.04’ün ana temalarını, ‘basitlik’, ‘stratejik karar verme ve planlama’ ile ‘yeni geliştirme ortamı’ oluşturuyor. ‘Rahat kullanılabilir’ ve ‘kullanıcı dostu’ olması için tüm düzenlemelerin titizlikle planlandığı yazılımda, çok daha hızlı ve daha az hata yapmaya imkan veren yeni geliştirme ortamı öne çıkıyor.

Bütçeleme modülündeki önemli revizyonların yanı sıra ilk kez kullanıma giren ‘Kurumsal Risk Yönetimi’ ve ‘Kurumsal Bilgi Yönetimi’ modülleri de dikkat çekiyor.

25yil

Yazılım geliştirme, proje uygulama, süreç analizi, danışmanlık ve eğitim hizmetleriyle, çeyrek asırdır müşterilerine, iş süreçlerini en etkin şekilde yürütebilecekleri kurumsal çözümler sunan IAS, kuruluşunun 25. yılını, kurumsal kaynak planlama yazılımı caniasERP’nin yeni versiyonu 6.04’ün lansmanı ile kutladı.

İstanbul Beşiktaş’taki Shangri La Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen lansmana, iş ve teknoloji dünyasının temsilcileri ile akademisyenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik bir davetli topluluğu katıldı. IAS Holding’in Almanya ve Dubai’deki operasyonlarından temsilciler de lansman katılımcıları arasındaydı.

Behiç Ferhatoğlu: Kalıcı değerler yaratabilmeyi hedefliyoruz

IAS’nin kuruluşundan itibaren alanında pek çok teknolojik yeniliğin öncüsü olduğunu vurgulayan IAS CEO’su Behiç Ferhatoğlu, “Ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz bu güçlü konumu, yıllar içinde teknolojik üstünlüğümüze deneyimli kadrolarımızın hizmet kalitesini ve farklı sektörlere ilişkin bilgi birikimimizi de ekleyebilmiş olmamıza borçluyuz. Hizmet ve ürünlerimizin kalite çıtasını giderek artan bir ivme ile yükseltmiş olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

IAS’nin kurumsal kaynak planlama yazılımı caniasERP’nin 25 ülkede, 12 ayrı dilde aktif olarak kullanıldığını belirten Ferhatoğlu, yurtdışı operasyonlarını Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ofislerinin yanı sıra 14 ayrı ülkedeki iş ortakları aracılığıyla sürdürdüklerini anlattı; Türkiye’de ise İstanbul, Ankara ve İzmir’de ofisleri ve Türkiye’nin farklı illerinde 19 çözüm ortağı bulunduğunu kaydetti.

IAS Türkiye’nin çeyrek yüzyıldır üstün hizmet ve kalite anlayışı ile Türkiye’nin orta ve büyük ölçekteki firmalarının küresel pazarda rekabet edebilecek konuma erişimine katkıda bulunduğunu anlatan Ferhatoğlu, “Kaynakların verimli kullanılmasının yalnızca şirketlere değil ülke ekonomisine ve küresel ekonomiye katkısının da farkındayız” dedi.

Ferhatoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuruluşumuzdan bu yana sınırlı kaynakları etkin bir şekilde değerlendirmek, sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak, kalıcı değerler üretebilmek hedefiyle hareket ediyoruz. Kaynakların daha verimli kullanılmasını, hem sorumlu ve ileri görüşlü işletmeciliğin bir gereği hem de sorumlu vatandaşlık görevi olarak nitelendiriyoruz. Bu doğrultuda Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalamaya hazırlanıyor, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde de aynı bakış açısıyla yaklaşıyoruz.

Her geçen yıl biraz daha kök salan kurumsal kültürümüzle çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek; ERP konusunda farkındalığı artırmak; sektöre yetişmiş eleman kazandırmak ve sektörde rekabet koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Temalar ‘basitlik’, ‘stratejik karar verme ve planlama’, ‘yeni geliştirme ortamı’

IAS CTO’su Hakan Özkara ise caniasERP 6.04’ün getirdiği yenilikleri ve kullanıcılarına sunduğu avantajlar hakkında bilgi verdi. Özkara, caniasERP’nin karakteristik özelliklerini taşımayı sürdüren bu yeni versiyonun temalarını ‘basitlik’, ‘stratejik karar verme ve planlama’ ve ‘yeni geliştirme ortamı’ olarak sıraladı.

Yazılımın ‘rahat kullanılabilir’ ve ‘kullanıcı dostu’ olması için gerekli tüm düzenlemelerin titizlikle planlandığını belirten Özkara, çok daha hızlı ve daha az hata ile geliştirme yapmaya imkân veren yeni geliştirme ortamının da caniasERP 6.04’ün öne çıkan özelliklerinden olduğunu vurguladı. Özkara, yeni versiyonda bütçeleme modülünde önemli revizyonlar yapıldığını ayrıca “Kurumsal Risk Yönetimi” ve “Kurumsal Bilgi Yönetimi” modüllerinin de ilk kez kullanıma gireceğini belirtti.

“Sınırlarını hayalgücünüz belirleyecek”

Özkara, “Bu yeni versiyonda basitlik ön planda. Versiyon 6.03 çıktığında kullanıcılarımız, daha renkli ama ekran görüntüleri daha basit ve düzenli bir versiyonla karşılaşmıştı. Bu versiyonun ise çok daha sakin, sade bir görüntüsü var” dedi.

Önceki versiyonlarda olduğu gibi 6.04’te kullanıcılara ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirebilecekleri bir yazılım sunmaya önem verdiklerini anlatan Özkara, “Kullanıcılarımızın, diledikleri gibi yerleştirebilecekleri ‘widget’lar ile özelleştirebilecekleri ‘anasayfa’, hem kolay kullanımı hem de işlevselliği ile öne çıkıyor. Amacımız, bu sayfayı, kullanıcının bilgisayarla yaptığı tüm işler için giriş ekranı olabilmesi, istenen tüm uygulamalara buradan ulaşılabilmesi. Buraya eklenebilecek şeylerin limitini ise yalnızca hayalgücü belirleyebilir” diye konuştu.

“Kolay kullanım, hızlı ve hatasız geliştirme imkânı”

Özkara ayrıca ERP’nin bir karar destek sistemi olduğuna dikkat çekti; “Yeni versiyonda hedeflerimizden biri de stratejik planlama ve karar vermeye yardımcı olacak geliştirmeler yapabilmekti ve bu amacımıza ulaştığımızı gururla söyleyebilirim. Kullanıcılarımız, canlı tablo ve analiz ekranları ile saniyeler içinde istedikleri veri ve analiz sonuçlarına ulaşabilecekler. Yenilenen OLAP modülü ile operasyonel verilerine ilişkin analiz raporları alabilecekler. ‘Kurumsal Risk Yönetimi’ ve ‘Kurumsal Bilgi Yönetim’ modüllerimiz de kullanıcılarımıza stratejik kararlarında destek olacak modüller” dedi.

Özkara, versiyon 6.04’ün çok önemli bir başka yeniliğini de “çok daha kolay kullanılabilen, hızlı ve hatasız geliştirme yapmaya imkan veren geliştirme ortamı” olarak tanımladı; “Yeni geliştirme ortamı, TROIA geliştiricisi için hayatı, sıradan bir otomobil ile güçlü, konforlu ve son derece güvenli bir otomobile binmek arasındaki fark kadar değiştirebilir” diye konuştu.

Lansmanda, Ferhatoğlu ve Özkara’nın yanı sıra 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Baykasoğlu, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Demir ve ERP Komitesi Başkanı Göker Sarp da söz aldılar.

Baykasoğlu üniversite sanayi işbirliğinin önemini vurguladığı konuşmasında IAS’nin bu konudaki çalışmalarına değindi. Doç. Dr. Demir, verimli finans ve kurumsal risklerin yönetimi konularında ERP yazılımlarının rolünden söz etti. ERP Komitesi Başkanı Sarp ise Türkiye’de ERP yazılımları ve ERP Komitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Etkinlik, IAS’de 5, 10, 15, 20 ve 25 yıllarını dolduran şirket çalışanlarına teşekkür plaketi sunulmasının ardından gerçekleştirilen kokteylle sona erdi.