IAS’nin Almanya’daki yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda geliştirdiği elektronik fatura uygulaması ZUGFeRD-Format ile caniasERP Mobil Uygulaması hem Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yetkililerinden hem de IAS müşterilerinden övgü topladı. Etkinlikte IAS Almanya’nın müşterilerinden üçü proje deneyimlerini ve başarılı uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.

musterigunu1

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de e-Fatura uygulamasını başarıyla kullanıma sunan IAS’ninAlmanya’daki yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda geliştirdiği elektronik fatura uygulaması ZUGFeRD-Format hem kullanıcılardan hem de Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı (BMWi) yetkililerinden övgü alıyor. IAS yetkilileri, Türkiye’deki e-Fatura uygulamasının altyapısını kullanarak çok kısa sürede hayata geçirdikleri ZUGFeRD-Format’ı geleneksel Müşteri Günü’nde gerçekleştirdikleri bir sunumla müşterilerine tanıttı .

IAS müşterileri, müşteri adayları, iş ortakları ile çalışanlarının geleneksel buluşması, geçtiğimiz hafta IAS’ninKarlsruhe’deki ofisinde gerçekleştirildi. Etkinliğe BMWi temsilcisi Dr. Friedrich Wilhelm Haug ile IAS’nin donanım ve uygulama desteği verdiği Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (HAW) yöneticisi Prof. Dr. BrigitteBraun da katıldı.

e-Fatura uygulaması

Etkinlikte konuşan IAS Almanya Genel Müdürü Cansever Sezer ile IAS Almanya Danışmanlık Bölüm Müdürü Tomislav Zeljko, son bir yılda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

BMWi Temsilcisi Dr. Haug, Almanya’daki yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi; ZUGFeRD –Format’ınküçük ve orta ölçekli işletmelere sağlayacağı avantajlardan ve ilk uygulama deneyimlerinden söz etti.

Dr. Haug’un övgü dolu konuşmasının ardından IAS yetkilileri gerçekleştirdikleri sunumda şirketler arası e-Fatura işlemlerinin caniasERP’de, ZUGFeRD-Format kullanılarak nasıl gerçekleştirilebileceğini gösterdiler. ZUGFeRD-Format’ın avantajlarını anlatan konuşmacılar, dinleyenlere örnek bir dönüşüm planı da sundular.

IAS yetkilileri etkinlikte ayrıca caniasERP Mobil Uygulaması’nı da tanıttı. Katılımcılar, caniasERP Mobil Uygulaması’nın hayatlarını nasıl kolaylaştıracağını uygulamalı örneklerle öğrenme fırsatı buldular.

Müşterilerden başarılı uygulama örnekleri

Müşteri Günü’nde, IAS’nin üç müşterisi de kendi projelerine ilişkin deneyimlerini paylaştı. DörrenbergEdelstahlGmbH’den Michael Knaup, GEORG BÖRNER ChemischesWerkfürDach- undBautenschutzGmbH&Co. KG’den Stefan Hasselbach ve JokeTechnologyGmbH’denChristianVoß katılımcılara, gerçekleştirdikleri başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi verdi.

musterigunu2

Program sona ererken Cansever Sezer, IAS’nin önümüzdeki bir yıla ilişkin hedeflerini anlattı ve etkinliğe katılanları, yazılım sektörünün prestijli araştırma kuruluşu Trovarit’in Avrupa genelinde ERP kullanıcıları arasında gerçekleştirdiği memnuniyet anketine katılmaları konusunda teşvik etti. Sezer katılımcıları ayrıca önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek diğer IAS etkinliklerine de katılmaya da çağırdı.

IAS Geleneksel Müşteri Günü, Novotel’dekiakşam yemeği ile sona erdi.