TÜBİTAK TEYDEB , desteklediği projelerden seçtiği başarılı örnekleri bir kitapta topladı. IAS de “Proje Karar Destek ve Yönetim Modülü Yazılım Çalışması” ile bu kitapta yer aldı.
IAS

Özel sektöre yönelik araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik destek programları kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen sanayicilerin başarılı çalışmaları, kitap olarak yayımlandı.

Türkiye’de yeni, dünyada az bulunur

“Proje Karar Destek ve Yönetim Modülü Yazılım Çalışması”, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ve Çin gibi büyüyen pazarlarda da yer alan IAS’nin, Rusya, Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetler gibi pazarlara da açılma hedefinin bir sonucu.

IAS Yazılım Genel Müdürü Hakan Özkara, “Rusya, Doğu Avrupa ve Türkiye Cumhuriyetler gibi pazarlarda, başta inşaat sektörü olmak üzere lokomotif sektörler incelendiğinde, proje tabanlı üretimin oldukça yaygın olduğu ancak bu ihtiyacı karşılayabilecek entegre, yerelleştirilebilir ve esnek altyapılı bir ERP çözümü olmadığı görüldü. Bunun üzerine çalışmalarımız başladı” diyor. Özkara, yazılımın bu özelliği ile hem Türkiye’de yeni hem de dünya pazarında az sayıda üründen birisi olmasının öngörüldüğünü de belirtiyor.

IASIAS de “Proje Karar Destek ve Yönetim Modülü Yazılım Çalışması” ile bu kitapta yer aldı.

caniasERP sistemine tam entegrasyon

“Proje Karar Destek ve Yönetim Modülü” ile çok sayıda aktivite içeren, kaynak kullanımı yoğun, kapsamlı ve kompleks projeler, makul sürelerde tanımlanabiliyor. Hızlı ve kolay çizelgelemeye imkân veren yazılım, planlanan maliyetin farklı maliyet şemalarına göre hesaplanabilmesini ve bunların karşılaştırılabilmesini de sağlıyor. Ayrıca modül sayesinde projenin uygulama aşamasında her an gerçekleşen maliyetler alınabiliyor. Bunlara ek olarak Proje Yönetimi ve Karar Destek Modülü, caniasERP sisteminin bir modülü olması sayesinde, entegrasyonun bütün olanaklarını da kullanabiliyor.

caniasERP kullanıcılarına ücretsiz kullanım

caniasERP’nin internet tabanlı olarak çalışan altyapısına uygun olarak Proje Yönetimi Modülü de SaaS modeliyle sunulmaya uygun olarak geliştirildi. Bu sayede caniasERP kullanıcıları, Proje Yönetimi Modülünü satın almadan ve herhangi bir yatırım yapmadan, uzaktan SaaS modeliyle kullanabilecek ve proje süreçlerini yönetebilecekler.

caniasERP, ithal uygulamaların yerini alacak

Proje Yönetimi Modülü ile caniasERP, Türkiye’de proje yönetimi için kullanılmakta olan Microsoft Project ve Oracle Primavera gibi uluslararası yazılımlara rakip oluyor. Modülün Türkçe dâhil birçok dilde kullanılabilmesi ve farklı sektörlere uygunluğu ile Türk firmaları tarafından tercih edileceği ve ithal uygulamaların yerini alacağı belirtiliyor.

3 bin 773 başvuru arasından seçildi, 19 başarı hikayesi arasında yer aldı

“TEYDEB Başarı Hikayeleri” adlı kitapta, TEYDEB’in 12 farklı destek programı altında desteklediği Ar-Ge faaliyetleri ile ürün geliştiren sanayicilerin projeleri yer aldı.

IASIAS Proje Ekibi
Kitapta yer alacak projeler, altı ayrı teknoloji grubu esas alınarak belirlendi. Projelerin önemi, ulusal ve uluslararası yansımaları, projenin teknolojik ve ticari kazanımları, alınan ödül ve patentler ise kitapta yer alma kriterlerini oluşturdu.

IAS’nin “Proje Karar Destek ve Yönetim Modülü Yazılım Çalışması”, Bilişim Teknolojileri Grubu (BİLTEG) kapsamında değerlendirildi. Çalışma, BİLTEG’e başvurusu yapılan 3 bin 773 proje arasından seçildi. TEYDEB, “Proje Karar Destek ve Yönetim Modülü Yazılım Çalışması” ile birlikte 957 firmanın bin 714 adet projesine, toplam 533 milyon TL’lik hibe desteğinde bulundu. “Başarı Hikayeleri” kitabında, BİLTEG ana başlığı altında 19 başarı hikayesine yer verildi.