İsviçre’de, Luzern İşletme Enformatiği Çalışma Kurulu’nun 28. yıllık toplantısındaIAS yöneticisi Zeljko ile IAS’nin ortak bir proje yürüttüğü Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Braun, “Orta Ölçekli İşletmelerde ERP Sistemlerinin Seçimi ve Uygulanması” konulu bir sunum gerçekleştirdiler.

luzern2

IAS Almanya Danışmanlık Bölüm Müdürü TomislajZeljko, İsviçre’nin Luzern kentinde, Almanca Dilinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokulları AKWI’nin İşletme Enformatiği Çalışma Kurulu Yıllık Toplantısı’na katıldı.

Etkinlikte IAS ile üniversite – sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında ortak bir proje yürüttüğü Hamburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (HAW) yöneticileri, “Orta Ölçekli İşletmelerde ERP Sistemlerinin Seçimi ve Uygulanması” konulu bir sunum gerçekleştirdiler.

İşletme Enformatiği (Wirtschaftsinformatik – WI) profesörü ve ortaklığın HAW tarafındaki yöneticisi Prof. Dr. BrigitteBraun ile Zeljko sunumlarında, ERP kurulumlarında başarıyı yakalamanın sırlarını anlattılar. Konuşmacılar, orta ölçekli işletmelerin belirsiz çözümlerden kaçınmalarının ve sınırlı bütçelerine uygun sistemler bulmalarının önemine değindiler.
ERP yazılımlarının seçimi ve kurulumunu, “orta ölçekli işletmeler için varoluşsal bir sorun” olarak nitelendiren Prof. Dr. Braun, bu sorunun hem iyi planlanmış hem de pratik bir süreç olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Braun, sanayi ve üniversite kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine değindi ve “Pek çok imkân barındıran işbirlikleri için şimdiden sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

luzern3-600

AKWI Çalışma Kurulu’nun her yıl işletme enformatiğinin güncel konularını yoğun bir şekilde ele almak üzere toplandığını hatırlatan Zeljko ise AKWI Yıllık Toplantısı’nın içeriğinin daha çok profesörlerin bilimsel katkıları ile şekillendiğini belirtti. Zeljko, “Çalışma Kurulu’nun yüreklendirmesiyle ele aldığımız konu, bizim için çok önemli. Partner üniversitemiz HAW ile yakın işbirliğimiz sayesinde iş dünyasının az sayıdaki temsilcisinden biri olmak ve toplantıya katkıda bulunmak bizi bu nedenle daha da mutlu etti” diye konuştu.

luzern1

Sunumun ardından seyirciler arasında bulunan öğretim üyeleri ve öğrenciler ile konuşmacılar, bir uygulama sürecinde kritik başarı faktörlerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Etkinliğin sonraki bölümlerinde ise toplantıya katılan üniversitelerin temsilcileri, IAS ile üniversiteleri arasında olası işbirliği imkânlarını konuşmak üzere Zeljko ile bir araya geldiler.