Kurulduğu günden bu yana üniversite sanayi işbirliğine yönelik çalışmalarını sürdüren IAS Yazılım’ın 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde kurduğu caniasERP laboratuvarı törenle hizmete açıldı.

ias1

9 Eylül Üniversitesi’nde dün gerçekleştirilen açılış törenine IAS CEO’su Behiç Ferhatoğlu, IAS Yazılım Genel Müdürü Hakan Özkara ve IAS Türkiye Ege Bölge Müdürü Cüneyt Ö. Günaydın’ın yanı sıra 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adil Baykasoğlu ile öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“IAS’nin üniversitelere katkısı devam edecek”

IAS CEO’su Ferhatoğlu, IAS’nin kurulduğu günden bu yana sektörde ERP konusunda farkındalık yaratmak, nitelikli ve bilinçli personel yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Ferhatoğlu, “Türkiye’nin daha hızlı kalkınması için, yaratıcı ve yenilikçi, genç beyinlerin önemi büyük. Biz de bu bilinçle üniversitelere yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Öğrencilerin taleplerine karşılık verebildik”

Rektör Füzün, üniversiteler ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine değindi, “Bu kurumlar arasındaki işbirliği hem üniversitelere hem de sanayi kuruluşlarına fayda sağlayacak, sonuç olarak da Türkiye’nin refahına katkıda bulunacaktır” dedi.

ias2

Öğrencilerin bir süredir üniversitede ERP eğitimleri verilmesine kurulmasına ilişkin talepleri olduğunu hatırlatan Dekan Yalçın, bu talebi yanıtsız bırakmayan IAS’ye teşekkür etti.

“Türkiye’de örnek bir uygulama”

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adil Baykasoğlu ise IAS firmasının donanım ve eğitim desteği ile hizmete giren ERP laboratuvarını “Türkiye’de örnek bir uygulama” olarak nitelendirdi. Diğer üniversitelerde de yaygınlaştırılması dileğinde bulundu.

ias3

Laboratuvardan bir dönemde 15 öğrencinin yararlanabileceğini belirten Baykasoğlu, mezun olan öğrencilerin yüzde 80’ine erişmeyi hedeflediklerini söyledi.

Baykasoğlu, laboratuvar sayesinde endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerinin teorisini öğrendikleri pek çok konuyu pratikte de deneyimleme imkânı bulabileceklerini vurgulayarak firma yetkililerine teşekkür etti.